Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Οι Giants... ξυρίζονται;

Έτοιμοι να χωρίσουν τους δρόμους τους με την πιο εμβλυματική τους φιγούρα φαίνεται ότι είναι οι Giants. Ο λόγος για τον Brian Wilson τον άνθρωπο που αφήνοντας την πιο γνωστή γενιάδα στην Αμερική (μετά από εκείνες των ZZ Top ενδεχομένως) δημιούργησε ένα ολόκληρο κίνημα οπαδών, που φορούσαν ψεύτικες γενειάδες στις κερκίδες και φώναζαν "Fear the Beard". Και κάπως έτσι οι Giants πήραν το World Series το 2010. Το 2012 όμως ο Wilson έπαιξε μόλις δύο παιχνίδια και αμέσως πήγε για εγχείριση Tommy John. Την δεύτερη της καριέρας του. Σύμφωνα ομως με τους κανονισμούς των διαπραγματεύσεων των παικτών, οι Giants θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή (αν θέλουν να κρατήσουν τον Wilson) να του κάνουν μία προσφορά που δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από το 80% των χρημάτων που τον πλήρωσαν πέρυσι. Από τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια λοιπόν θα πρέπει να του προσφέρουν 6,8. Θέλουν; Αμ δε! Γιατί να θέλουν; Τί κι αν ο Wilson εξακολουθούσε να κάνει και φέτος πιο ενδιαφέρον τον πάγκο των Giants. Οι κάμερες ήταν στραμμένες και πάλι πάνω του καθώς έπαιζε ψεύτικο πιάνο στο καπέλο ενός συμπαίκτη του με τα νύχια του βαμμένα μαύρο-πορτοκαλί, φώναζε πίσω από τον προπονητή του και χοροπηδούσε με χαρά όταν η ομάδα πλησίαζε προς την κατάκτηση του World Series και όλοι οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν πως νοιώθει που δεν έπαιξε φέτος.
 Σας παραθέτω εδώ και το πιο εντυπωσιακό βιντεάκι του ESPN Sportcenter με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Brian και την γενιάδα του. Πολύ γέλιο.


 Αυτά όμως λίγη σημασία έχουν για τους διοικούντες που λειτουργούν με πιο σκληρή λογική. Δεν θέλουν να δώσουν τόσο χρήματα για ένα εγχειρισμένο χέρι δις. Άντε να του προσέφεραν το πολύ 2 μύρια. Άλλωστε η φετινή χρονιά ανέδειξε τον Romo ως closer. Θα τον πληρώσουν περί τα 3,6 εκατομμύρια, έχει και μούσι, μιά χαρά ταιριάζει στη θέση. Άσε που δεν θέλουν να ξεπεράσουν κατά πολύ τα 130 εκατομμύρια payrole... Ήδη όμως κατά τα φαινόμενα θα πάνε στα 145. Άρα, μάλλον δεν υπάρχει θέση για τον Brian, ο οποίος πιθανότατα το Σάββατο θα ξυπνήσει free agent.

Αντιθέτως, οι New York Yankees αναμένεται να δώσουν προσφορά στον δικό τους μεγάλο closer, τον Mariano Rivera. Ο παίκτης πέρυσι έχασε όλη τη χρονιά σπάζοντας το γόνατό του καθώς κυνηγούσε ένα fly ball σε μία προπόνηση, δηλώνει όμως έτοιμος να επιστρέψει για μία ακόμη χρονιά. Οι Yankees -οι οποίοι ποτέ δεν κάλυψαν επισήμως τη θέση του closer- αναμένεται να του προσφέρουν ένα ετήσιο συμβόλαιο, όχι βέβαια στο ύψος των 15 εκατομμυρίων που τον πλήρωσαν πέρυσι, αλλά πιθανότατα με κάποιο πολύ μικρότερο ποσό, που όμως θα έχει προσαρτημένα κάποια μπόνους.
Επιπλέον, οι Bombers ετοιμάζονται να υπογράψουν έναν ακόμη μεγάλο παίκτη τους, τον Andy Pettitte δίνοντάς του περί τα 10 με 12 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που μπορεί να είναι μέχρι και 2,5 εκατομμύρια υψηλότερο από τη συμφωνία που είχαν πέρυσι, στην οποία πέτυχε 4 νίκες και 5 ήττες με καλό ERA 2,87, αν και δεν έπαιξε όλη τη χρονιά λόγω τραυματισμού.
Τέλος δεν έχει κλείσει ακόμη η υπόθεση του Ichiro Suzuki καθώς η διοίκηση των Yankees πάντα κλείνει τις εκκρεμότητες των pitchers και μετά των άλλων παικτών. Ο Ichiro πάντως δηλώνει μέσω του ατζέντη του ότι θέλει να μείνει στο μεγάλο μήλο.



5 σχόλια:

  1. Τα βρηκαν Yankees και Petite για ενα ακομα χρονο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Οι bombers ανανέωσαν για ένα ακόμα χρόνο κ τον Mariano Rivera !!!!! Τα γέροντια κρατούν γερά !! Κ τίθεται το ερώτημα πόσο βελτιωμένη θα παρουσιαστεί η νέα Υόρκη φέτος ανανεώνοντας απλά τους ήδη υπάρχοντες pitchers ????
      Δεν πειράζει θα εχει το Detroit την δυνατότητα για άλλο ένα sweep στα play offs
      Ενω ο Wilson τελικα έμεινε ελεύθερος απο τους giants .....

      Διαγραφή
  3. Την Κυριακή τί ώρα θα γίνει ο αγώνας; Υπάρχει μια περίπτωση να έρθω στο γήπεδο γιατί θα είμαι ήδη από το Σάββατο στην Αθήνα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόγραμμα λέει στις 11. Πιθανότατα θα ξεκινήσει κατά τις 11:30

      Διαγραφή