Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ξεκίνησαν τα Quilifiers του World Baseball Classic

Ο Johnny Damon με την εμφάνιση της Ταϊλάνδης
Ξεκίνησαν τα Qualifiers για το World Baseball Classic του 2013, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί στο San Francisco τον προσεχή Μάρτιο.
Ο πρώτος αγώνας έγινε στην Ταϊβάν και οι Φιλιππίνες κέρδισαν την Ταϊλάνδη 8-2. Στην ενδοασιατική αυτή διένεξη, το μεγάλο όνομα του αγώνα ήταν ο Johnny Damon, ο οποίος μη έχοντας βρει επαγγελματική ομάδα για την επόμενη σεζόν, αποφάσισε να συμμετάσχει στην προσπάθεια της Ταϊλάνδης, καθώς από εκεί είναι η καταγωγή της μητέρας του. Η αλήθεια είναι ότι πάντα σκεφτόμουνα ότι ο Damon είχε κάποια χαρακτηριστικά που θύμιζαν κάποια άλλη φυλή, αλλά θεωρούσα ότι ίσως να ήταν ινδιάνος, ή Εσκιμώος, μόλις τώρα έμαθα ότι είναι Αμερικανοταϊλανδός. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του δεν κατάφερε να φέρει τη νίκη στην ομάδα του, καθώς το ένα του hit δεν ήταν αρκετό για να αντιμετωπίσει την δυναμική επίθεση της ομάδας των Φιλιππίνων. Πρώτη σκόραρε η Ταϊλάνδη όμως γρήγορα, με δύο inning των τριών πόντων οι Φιλιππίνες άλλαξαν τους συσχετισμούς και τελείωσαν το παιχνίδι.

Το επόμενο παιχνίδι των Qualifiers που διεξάγονται στην Ταϊβάν είναι ανάμεσα στη Νέα Ζηλανδία και την Κινεζική Ταϊπέι και θα ξεκινήσει στις 12:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος (αν έχω κάνει σωστά τους υπολογισμούς με την Ταϊβάν) ενώ σήμερα ξεκινούν επίσης και τα Qualifiers στον Παναμά, ανάμεσα στην διοργανώτρια χώρα και την Βραζιλία. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 03:00 ώρα Ελλάδος στο κεντρικό γήπεδο της πόλης, το Rod Carew, το γρασίδι του οποίου είχα την τιμή και τη χαρά να πατήσω πέρυσι όταν η Εθνική μας ομάδα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου