Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Χαμός στον κόσμο του Baseball

Ξέρω ότι σας έχω αφήσει λίγο πίσω στην ενημέρωση για όλα εκείνα που γίνονται στο Baseball αυτή τη στιγμή, όμως, μία ξαφνική ασθένεια του δεύτερου γιού μου τον έστειλε στο νοσοκομείο και το γεγονός με έχει απορροφήσει οπότε είναι δύσκολο να βρω την ηρεμία για να γράψω. Ευτυχώς όμως πάει κάπως καλύτερα και περιμένω τη Δευτέρα ή το πολύ την Τρίτη (αν όλα πάνε καλά) να επιστρέψει σπίτι.
Αυτό που αξίζει πάντως είναι να ξέρετε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά το Κύπελλο Ελλάδος για το 2013 και αύριο θα σας έχω ολοκληρωμένα αποτελέσματα για όλη την αγωνιστική.
 
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι αγώνες για το World Baseball Classic και αυτή τη στιγμή, 12 ομάδες συγκρούονται στο Τόκιο, στην Αριζόνα και στο Πόρτο Ρίκο.
Στο Τόκιο λοιπόν, όπου διαδραματίζεται ο δεύτερος γύρος της διοργάνωσης, έχουμε τρεις πολύ δυνατές ομάδες: Την Ιαπωνία, την Κούβα και την Ολλανδία, ενώ την τετράδα συμπληρώνει η καλή (αλλά λίγη κατά πως φαίνεται) Κινεζική Ταϊπέι. Για την ώρα, Κούβα και Ιαπωνία την έχουν κερδίσει, ενώ η Ολλανδία, σπάζοντας τα προγνωστικά, κέρδισε την Κούβα 6-2.
Στην Αμερική τώρα, όπου παίζει ο τέταρτος όμιλος, η Ιταλία έχει κάνει δύο σημαντικές εκπλήψεις. Πρώτα κέρδισε το Μεξικό σε ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια μέχρι τώρα (είχε δύο εναλλαγές στο σκόρ), όπου η squadra azzura ήρθε from behind καταφέροντας να χαλάσει το save στον πλέον dominant closer της MLB για το 2012, τον Sergio Romo των Giants (μου). Στη συνέχεια οι Ιταλοί κέρδισαν και τον Καναδά με το επιβλητικό 4-14 και τώρα σαφώς κοιτάζουν διαφορετικά την πορεία τους στο τουρνουά, καθώς κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο, κάνοντας αδιάφορο γι' αυτούς το παιχνίδι με την πανίσχυρη Αμερική. Έτσι, τώρα, Αμερική, Καναδάς και Μεξικό δεν αποκλείεται να βρεθούν σε μία τριπλή ισοβαθμία και να καταλήξουν να μετράξε runs για να δούν ποιος θα συνοδεύσει την Ιταλία.
Τέλος, στον τρίτο όμιλο που παίζεται στο Πόρτο Ρίκο, τα πράγματα πάνε μάλλον όπως θα τα περίμενε κανείς, με την Ισπανία να έχει χάσει και από την Δομινικανή Δημοκρατία και το Πόρτο Ρίκο (του Jadier Molina), ενώ η Βενεζουέλα του Pablo Sandoval έχασε από την Δομινικάνα, τη χώρα που προσφέρει ίσως τους περισσότερους εξωχώριους παίκτες στις ομάδες της Αμερικής.

Παράλληλα μην ξεχνάμε και το Spring Training της MLB, όπου οι Kansas City Royals συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με τις 11 νίκες την μία ήττα (!) και τη μία ισοπαλία. Εντυπωσιακά καλά πηγαίνουν επίσης, οι Baltimore Orioles (9-2), οι Seattle Mariners (11-3) και οι Tampa Bay Rays (11-4), ενώ προβληματίζουν με τις ήττες τους οι Cincinnati Reds (2-11) και οι Yankees με 3 νίκες και 11 ήττες επίσης. Και μπορεί για τους Bombers της Νέας Υόρκης να ήρθε ένα καλό νέο αυτή την εβδομάδα που αφορά τον Jeter ο οποίος δηλώνει πληρως αναρρώσας και έτοιμος να κατέβει στο Spring Training, την ίδια στιγμή όμως οι τραυματισμοί δεν λένε να σταματήσουν να χτυπούν την ομάδα. Το πιο πρόσφατο κρούσμα ήταν εκείνο του Teixeira ο οποίος γύρισε άσχημα τον καρπό του σε ένα Batting Practice, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την επιθετική ικανότητα της ομάδας. Τώρα όλοι μιλούν για το πόσο βάρος πέφτει πάνω στους Pitchers, καθώς μόνο με άμυνα φαίνεται να μπορεί η Νέα Υόρκη να χτυπήσει τα παιχνίδια. Και σε αυτό ελπίζουν να έχουν την πλήρη βοήθεια του Rivera, ο οποίος -ασχέτως αν κρεμάσει το γάντι του μετά τη φετινή χρονιά- αναμένεται να καταφέρει και φέτος να είναι ένας από τους σημαντικότερους closers της χρονιάς. Οπότε (και για να μπούμε λίγο και στο πνέυμα του Στοιχήματος) για φέτος θα έλεγε κανείς ότι οι Yankees είναι προτίστως Under.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου