Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Οι Giants έφεραν την NLCS στο San Fran

Είναι πολυ όμορφο το γεγονός ότι όταν πηγαίνεις καλά, όλα πάνε καλά. Εδώ και έξι ημέρες πηγαίνω ταμείο καταφέρνοντας να κάνω προβλέψεις, με τις οποίες αρκετοί αναγνώστες μου διαφωνούσαν. Η τελευταία μου πρόβλεψη ήταν μία από αυτές, καθώς στοιχημάτισα υπέρ των Giants, τους οποίους οι περισσότεροι τους είχαν ξεγραμμένους. Έτσι, από τις 9 Οκτωβρίου (είναι η μέρα που ξεκίνησε το "σκούπισμα" στο Cincinnati) στα οκτώ παιχνίδια που έχει παίξει το San Francisco μου έχει ξεφύγει μόνο ένα, στις 11 Οκτωβρίου. Όλα τα άλλα τα έχω πετύχει δημιουργώντας ένα ποσοστό επιτυχίας 87,5%, είτε αναζητώντας νικητή, είτε βάζοντας over-under σε συναντήσεις που με ανησυχούσαν.
Η συνάντηση της Παρασκευής όμως δεν με ανησυχούσε καθόλου. Ήμουν σίγουρος ότι οι Giants θα κατάφερναν να φέρουν τους αγώνες πίσω στο San Francisco. Και μπορεί μεν, στο γήπεδό τους να μην έχουν κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις του Postseason, όπως και να έχει όμως, είναι αλλιώς για τον ψυχισμό μίας ομάδας (και όχι για την ψυχολογία της, που είναι επιστήμη) να ξεπερνάει το πλεονέκτημα έδρας του αντιπάλου και να γυρίζει στην έδρα της και είναι το απολύτως αντίθετο για μία ομάδα να μην καταφέρνει να τελειώσει την σειρά των παιχνιδιών μπροστά στους οπαδούς της και να αναζητά νίκη στην παράταση.
Έτσι για την Κυριακή (Σάββατο δεν έχει παιχνίδια καθώς οι ομάδες ταξιδεύουν προς το Bay) θα παίξω τα εξής:

600 Saint Louis Cardinals @ San Francisco Giants
Με την ψυχολογική τους κατάσταση (και όχι την ψυχολογία τους που είναι επιστήμη) καταβαραθρωμένη και τη σιγουριά τους (καθώς όλοι τους ήθελαν να κερδίζουν την Παρασκευή) σοβαρά τραυματισμένη, οι Cardinals επιστρέφουν στο San Francisco με στόχο να πάρουν από τους γηπεδούχους έναν από τους δύο αγώνες. Αντιθέτως οι Giants έχοντας πετύχει τον στόχο τους να επιστρέψει η σειρά στο Bay, κάνουν ένα βήμα τη φορά. Τώρα προετοιμάζονται για να πάρουν από τα χέρια των Cardinals αυτό τον αγώνα γι' αυτό και ανεβάζουν στο βουναλάκι τον Vogelsong, ο οποίος προέρχεται από δύο πολύ καλούς αγώνες. Στα 12 innings που έχει παίξει στο Postseason έχει δεχθεί μόλις δύο runs και έχει ERA 1,5. Έτσι ο Bruce Bochy κάνει "οικονομία" στον Cain, με τον οποίο ελπίζει ότι θα κερδίσει το 7ο παιχνίδι και θα πάει στο World Series.
Την ίδια ακριβώς σκέψη, αλλά από την αντίθετη πλευρά, κάνει ο Matheny των Cardinals. Ανεβάζει τον Carpender και κάνει "οικονομία" τον Lohse που θα τον βάλει την Δευτέρα. Έτσι στην ουσία, ενώ θα μπορούσε να πάει στον καλό του pitcher με τέσσερις ημέρες ξεκούρασης, πάει στον ασταθή Carpender (τον τσάκισαν οι Giants 7-1 στο προηγούμενο παιχνίδι) και απλά σταυρώνει τα δάχτυλά του να του βγει σε καλό. Όλα αυτά κατά την άποψή μου, έχουν τη σημασία τους και επηρεάζουν τον ψυχισμό (και όχι την ψυχολογία που είναι επιστήμη) της ομάδας του Saint Louis.  Ή για να μην ξεχνιώμαστε, των μισητών, μισητών, μισητών Cardinals.
Με αυτά και μ' αυτά (δεν θέλει και πολύ για να το καταλάβετε) στοιχηματίζω υπερ των Giants με απόδοση 1,75 και βάζω έναν άσσο από εδώ μέχρι το San Francisco, σίγουρος ότι όλα θα παιχτούν πλέον στο έβδομο και τελευτάιο παιχνίδι τη Δευτέρα το βράδυ.

12 σχόλια:

  1. Ρε Κώστα δν καταλαβαίνω τη λογική του προπονητή των cardinals.γιατι να μν βάλει. Τον καλύτερο πιτσερ του..στο αυριανό παιχνίδι..και τον κρατάει;;ξέρει δηλ οτι. Θα παει σε 7 game??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι από εσάς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Chris Carpenter είναι λογικό να απορούν . Ο Chris Carpenter είναι ο πιο δυνατός κρίκος των Cardinals . O φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας καθώς έχει παίξει εκπληκτικά καθοριστικό ρόλο στα πρωταθλήματα του 2006 και του 2011 . Το ότι αυτή τη στιγμή προέρχεται από μια εγχείριση και έχει μόνο 5 παιχνίδια στα χέρια του όλη τη χρονιά δεν του αφαιρεί το δικαίωμα του πιο έμπειρου και ταυτόχρονα ικανότατου γι αυτή τη δουλειά . Μην μπερδεύεστε πολύ . Το baseball και ιδιαίτερα το pitching είναι απίστευτα ψυχικό κομμάτι του παιχνιδιού ( και όχι ψυχολογικό γιατί η ψυχολογία είναι επιστήμη που λέει και ο φίλος μας ο Κώστας ) Όλοι στην ομάδα το γνωρίζουν αυτό και όλοι ρίχνουν το βάρος της ευθύνης πάνω του και είναι ο μόνος που μπορεί να το χειριστεί . Τον Lohse τον κρατάει για να του ξεκινήσει τη σειρά με το Detroit . Παρόλα αυτά αν κάτι στραβώσει στο αυριανό παιχνίδι θέλει έναν σκύλο pitcher να κάτσει απέναντι από τον Cain που τον χτυπάνε σχετικά εύκολα οι Cardinals όπου τον βρούνε . Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρίες και τα πάντα αποδεικνύονται στο γήπεδο την ώρα του παιχνιδιού οπότε πολλά μπορούμε να λέμε για το τι σκέφτεται ο Matheny , αλλά κάποιοι αθλητές αποτελούν ζωντανή ιστορία και ένας εξ αυτών είναι και ο Carpenter .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία η ανάλυση, αλλά την τελευταία φορα που ο Carpender χρειάστηκε να αποδόσει δεν τα κατάφερε. Πιστεύω ότι δεν έχει βρει ακόμη τον παλιό καλό εαυτό του

      Διαγραφή
  3. To over 5,5 το βλεπετε πιθανο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Carpender τελείωσε στα 5 innings, αφού δέχθηκε 5 runs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήρθε η ωρα να ξεχωρίσουν οι άντρες απτά παιδάκια..οι καλοί απόρους μέτριους..ήρθε η ωρα των δυο καλύτερων pitcher να δείξουν @@@.,,το καλύτερο και μεγαλύτερο game έφτασε.τα προγνωστικά είναι δύσκολα..οτι κ να πείτε το ματς είναι 50-50..μην ακούω οι cards είναι τρομερόι απιθανοι οι giants ασταματητοι κ τέτοια..σαυτο το ματς δεν μετράει ουτε era..ουτε avg ουτε εκτός η εντός έδρας..σαυτο το ματς μιλανε οι άντρες με nuts.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πρόλαβες όπως και να λέγεσαι, καθώς στην ανάρτηση που θα γράψω, θα πω ακριβώς αυτό και επειδή -όπως πολύ σωστά λες- το παιχνίδι είναι 50-50, θα στοιχηματίσω οπαδικά. Σε λίγο και η ανάρτηση.

      Διαγραφή