Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ετήσιος απολογισμός

Ο Posey στην παρέλαση στο San Francisco
Ο απολογισμός μίας χρονιάς είναι πάντα η στιγμή της αλήθειας. Για τους Giants ήταν μία στιγμή μοναδική, με μία ολόκληρη πόλη στα πόδια τους, για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια. Βέβαια, η φετινή παρέλαση των πρωταθλητών δεν θα μπορούσε να είναι η ίδια με εκείνη του 2010, όταν οι Γίγαντες έφεραν στην πόλη του San Francisco το πρώτο πρωτάθλημα από τότε που μετακόμισαν από τη Νέα Υόρκη το 1958. Έτσι η ξηρασία 52 χρόνων ξαφνικά έγινε καταιγίδα τίτλων. Όλα λοιπόν ήταν πολύ πιο χαλαρά, πολύ πιο προσγειωμένα.
Εντυπωσιακό hilight ήταν όταν ο δήμαρχος του San Francisco, μαζί με το κλειδί της πόλης, έδωσε στον Larry Bear τον διευθύνοντα σύμβουλο των Giants, και την χρυσή σκούπα της πόλης... φαντάζομαι καταλαβαίνετε γιατί.

Δείτε εδώ το βίντεο με τους εορτασμούς των Giants για το World Series.

Από την άλλη πρέπει και εγώ να κάνω τον απολογισμό μου. Κρίνω τη χρονιά ιδιαιτέρως επιτυχημένη, όχι μόνο στο επίπεδο των επισκέψεων, όπου όπως σας έγραψα ήδη υπήρξε μία αύξηση 482% (!!!!!) στο pick των επισκέψεων, αλλά και στο επίπεδο των προβλέψεων.
Στο σύνολο όλης της σεζόν στα 162 παιχνίδια που έδωσαν όλες οι ομάδες, μαζί και με το post season η επιτυχία των προβλέψεών μου έφτασε στο 61,8%, ενώ μόνο στο Postseason, όπου πραγματικά οι επιτυχίες ήταν πάρα πολλές, οι επιτυχημένες προβλέψεις έφτασαν στο 71,2% (!!!!) από 65% πέρυσι.

Από την άλλη, έχω να υπερηφανεύομαι, ότι έφτασα πολύ κοντά και στην επιλογή του σωστού κατακτητή του πρωταθλήματος, καθώς είχα στοιχηματίσει από τον Μάρτιο ότι το πρωτάθλημα θα το έπαιρναν οι Tigers, οι οποίοι έφτασαν στον τελικό, αλλά όπως είπε και ο General Manager των Giants Brian Sabean "δεν ήξεραν τί τους ερχόταν".

Για το τέλος άφησα έναν ακόμη απολογισμό, στον οποίον όμως δεν πήγα αρκετά καλά.
Από τις 13 Μαρτίου είχα αναρτήσει τα προγνωστικά για τους νικητές των Divisions, μία ανάρτηση την οποία τιμήσατε με τις περισσότερες επισκέψεις από κάθε άλλη, φτάνοντας στα 723 κλικς, πολύ μακριά από τη δεύτερη ανάρτηση που έχει 550. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να αποσιωπήσω τα αποτελέσματα αυτά. Σας παραθέτω λοιπόν τις προβλέψεις που είχα κάνει τότε και σε παρένθεση βάζω τη θέση που κατέκτησε η επιλογή μου (με ένα μικρό σχόλιο) και τους τελικούς νικητές.

AL EAST: Tampa Bay Rays (3οι - 1οι οι Yankees)
AL CENTRAL: Detroit Tigers (success)
AL WEST: Texas Rangers (2οι την τελευταία ημέρα - 1οι οι Athletics)

NL EAST: Philadelphia Phillies (απογοητευτικά 3οι - 1οι οι Nationals)
NL CENTRAL: Cincinatti Reds (success)
NL WEST: Arizona Diamond Backs (3οι - 1οι οι Giants)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου