Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Οι αιώνιοι αντίπαλοι στον τελικό του Ελληνικού Πρωταθλήματος

Για άλλη μία φορά οι αιώνιοι αντίπαλοι του ελληνικού Baseball θα βρεθούν στα τελικά series για το πρωτάθλημα του 2012. Μαρούσι και Σπάρτακος θα διασταυρώσουν για άλλη μία φορά τα ξίφη τους, σε μία σειρά συναντήσεων όπου νικητής θα είναι όποιος πετύχει τρεις νίκες. Για την τρίτη θέση θα δώσουν έναν αγώνα η Ευρυάλη και οι Ηγέτες Βουλιαγμένης.
Πως φτάσαμε όμως ως εδώ;
Στη τελευταία αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος έγιναν τα εξής:

Μαρούσι - Ηγέτες
Το Μαρούσι αντιμετώπισε το Σάββατο και την Κυριακή τους Ηγέτες. Τα παιχνίδια ήταν 1-1, όμως και στις δύο αναμετρίσεις νικητής αναδείχθηκε το Μαρούσι.
Το Σάββατο το παιχνίδι ήταν πολύ "ανοιχτό" και έληξε με το εντυπωσιακό σκορ 19-20. Κρίθηκε μάλιστα στην τελευταία επίθεση, κατά την οποια το Μαρούσι έχανε 19-15. Κατάφερε όμως να σκοράρει 6 φορές και να περάσει μπροστά στις νίκες με 2-1.
Όλα όμως τέλειωσαν για τους Ηγέτες σήμερα Κυριακή, καθώς το Μαρούσι δεν άφησε καμία επιλογή στην ομάδα από τη Βουλιαγμένη. Ήταν σε όλο το παιχνίδι μπροστά και τελικά κέρδισε με 13-11. Οι Ηγέτες πάντως διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μία φάση στο τελευταίο inning, όπου είχαν γεμάτες την πρώτη και δεύτερη βάση με ένα out. Αποφάσισαν να κάνουν double steal, όμως ο catcer της ομάδας των βορείων προαστείων (ο οποίος ήταν σε πολύ καλή μέρα) έκανε μία πάσα on the money στην τρίτη βάση και το tag ήταν επιτυχημένο. Για αρκετή ώρα το παιχνίδι διακόπηκε, ο διαιτητής όμως ήταν πολύ σίγουρος για την απόφασή του, κι έτσι η επίθεση των Ηγετών συνεχίστηκε με δύο out. Τελικά ένα pop-up στη δεύτερη βάση ήταν αρκετό για να βγει το τελευταίο out του παιχνιδιού, που έστειλε το Μαρούσι στα τελικά του πρωταθλήματος.

Ευρυάλη - Σπάρτακος
Στη σειρά των παιχνιδιών, ανέμεσα στην Ευρυάλη και τον Σπάρτακο, τα πράγματα ξεκαθάρισαν αρκετά γρήγορα. Ο Σπάρτακος ήταν μπροστά με 2-0 νίκες και το μόνο που χρειαζόταν ήταν μία ακόμη καλύ εμφάνιση. Αυτή ήρθε σήμερα αρκετά εύκολα με το επιβλητικό 1-12. Τα ρόπαλα του Σπάρτακου ήταν σε πολύ καλή μέρα και κατάφεραν να βρουν τα κενά στην άμυνα της Ευρυάλης, ενώ αντιθέτως τα ρόπαλα της Ευρυάλη σίγησαν απέναντι στην αλάνθαστη άμυνα του Σπάρτακου. Και μπορεί η άμυνα τον ηττημένων να μην έκανε λάθη, το turning point του παιχνιδιού όμως ήταν το 5ο inning στο οποίο έγιναν δύο συνεχόμενα λάθη στο baserunning που τους στέρησαν τουλάχιστον τρία runs.
Έτσι, το παιχνίδι έληξε πρόωρα στο 7ο inning καθώς η διαφορά των runs ξεπερνούσε τα 10.

4 σχόλια:

  1. Πάμε ρε Μαρούσι!!! Μεγάλος Dimitris Lomis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε να αρχίσουμε να βλέπουμε ενδιαφέρον και στο Ελληνικό Baseball. Έχουμε και εδώ τα αστέρια μας. Αμέ! Και ο Λόμης είναι ένα από αυτά.

      Διαγραφή
    2. Οτι θα εγραφες πρωτα σχόλιο για το Μαρουσι .. και μετα για τους Giants... πραγματικα δεν το περιμενα !!!!! χαχαχαχααχ

      Διαγραφή
    3. Κάτσε ρε φίλε. Το ένα το έγραψα χθες, και το άλλο σήμερα το πρωί.

      Διαγραφή