Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Game #2: Γίγαντες ξανά και ξανά

Με τη χθεσινή τους νίκη οι Giants συμπλήρωσαν τις πέντε συνεχόμενες, βάζοντας πραγματικά ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στην κατάκτηση του World Series. Σύμφωνα με την προϊστορία, οι ομάδες που κέρδισαν τα δύο πρώτα παιχνίδια πήραν τελικά το Πρωτάθλημα σε ποσοστό 78.8% (41 στις 52).
Ο Fielder μόλις έχει βγει out στο plate. Η μπάλα στο γάντι του Posey
Το δεύτερο παιχνίδι κύλησε όπως θα περίμενε κανείς να είναι ένα παιχνίδι που θα έπαιρναν οι Giants: Με χαμηλό σκορ, πολύ άμυνα, αλάνθαστο pitching, και λίγο ρόπαλο. Αυτό ήταν χθες το παιχνίδι που είδαμε από το AT&T Park. Ο Bumgarner ήταν εντυπωσιακότατος πάνω στο mount (το οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, οπότε έχασα το Over που είχα στοιχηματίσει) σβήνοντας το προβάδισμα του ροπάλου που έχουν οι Tigers. Το sidearm pitch του, ήταν στην μέρα του και έτσι ήταν αχτύπητο, βγάζοντας 8 strikeout και κρατώντας το 0 μαζί με το Bullpen. Έτσι, οι Tigers οδηγήθηκαν στην τέταρτη shoutout ήττα τους όλης της χρονιάς, τη δεύτερη στο post season.
Ένα παιχνίδι πάντως με ποδοσφαιρικό σκορ κρίνεται πάντα στις λεπτομέρειες. Ξεχωρίζω:
  • Το οut στο plate του Fielder. Ειναι ξεκάθαρα out κι ας γκρίνιασε ο Leyland και επειδή έγινε στην αρχή του παιχνιδιού απογοήτευσε πολύ τους Tigers. Είναι η κορυφαία φάση και γι' αυτό βάζω και τον σχετικό σύνδεσμο. http://mlb.mlb.com/video/play.jsp?content_id=25451763&topic_id=11493214
  • Το bunt του Blanco που κύλησε γλυκά και βασανιστικά δίπλα στην foul line της τρίτης βάσης, γεμίζοντας με Γίγαντες το διαμάντι. Αμέσως μετά μπήκε ο πρώτος πόντος σε φάση double play (γι' αυτό και δεν πήρε ο Crawford το RBI).
  • Το pickoff του Bumgarner στον Infante. Από τη γωνία που μας δείχνουν τη φάση φαίνεται ο Bumgarner να σταυρώνει τα πόδια του, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να στείλει τη μπάλα στο σπίτι, αλλά κανείς δεν έκανε ένσταση, οπότε μπορεί και να κάνω λάθος.
  • Το κλέψιμο του Pagan, το οποίο είναι τόσο οριακό (αλλά safe) οπότε αν ο διαιτητής το είδε είναι γάταρος. Αν δεν το είδε είναι απλά κωλόφαρδος.
  • Αξίζει αν αναφέρω και τον επίσης πολύ καλό Fister, ο οποίος δέχθηκε ένα comebacker στο πλάι του κεφαλιού τους και όμως δεν φάνηκε ούτε να ζαλίζεται. Μπράβο του.
Ο προβληματισμός πάντως στο επιτελείο του Leyland είναι τεράστιος, ασχέτως αν χθες στις δηλώσεις του είπε ότι "τα ρόπαλά μας είναι μιά χαρά". Νομίζω ότι όλοι βλέπουν ότι δεν είναι, γι' αυτό άλλωστε και τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.
Έτσι οι Giants ξεκινούν εντελώς ανάποδα, σε σχέση με το NLDS, την πορεία αυτών των συναντήσεων. Ενώ απέναντι στους Reds είχαν χάσει τα δύο παιχνίδια στο γήπεδό τους, εδώ τα κέρδισαν και πηγαίνουν με εντελώς διαφορετικό αέρα στο Detroit. Σήμερα οι δύο ομάδες ταξιδεύουν προς την πρωτεύουσα της αυτοκινητοβιομηχανίας και αύριο, ξανά στις 3 το ξημέρωμα, θα διασταυρωθούν στο Comerica Park. Οι pitchers θα είναι ο Vogelsong και ο Sanchez και λεπτομέρειες θα συζητήσουμε αύριο πάλι από εδώ.

3 σχόλια:

  1. χακρετε ....
    το ξυπνητήρι σήμερα χτύπησε στις 03.15...... άνοιξα το atbat στο iPad για να παρακολουθήσω ξαπλωμένος-νυσταγμενος το πρώτο inning του παιχνιδιού και αν και δεν υπήρχε σκορ μέχρι το τέλος του δεύτερου είχα ήδη ανάπηδησει δυο φορές απο το μαξιλάρι μου......
    φυσικα η φάση που με έκανε να ξύπνησε την γειτονιά ήταν το out σto σπίτι του fielder !!!!!
    Κώστα φυσικά και παίζει καθοριστικότατο ρόλο στο παιχνιδι όχι μόνο γιατί δεν δίνει πλεονέκτημα στους ΤΙΓΡΕΙΣ πλάι τους κόβει τον αέρα αλλα δίνει και σιγουριά στον πιτσερ του σαν φραντσισκο ..... ενώ για να είμαι ειλικρινής δείχνει και την εξαιρετική λειτουργία της άμυνας των γιγάντων
    μάλιστα οι τρομερά μανίακοι με τα στατιστικά δημοσιογράφοι σχολίασαν ότι είναι η πρώτη φορά που έγινε out στο world series απο θέσεις 7-4-2 δηλαδή απο τον left fielder με πάσα στον scutaro που παίζει δεύτερη βάση αλλα έτρεξε και κάλυψε την πλάτη του Sandoval και πασα στον catcher ......
    αυτο και φυσικα όλες οι άλλες λεπτομέρειες που αναφέρεις έκριναν το παιχνίδι υπέρ του σαν φραντσισκο ........
    πάμε στο Detroit τώρα να γυρίσουμε την σειρά ......
    αν και για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι πολυντο παιχνίδι του Σαββάτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε διορθώσω, όχι για να βάλω την τελεία πάνω στο γιώτα, αλλά για να καταδείξω τη σωστή λειτουργία της άμυνας σε αυτό το play. O Scutaro λοιπόν ήρθε από τη δεύτερη βάση και κάλυψε την πλάτη του Short Stop Crawford, καθώς ο Sandoval κάλυπτε την τρίτη βάση. Αυτό συμβαίνει διότι η άμυνα -ξέροντας ότι αυτό το χτύπημα ήταν σίγουρα δύο βάσεων- αδιαφόρησε για τον Young, αφήνοντας τη βάση του ελεύθερη, διότι αυτό που είχε σημασία ήταν ή να ελεγχθεί στην τρίτη ο Fielder αν σταματούσε εκεί, η να μην πάει ο Young στην τρίτη σε περίπτωση που ο Fielder πάει για το σπίτι, όπως και έγινε. Έτσι, με εξαίρεση τον Belt στην πρώτη βάση, όλοι οι άλλοι πάνε στα αριστερά για να ευθυγραμμιστούν με το relay προς το homeplate. Γι' αυτό και βλέπεις και τον Bumgarner στα πλάνα να πηγαίνει πίσω από τον Posey για να καλύψει μην του φύγει η μπάλα, οπότε αν χρειάστεί να επιστρέψει τη μπάλα προς την τρίτη βάση για να κρατηθεί ο Young. Βέβαια αυτά δεν έγιναν, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, όλη η άμυνα γίνεται στην ουσία μία γραμμή με την τροχιά της μπάλας.

      Διαγραφή
    2. Και θα βάλω επίσης -για ακόμη περισσότερη εμβάθυνση- αυτό το βίντεο, στο οποίο μετά τα πρώτα δύο (αδιάφορα) λεπτά για το πώς αλλάζει κατεύθυνση η μπάλα όταν χτυπά στον τοίχο, μπορείς να δείς (και όποιος άλλος θέλει) τί έκανε σωστά ο Scutaro, τί έκανε σωστά ο Posey (ο οποίος δεν μπλόκαρε το plate για να υπάρχει διάδρομος για την μπάλα) και τί λάθος έκανε ο on deck ροπαλιστής των Tigers, ο οποίος θα έπρεπε να είχε πάει στο plate και να δώσει οδηγίες στον Fielder να πάει πιο δεξιά για να αποφύγει το tag του Posey.

      http://mlb.mlb.com/video/play.jsp?content_id=25451867&topic_id=7417714&c_id=mlb&tcid=vpp_copy_25451867&v=3

      Διαγραφή