Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Όλα κρίνονται στο 5ο παιχνίδι

Τελικά ο Σπάρτακος έβαλε σήμερα φωτιά στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, καθώς πήρε άλλη μία νίκη και από εκεί που έχανε πριν δύο εβδομάδες με 2-0 τώρα η σειρά των παιχνιδιών έχει έρθει στα ίσα της και όλα θα κριθούν στο πέμπτο και τελευταίο ματς που θα γίνει (καιρού επιτρέποντος) σε δύο εβδομάδες.
Το σημερινό παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος του Σπάρτακου και τελειώσε και αυτό με mercy rule στο 7ο inning. Τελικό σκορ 11-0 με τον Δημήτρη Χατζηκυριάκο, τον pitcher της ομάδας της Γλυφάδας, σε πολύ καλή μέρα να πετυχαίνει ένα shutout, αλλά παράλληλα να βοηθάει και στην επίθεση, καθώς με ένα 2-base hit προς το τέλος του παιχνιδιού, άδειασε τις βάσεις παίρνοντας 3 RBI.
Το Μαρούσι από την άλλη δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και τα περισσότερα χτυπήματά του ήταν pop-ups στα γάντια των αμυνομένων.
Πάντως το σύνολο της ομάδας έχει σημαντικά (και όχι άδικα θα μου επιτρέψετε) παράπονα από τον αρνητικό πρωταγωνιστή της συνάντησης, την διαιτησία, καθώς το strike zone του home empire ήταν φυσαρμόνικα -ή μάλλον ακορντεόν- που ανοιγόκλεινε κατά το δοκούν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Την επόμενη Κυριακή 25 Νοεμβρίου θα γίνει το παιχνίδι κατάταξης για την τρίτη θέση ανάμεσα στην Ευρυάλη Γλυφάδας και τους Ηγέτες Βουλιαγμένης.


Χαιρετισμός μετά το τέλος του παιχνιδιού Πειρατές - Λέοντες
Τελικός Παιδικού Πρωταθλήματος

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, τον τέταρτο τελικό του Παιδικού Πρωταθλήματος ανάμεσα στους Πειρατές και τους Λέοντες Αλίμου, και εδώ το σκορ ισοφαρίστηκε, με τους Πειρατές να παίρνουν τελικά την πολύ σημαντική νίκη με 9-5 σε 6 innings, παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν πίσω στο σκορ με 0-3. Έτσι, και εδώ η σειρά είναι 2-2 και όλα θα κριθούν στην επόμενη συνάντηση, η οποία δεν έχει ακόμη οργανωθεί ημερολογιακά.
Άψογο στιλ από όλους
Το παιχνίδι πάντως ήταν πολύ καλό με ωραίες φάσεις. Τα μπομπίρια των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και χάρηκαν τον ήλιο που βοήθησε στην διεξαγωγή ενός τέλειου παιχνιδιού.
Ξεχώρισαν και οι τέσσερις pitcher που ανέβηκαν στο mount. Ο Στέφανος των Λεόντων (συγχωρέστε με δεν γνωρίζω επίθετα, αλλά και αν τα ήξερα μάλλον δεν θα τα έγραφα) με χαρακτηριστική ηρεμία πάνω στο βουναλάκι, όχι μόνο σέρβιρε υποδειγματικά την μπάλα, αλλά έπιασε εκπληκτικά και δύο πολύ δυνατά comebackers, το ένα στον αέρα και το άλλο με σκάσιμο βγάζοντας στη συνέχεια το εύκολο out στην πρώτη. Ο Αντώνης των Πειρατών, παρά τα πολλά wild pitch κατάφερε με την δύναμη και την ταχύτητά του να πετύχει πολλά strike out και να βοηθήσει έτσι την ομάδα του. Εντυπωσίασε και ο μικροσκοπικός Trent  των Λεόντων, ο οποίος παρά τα 9,5 χρόνια του (!) έπαιξε με άριστο στιλ, ενώ το παιχνίδι έκλεισε για τους Πειρατές ο Χρήστος ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει ένα πολύ καλό χτύπημα στέλνωντας τη μπάλα στον φράχτη, σημειώνοντας έτσι δύο insurance runs για την ομάδα του.

Το καλύτερο στοιχείο πάντως του παιχνιδιού ήταν η φανταστική, αντικειμενικότατη, αλάνθαστη, εκπληκτική, μοναδική, εντυπωσιακά ακριβής και πρωτόγνωρα συνεπής διαιτησία που προσέφερα (ναι εγώ) σε αυτό το παιχνίδι :-ρ
Πέρα από την πλάκα ήταν η πρώτη φορά που διαιτήτευσα σε αγώνα Baseball και συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο είναι. Γιατί ασχέτως αν ήταν παιδιά οι παίκτες, οι κανόνες τηρούνται κατά γράμμα, δεν υπάρχουν ηλικιακές εκπτώσεις και επομένως γίνονται πάρα πολλά μέσα στο γήπεδο, που ένα άπειρο διαιτητικά μάτι δυσκολεύεται να πιάσει 100%. Σε κάθε περίπτωση έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και ελπίζω να μην αδίκησα κάποια ομάδα.
Η εμπειρία πάντως της επαφής με τα παιδιά ήταν τέλεια, πέρασα ένα από τα καλύτερα Κυριακάτικα πρωινά της ζωής μου και ελπίζω να συνεχίσω να βλέπω τις παιδικές ομάδες Baseball να βελτιώνονται, να γεμίζουν με νέα παιδιά, να δημιουργούνται κι άλλες και να προχωρούν στο μέλλον. Γιατί φυσικά εκεί είναι το μέλλον του Baseball και όχι στους Δεινόσαυρους για τους οποίους σας έγραψα στην αρχή της ανάρτησης. Σε αυτούς τους Δεινόσαυρους βάλτε κι εμένα μέσα.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την Χριστίνα Χατζηγεωργοπούλου παίκτρια του Softball, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντα του διαιτητή βάσεων και ήταν άψογη.

6 σχόλια:

  1. Παρότι εκτιμώ πολύ την προσπάθεια αυτού του blog για κάλυψη και ενημέρωση όλων των γεγονότων του εγχώριου και ξένου baseball σε μια χώρα που ασχολείται με 2 μόνο αθλήματα(και γι'αυτό και επισκέπτομαι συχνά αυτή την ενημερωτική ιστοσελίδα) θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση στο θέμα για τους τελικούς του πρωταθλήματος ανδρών.Έχοντας παρακολουθήσει και τους 4 τελικούς ως τώρα θέλω να αναφέρω τα εξής σε αυτό που γράφεις για σημαντικά παράπονα της ομάδας του Αμαρουσίου για τη διαιτησία την οποία χαρακτηρίζεις ανρητικό πρωταγωνιστή: 1-Το Μαρούσι έχει διαμαρτυρηθεί και στους 4 τελικούς είτε κερδίζει είτε χάνει ακόμα και όταν η διαιτησία το ευνοεί καταφανέστατα(π.χ. Στο 1ο παιχνίδι της σειράς που δεν είχε τότε αναφερθεί εδώ) 2-Ήταν μόνο για την ομάδα του Αμαρουσίου το "ακορντεόν" ή και για της 2 ομάδες;Γιατί εγώ είδα ίση μεταχείριση και λάθη βεβαίως και προς τις 2 ομάδες 3-Όταν μια ομάδα χάνει κάνοντας τόσα λίγα hits και αποτυγχάνοντας σε όλα τα steals που επιχειρεί(!) νομίζω ότι είναι πολύ "νεοελληνικό" να ρίχνουμε ευθύνες στη διαιτησία και να την αποκαλούμε αρνητικό πρωταγωνιστή ενώ ο αρνητικός πρωταγωνιστής είναι η απόδοση των παικτών του Αμαρουσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε (ή φίλη καθώς γράφεις ανώνυμα)
      Κατ' αρχάς σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, καθώς είναι πολύ σημαντικό να γίνονται σχόλια και να αναπτύσεται συζήτηση γύρω από τα θέματα του Baseball. Όχι ότι αυτό θα μας σώσει από τίποτα, αλλά είναι μία διέξοδος για όλους εμάς και εμένα με ικανοποιεί.
      Σε αυτά που γράφεις τώρα.
      Όπως σωστά λες το Μαρούσι γκρινιάζει πολύ για την διαιτησία. Σε προηγούμενες αναρτήσεις μου όμως δεν το έχω αναφέρει ποτέ. Γιατί δεν συμφωνούσα μαζί τους. Χθες λοιπόν είδα αποφάσεις οι οποίες, ενώ μεν δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα (δεν θα μπορούσαν άλλωστε) ήταν πασιφανώς λανθασμένες. Επιπροσθέτως -και δυστυχώς- δεν έτυχε να δω το φαινόμενο ακορντεόν να ισχύει και στις δύο ομάδες στον ίδιο βαθμό. Αντιθέτως είδα τον διαιτητή σε κάποιες περιπτώσεις να κάνει "διορθωτικά" calls, γεγονός που το θεωρώ χειρότερο. Αν δηλαδή έχεις αποφασίσει να δίνεις όλα τα ψηλά και outside, strike, δίνε τα συνέχεια. Αν αλλάζεις αυτή σου τη λογική και μετά δίνεις και διόρθωση, τότε καταστρέφεις το παιχνίδι καθώς οι ροπαλιστές χάνονται.
      Τέλος δεν νομίζω ότι έθεσα το θέμα διαιτησία με τη νεοελληνική του λογική, καθώς (όπως σου ξεκαθάρισα εδώ και όπως νομίζω φαίνεται από την ανάρτησή μου) η διαιτησία δεν επηρέασε το αποτέλεσμα. Ήταν όμως κακή. Ή αν θες, χειρότερη από τις προηγούμενες φορές που έχω δει τον ίδιο διαιτητή. Τόσο που άξιζε την αναφορά μου.

      Διαγραφή
    2. Ο Γιώργος Βουγλίτσης, μέσω Facebook μου ζήτησε να μπει το πάρακάτω σχόλιο εξηγώντας ότι για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν μπορεί να μπει στη σελίδα. Το παραθέτω αυτούσιο

      Aγαπήτε ανώνυμε καλό θα ήταν να βάλεις στο τέλος του κειμένου σου πώς ονομάζεσαι έτσι για να ξέρουμε βρε παιδί μου! Επειδή και έγω δεν έχω κάνει κάποιο profile εδώ και μπαινώ μόνο έτσι να χαζεύω θα πω ποιός είμαι για να μην κρυβόμαστε και πίσω από το δαχτυλό μας! Βουγλίτσης Γέωργιος λέγομαι παίχτης το Αμαρουσίου!
      Αναφέρεις ότι το Μαρούσι χάσει κερδίσει διαμαρτύρεται! Λάθος μιας και εσείς το ίδιο κάνετε όπως και όλες οι ομάδες! Όλοι φωνάζουμε για πράγματα που δεν μας φαίνονται σωστά, απλά εμείς είμαστε νευρικοί σε σχέση με εσάς. Για να ξέρεις όλοι οι παίχτες του αμαρουσίου όπως και εγώ δεν είπαμε ότι χάσαμε από την διατησία. Πρώτα τα βάλαμε με εμάς που είμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Όμως, όπως και εσείς μας εκνευρίζουν τα διατητικά λάθη! Όπώς αρνητικός πρωταγωνιστής είσασταν εσείς με την αποδοσή σας στα πρώτα games έτσι και εμείς είμασταν στα 2 τελευταία!
      Ο Κωσταντίνος δεν έγραψε για να σας μειώσει όπως (κάνουν μερικά παλικάρια από τον Σπάρτακο).Είτε παίζω pitcher είτε 1 βάση ακούω τα διάφορα υποτιμητικά που εκτοξεύονται από κάποιους! Ευτυχώς δεν είστε όλοι έτσι! Μπορείς να με κατηγορήσεις ότι εκνευρίζομαι, ότι βρίζω και φωνάζω, ποτέ μα ποτέ δεν κοροιδεύω τους αντιπάλους! Ποτέ δεν το έκανα. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι ο Κώστας δεν μείωσε την νίκη σας, μοναχά έκανε μια παρατήρηση για το πόσο κακός είναι για umpire home plate ο συγκεκριμένος!

      Διαγραφή
    3. @ Βουγλίτσης. Να μου επιτρέψεις μόνο Γιώργο να σχολιάσω το εξής. Ο Ανώνυμος δεν δήλωσε παίκτης ή οπαδός του Σπάρτακου, αν και τον κατατάσεις εκεί στην απάντησή σου. Πιθανότατα να είναι, αλλά δεν το δήλωσε. Το λέω αυτό, γιατί δεν θα ήθελα να ξεκινήσει μία σκληρή αντιπαράθεση σε αυτό site, όπως κάναμε κατά το παρελθόν, όπου είμαστε μία ομάδα 100 (το πολύ ανθρώπων) και τρωγώμασταν σαν τα κοκκόρια. Ξέρω ότι είσαι οξύθυμος άνθρωπος και αυτό σου το χαρακτηριστικό το γουστάρω γιατί χωρίς αυτό δεν θα ήσουν εσύ, κάποιοι άλλοι όμως δεν μπορούν να το διαχειριστούν. Thanks.

      Διαγραφή
  2. Για να μην μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης το συγκεκριμένο άρθρο θέλω να διευκρινήσω κάτι.Καταρχήν Kωσταντίνε ανέφερες τη γνωμη σου για τη διαιτησία και ανέφερα και εγώ τη δικιά μου χωρίς να σημαίνει ότι είμαι η αυθεντία ή ότι πρέπει να σου επιβάλλω τη γνώμη μου.Και Γιώργο Βουγλίτση επειδή σε σέβομαι σαν παίκτη(σαν άνθρωπο δεν σε γνωρίζω) θα ήθελα να σου απαντήσω χωρίς να θέλω να αντιπαρατεθούμε:Δεν έγραψα εδώ για να προκαλέσω ούτε εσένα ούτε τους συμπαίκτες σου(και πιστεύω ότι φαίνεται αυτό).Έγραψα τη γνώμη μου ότι δηλαδή η διαιτησία έκανε λάθη και προς τις 2 ομάδες και το ότι το Μαρούσι διαμαρτυρήθηκε (όπως έχει καθε δικαίωμα να κάνει) δεν λέει κάτι γιατί το ίδιο έκανε και όταν κέρδισε εύκολα στον 1ο αγώνα.Άρα οι αποδόσεις παίζουν ρόλο και όχι η διαιτησία.Γι' αυτούς τους λόγους δεν έχει σημασία το ποιος είμαι ή το ποια ομάδα υποστηρίζω.Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αυτό το σημείο θα παρακαλέσω να το λήξουμε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή