Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

On line αφιέρωμα στο παιδικό Baseball στην Ελλάδα

Το τελευταίο διάστημα, χωρίς να έχω καταφέρει ακόμη να κάνω πράξη αυτή μου την απόφαση, ξεκινησα κάποιες επαφές για να δημιουργήσω μία παιδική ομάδα Baseball. Ο λόγος προφανής, καθώς έχω φτάσει τα 41, έχω σκίσει το χέρι μου και δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα μπορώ να φτάσω την μπάλα στην πρώτη βάση και επομένως όλη αυτή η αγάπη για το άθλημα κάπου πρέπει να διοχετευτεί.
Ανέλαβα λοιπόν τοπικός έφορος Νοτιοδυτικής Αθήνας στην Little League. Αν με ρωτήσετε αυτό τί σημαίνει, ακόμη δεν έχω αιστανθεί πραγματικά. Δεν έχω νοιώσει αν έχει απαιτήσεις σε ώρες, πόσες, πότε, αν θα τα καταφέρω... Έγραψα όμως ένα κειμενάκι για το παιδικό Baseball το οποίο ανέβηκε σήμερα σε ένα νέο ενημερωτικό site, το ThePaper.gr και σας το παραθέτω.


Baseball στην Ελλάδα; Κι όμως υπάρχει

Yπάρχουν αρκετές ομάδες και παίζουν στα καλύτερα γήπεδα της Ευρώπης, στο Ελληνικό.
basball4
Από παιχνίδι των Lions Αλίμου
Το Baseball είναι Αμερικανιά! Το σημειώνουμε αυτό από την αρχή για να είμαστε εξηγημένοι. Είναι μάλιστα η μόνη Αμερικανιά που οι Αμερικάνοι έχουν δυσκολευτεί τόσο να παγκοσμιοποιήσουν.
Τα κατάφεραν με τα burger, τα κατάφεραν με τα τζιν, σκίζουν με τον κινηματογράφο και το Μπάσκετ, στο Baseball όμως; Εδώ τα έχουν βρει μπαστούνια.
Να όμως, που ακόμη και σε μία μικρή -οικονομικά κατεστραμμένη- γωνιά της Ευρώπης, της Ηπείρου όπου το ποδόσφαιρο δεν επιτρέπει την πραγματική ανάπτυξη κανενός άλλου αθλήματος, κάποιοι αντιστέκονται σαν γαλατικό χωριό και προσπαθούν να αναπτύξουν αυτό το άθλημα που κανένας δεν καταλαβαίνει.
Είναι λοιπόν σχεδόν σίγουρο ότι δεν το γνωρίζετε, αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν (μάλιστα ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ομάδες Baseball και παίζουν στα καλύτερα γήπεδα Baseball της Ευρώπης στο Ελληνικό. Υπάρχουν ομάδες ανδρών, αλλά υπάρχουν και ομάδες παιδιών! Και μάλιστα στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι Αμερικανάκια, αλλά Ελληνόπουλα, γέννημα θρέμμα αυτής της γης.
Αυτά λοιπόν τα παιδιά -αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 9 έως 14 ετών- που υπομένουν τη χλεύη των φίλων τους στο σχολείο, που δεν μπορούν να εμφανίσουν το γάντι τους ή το ρόπαλό τους στο προαύλιο, που δεν μπορούν να περηφανευτούν για τα κατορθώματά τους τα Σαββατοκύριακα, ή για την πρόσφατη νίκη της ομάδας τους, έχουν αποφασίσει ότι θα συνεχίσουν να παίζουν ένα παιχνίδι που κατανοούν ελάχιστοι.
Την ίδια στιγμή έρχονται -χωρίς δυστυχώς να το ξέρουν- σε σύγκρουση με τα πολύ ισχυρά κατεστημένα που αδιαφορούν να αναπτύξουν οτιδήποτε δεν φέρνει χρήματα στο παντελόνι, αλλά και τη γενική αδυναμία της χώρας μας να αναπτύξει σε υγιείς βάσεις τον παιδικό, τον εφηβικό, τον ερασιτεχνικό, αλλά και τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Γιατί αν βιαστείτε να πείτε ότι «το Baseball είναι μία Αμερικανιά (το είπαμε από την αρχή αυτό) και γιατί δηλαδή να παίξουν τα παιδιά μας αυτό το παιχνίδι;» θα σας κάνουμε αυτομάτως την εξής ερώτηση: «Για ποιο λόγο από το 2004 και μετά, δεν έχουμε καταφέρει να γεμίσουμε με παιδιά τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις bitch volley που μας άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες;» Φαντάζομαι θα συμφωνήσετε ότι το άθλημα αυτό «μιλάει» στα ελληνόπουλα, που ασχολούνται από μόνα τους όλο το καλοκαίρι σε όλες τις παραλίες της Ελλάδας. Άρα το θέμα δεν είναι το Baseball, αλλά το ξερό μας το κεφάλι.
Σε περίπτωση λοιπόν που σκέπτεστε ότι θα θέλατε να διοχετεύσετε το παιδί σας σε ένα εναλλακτικό άθλημα και όχι στα συμβατικά ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, να ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι δύο στην Αθήνα και μία στην Πάτρα. Παράλληλα υπάρχουν και οκτώ ομάδες ανδρών που απαρτίζουν το Εθνικό Πρωτάθλημα και επανδρώνουν την Εθνική Ελλάδος, η οποία μέχρι τώρα έχει καταφέρει να συμμετάσχει μέχρι και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Baseball που διοργανώθηκε το 2011 στον Παναμά.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω διευθύνσεις:
Για παιδικό Baseball
http://www.littleleague.gr
http://alimoslions.blogspot.gr
http://www.facebook.com/groups/300255030058881
http://www.patrapanthers.com

Για ανδρικό Baseball
http://www.facebook.com/Evrialibaseball?ref=stream
http://www.eteamz.com/spartakos
http://www.aonsmilon.gr/?page_id=155
http://www.facebook.com/OlympiadaBaseballClub?sk=wall&filter=12
http://www.arisac.gr/sports/sports-men/baseball

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου