Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Όλα απόψε για το World Series

Τελευταία ανάρτηση της φετινής σεζόν η σημερινή, και αμέσως μετά θα αρχίσει για μένα ο μακρύς και σκοτεινός Χειμώνας χωρίς το αγαπημένο μου παιχνίδι. Τελευταία ανάρτηση καθώς οι Giants πηγαίνουν να "σκουπήσουν" τους Tigers, οι οποίοι από την πενθήμερη ξεκούραση ανάμεσα στο ALCS και το World Series έχουν καταστραφεί επιθετικά. Έτσι, η ομάδα έχει χάσει το δυνατό της σημείο. Από την άλλη, βρίσκονται απέναντι σε μία άμυνα, η οποία δεν κάνει λάθη, νιώθει πολύ σίγουρη και κεφαλαιοποιεί πάνω στα λάθη των άλλων.
Στο επίκεντρο των Giants όμως βρίσκεται το pitching. Πρόκειται για το βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας, το οποίο με την απόδοσή του έχει σιγήσει, όχι μόνο τα ρόπαλα των Tigers, αλλά και των Cardinals πριν από αυτούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία έξι παιχνίδια που έχουν κερδίσει οι Giants, το ERA των pitchers είναι 0,47 (!!!!!!) που σημαίνει ότι έχουν δεχθεί δύο earned runs σε 38 2/3 innings!!!
Στο χθεσινό παιχνίδι λοιπόν, (θα το παινευτώ τί να κάνω) έγινε ό,τι είπα. Ο Vogelsong έσκισε. Ο προπονητής του δεν τρόμαξε να τον βγάλει νωρίς από το παιχνίδι μόλις είδε ότι έγινε ασταθής (στο 6ο inning, ενώ ο Sanchez πήγε και όλο το 7ο) και έβαλε τον Lincecum, ενώ για closer έφερε τον Romo. Ήταν αξριβώς τα δύο ονόματα που είχα αναφέρει στην χθεσινή μου ανάρτηση. Επίσης, φάνηκε στα μέσα του παιχνιδιού η απογοήτευση των ροπαλιστών του Detroit, αλλά και των οπαδών, οι οποίοι πλέον στα δύο τελευταία innings ούτε που ακούγονταν. Ξέρουν άλλωστε ότι ποτέ καμία ομάδα δεν έχει ανακάμψει στο World Series όταν χάνει 3-0. Θυμούνται επίσης πως είχαν χάσει με μόλις μία νίκη το Πρωτάθλημα του 2006, όταν είχαν πάρει πάλι με σκούπισμα το ALCS.

Σήμερα λοιπόν τί θα γίνει; Νομίζω την άποψή μου σας την έγραψα από την πρωτη γραμμή αυτής της ανάρτησης. Αν δεν την καταλάβατε ξαναδιαβάστε την.

606 San Francisco Giants @ Detroit Tigers

O Perfect Cain. Ένας από τους 23 που έχουν πετύχει τέλειο παιχνίδι
Ο Matt Cain είναι κάτι σαν τον Verlander. Δεν είναι δυνατόν να πας εναντίον του. Και γιατί να πας άλλωστε; Που γράφει ότι δεν θα πάει καλά ο Cain και θα πάνε καλά τα ρόπαλα των Tigers που χτυπούν στο World Series με ,165; Που γράφει ότι θα πάει καλά ο Scherzer και θα ξεπεράσει τα 6 innings όταν έχει να το κάνει πάνω από πέντε παιχνίδια; Και γιατί το λέω αυτό; Διότι αυτό φαίνεται να είναι το σημαντικότερο σημείο του παιχνιδιού. Αν ο starter των Tigers πάει βαθιά, θα πάρουν το παιχνιδι. Αν πάει άσχημα, τα πράγματα έχουν τελειώσει.

Από την μία λοιπόν έχουμε τους Giants που χτυπούν εκπληκτικά εδώ και 6 παιχνιδια και στο βουναλάκι τον Cain. Και μπορεί μεν να έχει δύο νίκες και δύο ήττες στα playoffs, στο τελευταίο του παιχνίδι όμως απέναντι στους Cardinals (τί να γράφω τώρα τους μισητούς, αφού τους πατήσαμε) ήταν αλάνθαστος. Δεν δέχθηκε κανένα run και φυσικά η ομάδα κέρδισε με shutout. Αυτή η λέξη λοιπόν έχει γίνει ο εφιάλτης των Tigers. Η ομάδα που είχε κάνει δύο shutout σε όλη τη regular season (τα λιγότερα στην MLB), έχει τώρα τρια στο postseason και μάλιστα τα δύο back-to-back. Αυτό λοιπόν πιστεύω ότι έχει καταρρακώσει την ψυχολογική τους κατάσταση (και όχι την ψυχολογία που είναι επιστήμη). Από την άλλη, έχει αναβαθμίσει τον ψυχισμό (μην επαναλαμβάνομαι ξέρετε τί θέλω να βάλω στην παρένθεση) των Giants και ιδίως την σταθερότητα του Cain, ο οποίος συνήθως είναι πάνω στο mount αφάνταστα ήρεμος και αποδοτικός.
Και θα μου πείτε "καλά ρε φίλε, για όλους έγραφες ότι στο τελευταίο παιχνιδι χαλαρώνουν και άρα μπορεί να μην είναι τοσο παραγωγικοί. Για τους Giants γιατί δεν το γράφεις;" Και θα έχετε και δίκιο. Όμως, θα σας θυμίσω, ότι τις τελευταίες φορές που το έγραψα αυτό ήταν για τους Tigers οι οποίοι όχι μόνο δεν χαλάρωσαν, αλλά πάτησαν τους Yankees. Το ανάλογο πιστεύω ότι θα γίνει εδώ. Οι Giants δεν έχουν χαλαρώσει ούτε μέρα στο postseason. Δεν θα χαλαρώσουν λοιπόν. Αντιθέτως οι Tigers που χαλάρωσαν επί πενθήμερο στο Detroit, έχασαν αυτή τη σπιρτάδα και τελικά το πληρώνουν αυτό. Τους φαντάζομαι στα αποδυτήρια να έχουν μία εικόνα βρεγμένης γάτας και ενδόμυχα να παρακαλούν να τελειώσει το μαρτύριο.

Και να γράψω κάτι και για τον Scherzer. Στο postseason έχει παίξει πολύ καλά, με μόλις 2  runs (το ένα earned) σε 11 innings, και 18 strikouts!!! Απέναντι στους Giants όμως έχει ιστορικά μία νίκη και τρεις ήττες με πιο πρόσφατη συνάντηση στις 1 Ιουλίου 2011, όπου οι Tigers έχασαν 15-3 μέσα στο Comerica Park. Ο ίδιος έμεινε μόλις 2+ innings παραχωρόντας 9 runs (τα 6 earned).
Θεωρώ λοιπόν ότι θα του πέσει πολύ βαρύ στην πλάτη το παιχνίδι και η αποστολή να μην σκουπιστούν οι Tigers. Και αν φύγει νωρίς, τότε το Bullpen θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή. Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί χθες ο Benoit, έχει παίξει και ο Coke, οπότε δεν θα είναι στις πρώτες επιλογές. Άρα υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για νίκη των Giants from behind.
Επιπλέον, τόσο οι pitcher, όσο και οι Batters δεν θα πρέπει να περιμένουν σήμερα την ίδια υποστήριξη από τους οπαδούς όπως είχαν χθες. Σήμερα η κατάσταση των οπαδών θα είναι τελείως διαφορετική. Οι Tigers θα πρέπει να τους ξεσηκώσουν. Δεν θα είναι ξεσηκωμένοι από μόνοι τους. Αν λοιπόν δεν μπουν runs από την αρχή, δεν αποκλείεται το γήπεδο να είναι εκκλησία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
 Καταλήγω λοιπόν:
 Διπλό για τους Giants με απόδοση 1,90.

Σημείωση. Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ είναι κλειστά σήμερα, οπότε ό,τι γράφεται εδώ αφορά μόνο στοίχημα online. Τις αποδόσεις του ΟΠΑΠ και το νούμερο του παιχνιδιού τα γράφω από συνέπεια στο μέχρι τώρα στήσιμο του site.

32 σχόλια:

  1. Σε περίπτωση που τελειώσει σήμερα το World Series, πότε ξαναρχίζουμε με regular season??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό μ' αρέσει, που κοιτάμε το μέλλον. 31 Μαρτίου 2013.

      Διαγραφή
    2. 31 μαρτιου το regular season ...22 feb το spring training...
      οκ ανεπισημα παιχνιδια ... χωρις στοιχηματισμο..... αλλα ξεχαρμανιασμα για τους baseballμανεις....

      Διαγραφή
  2. Επίσης για σήμερα Giants-1.5 με 3.2 απόδοση αξίζει; να το βάλω κάνα ψιλό;
    Καλή επιτυχία για σήμερα(στοιχηματικά)... Η ομάδα σου έτσι κι αλλιώς θα το πάρει... Σήμερα ή αύριο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://prntscr.com/ie8ps
    Ποιος θα νικήσει; Ποιος θα πάρει το world series; Μια εικόνα την οποία την έφτιαξα εγώ έτσι για το pre game στην Ελλάδα....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην αρχη της σειρας των World Series με κατηγρορισες ως αλλαζονα που πιστευα στην ανετη επικρασηση των μεχρι τοτε πολυ δυνατων Tigers .....
    Μηπως γινεσαι και εσυ τωρα λιγακι...???
    οκ.. ειστε σε τρομερο Momentum
    οκ ειστε σε εκπληκτικη αμυντικη φορμα...... οπως το ιδιο και οι pitchers σας ......
    οκ εχετε δυνατο bullpen.......
    απλα θεωρω οτι και στατιστικα δεν μπορει να τα κερδιζετε ολα τα παιχνιδια.... εσυ αλλωστε λες οτι τα σερι παντα σπανε.... εκτος και αν ειστε οι A's του B.Bean......
    θεωρω οτι οσο και αν ψυχολογικα εχετε απολυτο πλεονεκτημα θα λειτουργησει το pride για να μην χασουν αμαχητι οι Tigers μεσα στο Comerica Park....
    Προβλεπω .... λοιπον -ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΑ!!!!!- ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΤΑΙΓΚΕΡΣ........ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ........
    SCHERZER KAI VERLANDER ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΑ......
    ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ BAY... ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ....
    ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΜΟΥ ΜΠΑΛΑ.....
    Thats all

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε έλεγα αλαζώνα όταν μιλούσες για sweap πριν ακόμα δεις ούτε έναν αγώνα. Εγώ τουλάχιστον -να δεχθώ ότι έχω μία έπαρση- το κάνω με μία εκπληκτική πορεία στο postseason. Έχω αντιστρέψει όλα τα προγνωστικά και είμαι αγκαλιά με τον τίτλο. Επίτρεψε μου λίγη αλαζονία. Την δικαιούμαι

      Διαγραφή
  5. εσύ έχεις έπαρση γιατι κανείς ένα εκπληκτικό σερι ε δυνατές εμφανίσεις εγω είχα έπαρση γιατι είχα μόλις αποκλείσει τους superstars ΤΡΟΜΕΡΟΣ Yankees that's all

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. 6 balls στη σειρά από τον Scherzer. Πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Φοβάμαι ότι η βροχή θα σταματήσει το παιχνίδι

      Διαγραφή
    3. Επιτέλους μίλησε και ο Posey. 3-2 ξανά μπροστά οι Giants!!!

      Διαγραφή
    4. Άκου 6 βαθμούς στο Detroit. Μπρρρρρρ

      Διαγραφή
    5. Και τώρα το παιχνίδι ισόπαλο 3-3 από homerun του Young

      Διαγραφή
    6. Το πιο σκληρό παιχνίδι της σειράς.

      Διαγραφή
    7. Και τώρα να δούμε το bullpen των Tigers. Αναλαμβάνει ο Smyly.

      Διαγραφή
    8. Σε πολύ λίγο το παιχνίδι θα γίνει μία σύγκρουση των Bullpen

      Διαγραφή
    9. Η εκτέλεση του God Bless America από δύο άντρες και δύο γυναίκες στρατιωτικούς (ή μάλλον αεροπόρους) ήταν η χειρότερη που έχω ακούσει ποτέ.

      Διαγραφή
    10. Τρία Strikeout από τον Affeld: Cabrera, Fielder και Young!

      Διαγραφή
    11. Ο Coke είναι ίσως ότι καλυτερο έχει το bullpen των Tigers

      Διαγραφή
    12. Οι Giants μπροστά 4-3 με RBI του Scutaro

      Διαγραφή
    13. Και τώρα όλα στα χέρια του φοβερού Romo

      Διαγραφή
  7. Συγχαρητήρια φίλε .... Τι να πω .... Αξία το πήρατε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή