Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μονο για γερά νεύρα και ψυχή

Εχθές ΤΑ-ΜΕΙ-Α-ΡΑ με ΨΥ-ΧΑ-ΡΑ. Και οι δύο ομάδες που ήταν με την πλάτη στον τοίχο πήραν μία ανάσα. Ήταν όλα οριακά με χαμηλό ποδοσφαιρικό σκορ. Οι Giants κέρδισαν 2-1 και οι Athletics 0-2. Και τα δύο παιχνίδια ήταν ψυχοβγάλτες. Παρακολούθησα εκείνο των Γιγάντων (μου) όπου η καρδιά μου πήγε δεξιά. αλλά στο τέλος το ταμείο με αποζημείωσε.

************ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ UPDATE**********

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί τέσσερα παιχνίδια, που είναι σχεδόν ΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. Όλες οι συναντήσεις είναι αμφίρροπες. Όλες έχουν συν και πλην και για τις δύο πλευρές, γι' αυτό και σας προτείνω να εκμεταλευτείτε όπως εσείς θεωρείτε καλύτερα, το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια μπορείτε να τα επιλέξετε μόνα τους.

 Τα παιχνίδια παρατίθενται με ώρα έναρξης και όχι τη σιγουριά του σημείου όπως κάνω συνήθως.

20:00
603 Saint Louis Carndinals @ Washington Nationals
Που να πατήσει κανείς εδώ; Στην έδρα των Nationals; Είναι η πρώτη φορά που παίζεται εδώ παιχνίδι post season μετά από 79 χρόνια!!! Στον Carpender που πέρυσι έσκισε στο Post Season, φέτος όμως έχει παίξει τρία παιχνίδια και έχει χάσει και τα τρία; Ήρθε η ώρα να ανακάμψει, ή μήπως η εγχείρηση που έγινε τον Ιούλιο κουκούλωσε τον καλό του εαυτό; Να πιαστεί κανείς από τον Edwin Jackson που προέρχεται από τους Cardinals που πήραν το World Series το 2011 και είναι ο μόνος pitcher των πρωτευουσιάνων με εμπειρία post season; Αρκεί αυτό, ή μήπως η πορεία του στην κανονικη περίοδο με τις 10 νίκες και τις 11 ήττες τον κατατάσει στους ασταθείς; Να πιαστείς από τον Beltran που χτύπησε ό,τι του έστειλαν οι pitcher της Washington στο προηγούμενο παιχνίδι, ή στα αστέρια ρόπαλα των Nationals όπως ο Harper; Πραγματικά δεν ξέρω. Σε όλο το regular season στοιχημάτισα σε νίκες για τον Carpender, που φυσικά δεν μου βγήκαν. Μήπως να σταματήσω; Ε λοιπόν όχι; Δεν θα σταματήσω!!! Θα πάω άλλη μία φορά υπέρ του. Γιατί; Γιατί έτσι μου αρέσει. Διότι η όποια απόφαση σε αυτό το παιχνίδι είναι τόσο αίολη, οπότε θα πάρω ό,τι μου λέει η διαίσθησή μου.
Διπλό για τους μισητούς, μισητούς, μισητούς Cardinals με απόδοση 1,85.


23:00
605 San Francisco Giants @ Cincinnati Reds
Και αυτό το παιχνίδι θα το παρακολουθήσω όπως εχθές με κομμένη την ανάσα. Και εδώ είμαι αφάνταστα διχασμένος, κυρίως διότι είμαι υποκειμενικός. Και εδώ όμως δεν ξέρω σε ποιο trend (αν υπάρχει κανένα) να ρίξω το βάρος μου. Στο γεγονός ότι οι Reds εξακολουθούν εδώ και 17 χρόνια (από τότε που μετακόμισαν στο Great America Park) να μην έχουν κερδίσει ούτε έναν αγώνα postseason; Αυτό πως θα τους επηρεάσει μετά την χθεσινή ήττα, όπου έβγαλαν 12 Giants strikeout, επέτρεψαν μόλις τρια hits (ενώ εκείνοι έκαναν τέσσερα) και τελικά έχασαν 2-1; Θα σκυλιάσουν ή θα καταρακωθούν ψυχολογικά, λόγω της γνωστής πρόληψης που διακατέχει τους παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προπονητής τους Dusty Baker έκανε δηλώσεις ότι το 2012 είναι η χρονιά του επειδή γλύτωσε ένα μίνι καρδιακό που είχε πριν μερικές ημέρες, ενώ και χθες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού άλλαξε θέση στο dugout για να μετατοπίσει τα... vibes!!!
Από την άλλη, σε τί ημέρα θα βρεθεί ο Zito; Ο άνθρωπος που πρόπερσι, όταν οι Giants στεφθηκαν πρωταθλητές δεν είχε σηκωθεί ούτε στιγμή από τον πάγκο, φέτος όχι μόνο είναι πρωταγωνιστής, αλλά έχει παγκέψει και τον Lincecum. Ο άνθρωπος φέτος παίζει όπως έπαιζε το 2006 όταν ήταν στους Athletics και είχε πάρει το Cy Young Award. Είχε 15 νίκες 8 ήττες και ERA 4.15. Προέρχεται δε από 11 νίκες σερί που έδωσε στην ομάδα του, καθώς οι Giants έχουν να χάσουν από τις 2 Αυγούστου με αυτόν στο mount. Από αυτές του έχουν πιστωθεί οι 6 νίκες.
UPDATE
Οι Reds πάλι ανεβάζουν τον Latos. Τί να πρωτογράψω γι' αυτόν. Πρόσφατα είχα πει ότι όσο χαζόφατσα έχει στη φωτό της στατιστικής του καρτέλας, τόσο επιβλητική είναι η φιγούρα του επάνω στο mount, με τα tattoo και το ύψος του (είναι δύο μέτρα). Και χέστη τη φιγούρα του. Τα στατιστικά του; 14 νίκες 4 ήττες 3,48 ERA!!!
Μεσα στην ημέρα οι Reds ανακοίνωσαν ότι τελικά θα βάλουν στο mount τον Mike Leake, ο οποίος όμως δεν βελτιώνει στατιστικά την κατάσταση για την ομάδα. Γιατί μπορεί μεν στο ένα παιχνίδι που έχει παίξει απέναντί στους Giants να πήγε και τα 9 inning με ένα μόλις Hit, όμως σε γενικές γραμμές προέρχεται από κακά παιχνίδια με πολλά runs. Έχει φτάσει και τα 5 και τα 6 και τα 7.

Μήπως λοιπόν έχουμε άλλο ένα pitchers' game; Νομίζω ότι θα έχουμε έναν επιθετικό μονόλογο των Reds, που θα βάλει το παιχνίδι σε τροχιά πολλών runs μονόπλευρά. Αυτό φυσικά σημαίνει αυτομάτως και πιθανή ήττα των Giants, καθώς το σκοράρισμα δεν είναι από τα δυνατά σημεία του San Francisco. Επειδή όμως, όπως σας έχω πει πολλές φορές, δεν παίζω εναντίον των Giants ποτέ, βρίσκω αυτή τη διέξοδο.
Έτσι, μάλλον μειώνεται η πιθανοτητα για ένα pitchers game. Νομίζω ότι βελτιώνονται οι πιθανότητες των Giants για σκοράρισμα και άρα αυξάνονται οι πιθανότητές τους ακόμη και να κερδίσουν το παιχνίδι αν το σκορ πάει ψηλά.  Επομένως, διακρίνω ότι είναι πολύ πιθανότερο απ' ότι το πρωί, ένα παιχνίδι με υψηλό σκορ και μάλιστα τώρα κρυφοκοιτάζω στη νίκη των Γιγάντων (μου).
Over με όριο 7.5 και απόδοση 1,70.

02:30
602 Baltimore Orioles @ New York Yankees
Αυτό θεωρώ ότι είναι το πιο εύκολο παιχνίδι της ημέρας. Κι αυτό φυσικά μέσα στο context των playoffs. Διότι και οι δύο pitcers είναι καλοί (με τον Kuroda να προηγείται) όμως αυτό που νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο είναι το γεγονός ότι οι Baltimore είναι ιστορικά πελατάκια των Yankees. Ιδίως στο Bronx. Βέβαια φέτος δεν ισχύει αυτό καθώς οι αγώνες είναι απολύτως μοιρασμένοι: 5-5. Θεωρώ όμως ότι οι Yankees θα νιώσουν πολύ καλύτερα δίνοντας τον πρώτο αγώνα του post season εντός έδρας, σε ένα κοινό που είναι πάντα εκεί και γεμίζει κάθε γωνιά του σταδίου. Βέβαια υπάρχει μία συζήτηση για το ότι οι Yankees μπορεί να είναι κουρασμένοι και κακοκοιμισμένοι, καθώς το τρένο με το οποίο επέστρεφαν στη Νέα Υόρκη είχε πρόβλημα και κατέληξαν στις τρεις το ξημέρωμα να πάρουν λεωφορεία και να χάσουν μία ελαφριά προπόνηση που ήταν προγραμματισμένη.  Παρά ταύτα, θεωρώ ότι όλα τα στατιστικά λενε Bombers.
Άσσος για τους Yankees με απόδοση 1,50.


04:30
604 Detroit Tigers @ Oakland Athletics
Και αυτό το παιχνίδι είναι δύσκολο. Έχει μεγάλο ψυχολογικό φόρτο, όμως έχει και ένα momentum που είναι υπέρ των A's. Αρχίζω να πιστεύω έντονα ότι το Oakland μπορεί να το πάρει το παιχνίδι και να κερδίσει και το series. Η χρεσινή του νίκη έρχεται να προστεθεί στην απίστευτη φόρα που είχε εντός έδρας από τους Texas και τους Mariners που τους σκούπισε και τους δύο. Λέτε λοιπόν ότι θα τους σταθούν εμπόδιο οι Tigers με τον Sherzer ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό; Δύσκολο το βλέπω. Δεν πα να λέει ο Leyland ότι είναι καλά;
Από την άλλη οι Athletics ανεβάζουν τον Griffin ο οποίος έχει παίξει σε 15 παιχνίδια φέτος και από αυτά η ομάδα του έχει χάσει μόνο τα τρία, ενώ εκείνος έχει χρεωθεί μία ήττα. Σε όλα τα άλλα W.
Σε αυτή τη συνάντηση λοιπόν θα πάω μαζί με το στατιστικό flaw. Θα πω Griffin, έδρα και momentum.
Άσσος για τους Athletics, με απόδοση 1,80.

44 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑ !!!!!! ΟΙ REDS ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ LEAKE ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ LATOS!!!!!
    Ο ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΡΕΚΟΡ 8-9 ΚΑΙ ERA 4.58!!!!
    ΟΜΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ... ΑΦΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ .... ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ COMPLETE SHOUTOUT ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ Ο PABLO SANDOVAL ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΟΝΤΟ ΜΕ HOME RUN ΣΤΟ ΕΝΑΤΟ INNING.....
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φόλε σε ευχαριστώ για την ενημέρωση (όχι μόνο τη δική μου, αλλά όλων των αναγνωστών) καθώς είμαι στο Υπ. Οικονομικών και έχω πολύ λίγο χρόνο. Πάντως δεν θα αλλάξω την τοποθέτησή μου, καθώς ο αδύναμος κρίκος για εμένα είναι ο Zito

      Διαγραφή
  2. Φιλε Κωστα εγω ετρεχα ολη μερα και μολις μπηκα και εκατσα στο pc και ειπα να δω τι λεει h MLB στο site της για τα σημερινα παιχνιδια....
    οποτε και το ειδα....
    Αυτο που δεν βλεπω ομως ειναι τι να παιξω....
    πραγματικα μιλαμε για αμφιροπα παιχνιδια ο ορισμος του derby .... αν μπορει αυτο να ειπωθει στο baseball
    Κωστα θα σε ακολουθησω μαλλον στο over και στους Yankees... θα παιξω και Cards αν και το φοβαμαι πολυ το παιχνιδι.....
    το παιχνιδι της ομαδας μου δεν το ακουμπαω.....
    ελπιζω ομως οτι ο μεχρι πρωτινος τρομερος Schrezer θα ειναι πραγματι ετοιμος ....
    Κ ο ΟΠΑΠ ομως νομιζω ειναι ζορισμενος.... εχω την εντυπωση οτι ενω αργησε τραγικα να βγαλει αποδοσεις για τα δυο παιχνιδια (Reds vs Giants & A's vs Tigers) πριν απο λιγο απεσυρε και το under over στο παιχνιδι του Οakland... εκτος κ αν κανω εγω λαθος απο την κουραση της ημερας κ ειχα δει οριο.....!!!!
    Κλεινοντας Κωστα σε παρακαλω μην ξεχασεις να δωσεις τα χαιρετισματα μου στον κ. Στουρναρα και την Τροικα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή αρχή για τους μισητούς. 4-0 στο δεύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο jackson εχει πρόβλημα .... Οι επιθετικοί των cards χτυπάνε συνέχεια το μπαλάκι αλλα ο pitchers των Nats ήταν τυχερός και τελείωσε το 2 inning .... Παρόλα αυτά το bullpen δέχτηκε ήδη τηλέφωνο απο τον προπονητή τους κ δεν αποκλείω να γίνει αλλαγή οσονουπω ... Ενώ στον πάγκο κάθεται περιλυπος ο Strasbourg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κώστα αφου σου δώσω συγχαρητήρια για την γραβάτα σου να σου πω ότι οι cards κρατάνε 0-4 στο end of 4th

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλησπερα παιδια και απο μενα..σημερα επαιξα yankees-cards-okland χαλαρα τωρα...θα ηθελα μιασ και αυριο εχω ωρες καθησιου..να μου προτεινετε καμια ταινια με baseball(εκτοσ Moneyball) θα τη παρω απο dvdaδικο...συγνωμη αν γινομαι κουραστηκος μπορει να εχει ξαναεπαναληφθει τετοια ερωτηση...και 2)αν γνωριζει καποιοσ να μου πει αν υπαρχουν subs για το ντοκιμαντερ του KEN BURNS!!!! GO GO GO CARDS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου γι αυτό το ντοκυκαντέρ θα πρεπει να κάτσει κάποιος να κάνει τη μετάφραση και ο μόνος που μπορεί να έχει αυτή την τρέλα ξέρεις ποιος είναι. Δεν έχει όμως τον χρόνο.

      Διαγραφή
  7. Φίλε δυστυχώς για το ντοκυμαντέρ δεν υπάρχουν υπό τίτλοι ..... Οσο και αν έψαξα
    Μια Πολυ καλή ταινία είναι το The natural με τον Robert redford του 1984 νομίζω .... Ο Κώστας είχε πει και άλλες αλλα αυτή είναι νομοζω η καλύτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εγώ έχω ψάξει όλο το internet και δεν υπάρχουν υπότιτλοι για το ντοκιμαντέρ του ken burns.... ούτε καν αγγλικοί.... αν έχει δει κάποιος κάπου έστω και αγγλικούς ας το φωνάξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με Home run ξεκίνησαν οι Γίγαντες. Lets go Giants

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O leake ξεκίνησε όπως είχε τελειώσει το παιχνιδι στο san Feancisco με HOME run 0-1 και τώρα ένα ακόμα double

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κώστα ωραίο μανικιουρ εχει ο catcher σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο κατράμι που είναι ο τύπος δεν φαίνονται τα δάχτυλά του με τις γκρι εμφανίσεις

      Διαγραφή
    2. Σε μία φάση είδα στο dugout και τον Wilson να έχει μανικιούρ. Μαύρο σαν τα μούσια του. Εκτός αν είναι η μπογιά που τα βάφει

      Διαγραφή
  12. Αυτή τη φορά μάλλον έρχεται το φρικιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν βάζει πάγο στον ώμο όταν τελειώνει το παιχνίδι του όπως κάνουν όλοι και χρειάζεται 10 με 12 πετάγματα για να ζεσταθεί ενώ άλλοι θέλουν 15 με 20 λεπτά ζέσταμα . That's why they call him the freak .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όμως λένε επίσης ότι καταστρέφεται με τον τρόπο που πιτσάρει. Δεν αποκλείεται δηλαδή να είναι ένας διάτων αστέρας, ασχέτως αν τον έχω δει σε οικογενειακό βίντεο, όπου πιτσάρει με τον ίδιο τρόπο και είναι ένα μπομπίρι 10 ετών

      Διαγραφή
    2. Κοίτα Κώστα και ο Michael Johnson ή αλλιώς πάπιας έτρεχε με τον πιο ηλίθιο τρόπο τα 400 μέτρα , κατέριψε το παγκόσμιο ρεκόρ και το έχει ακόμα και ήταν στο προσκήνιο για μια δεκαετία . Όλοι αναρωτιούνται ακόμα πως έτρεχε τόσο γρήγορα ενώ έτρεχε τόσο άτεχνα και ανορθόδοξα . Κάποιες φορές όμως ο καλός θεούλης μας προικίζει με έξτρα μυική δύναμη σε ιδιαίτερες μυικές ομάδες που μας καθιστούν πρωτοπόρους και ταυτόχρονα αψηφώντας όλους τους νόμους της φυσικής ή της αθλητιατρικής αν θες επιβιώνουμε προκαλώντας τον θαυμασμό του κόσμου και πακετάρουμε εκατομμύρια στην τσέπη μας για να ζούν και τα εγγόνια μας . Μια τέτοια περίπτωση είναι κι αυτός και έχει ακόμα αρκετά χρόνια μπροστά του . Μην ξεχνάς ότι όλοι γι αυτόν μιλάνε και λένε και λένε και δεν έχει γρατζουνίσει ούτε νύχι μέχρι τώρα .Απλά φέτος έχει μια κακή χρονιά που στα Play offs δεν την εμφανίζει κιόλας . Άνθρωπος είναι άλλωστε αυτό έλειπε .

      Διαγραφή
  14. Homer και ο Sandoval. Γ...με σήμερα. Μου φαίνεται το cincinnati θα παραμείνει χωρίς νίκη postseason σε αυτο το γήπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. torch, τι στο καλό είναι αυτός ο αριθμός "nasty factor" στα pitches?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με το ένα δελτίο στο τσεπάκι και με τους Γίγαντές μου να έχουν κάνει πράγματα και θαύματα, πάω για ύπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ ξύπνησε στις 4.45 να πάω για να πιω νερό και βλέπω NYY VS ORI 1-2 στο 8ο και κάθομαι να δω ... Μπας και περάσει η τριάδα μου .... Και οι Yankees χτυπάνε με home run του ibanez στο bottom of the ninth και το παιχνιδι παει ως το 12 ο inning όπου ΠΑΛΙ Ο IBANEZ ME WALK OFF HOMERUN δίνει την Νικη στους Yankees ...... Και σε μένα το ταμείο!!!
    Επίσης οι tigers κερδίζουν 0-2 στο 6 o inning και πανε για τελικούς American League !!!! Που να με πάρει ο ύπνος τώρα με μαύρους κύκλους θα είμαι σήμερα στο Γραφειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O Scherzer απο την άλλη μαμει σε 5 ιννινγκς εχει 8 strikeouts και μόνο 2 hits φτου φτου μην τον ματιασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το. Μαατιασα τελικά βγήκε στο 6 1/3 με το σκορ να γίνεται 1-2 και τον caspedes να ανεβαίνει να χτυπήσει υπό την υπόκρουση του zorbas the Greek xaxaxa. Ευτυχώς ο drew που χτύπησε το hit και με το οποίο σκόραρε ο coco chip .... Κυνήγησε να φτάσει στην Τρίτη βάση και βγήκε out

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το οκλαντ με εκπληκτικό comeback στο ένατο ιννινγκ από 1-3 γύρισε το παιχνίδι σε 4-3 με τον Coco chips να χτυπάει για άλλη μια φορά....... παίρνοντας το αίμα του πίσω για τα λάθη στο Detroit .... βασικά ο ....παίκτης της βραδιάς είναι ο άχρηστος closer valverde που δεν μπόρεσε να βγάλει 3 out..... και έδωσε δεν ξέρω ποσά hit....
    πάμε για θρίλερ αύριο με verlamder Kai Parker να αναλαμβάνουν το game 1 ....ελπίζω στη. ίδια έκβαση αν και αυτοί οι A's μοιάζουν να μην λυγίζουν με τίποτα ......λες να είναι η χρόνια του ´billy beane......

    τζάμπα και το ξενύχτι ήλπιζαν να πανηγύριζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. bravo κωστα για την ΤΑΜΕΙΑΡΑ που μας εστειλες..και για την προσεγγιση των αγωνων...τρομεροσ CARPENDER απο τα παλια...τρομερο okland που βγαζει ΨΥΧΗ κυριοι..και yankees που εχουν ποιοτητα...ισως και τη μεγαλυτερη απτις ομαδες τοθ postseason..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σωστα .. Κωστα... πανω στον εκνευρισμο μου για την χαμενη προκριση του Detroit... ξεχασα να σε συγχαρω για το απόλυτο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ξυπνάω που λέτε κατά τις 7:30 και βλέπω ότι οι Athletics χάνουν με 3-1. Ξανακλείνω τα μάτια και μία ώρα μετά με ξυπνάει ο γιός μου. Αφού γελάμε για μερικά λεπτά, πιάνω το τηλέφωνό μου. Σκέφτομαι μέσα μου "Γιατί δηλαδή να μην έχουν κάνει ένα three run ninth;" Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Χε Χε Χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΕΛΑ ΓΕΛΑ.. ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ 28/3 ΠΑΕΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ!!!!!

      Διαγραφή