Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Τελειώνει το NLDS

Η χθεσινή ήταν φοβερή ημέρα. Ναι, έχασα δύο στα τέσσερα. Ε στα παπάρια μου. Οι Giants, με το Grand Slam του Buster Posey, πέταξαν στα σκουπίδια το Under που τους είχα βάλει και πέρασαν στο National League Championship Series (το NLCS). Έκαναν έτσι, ιστορικό comeback από 2-0 "σκουπίζοντας" μέσα στην έδρα τους τους Reds, ενώ και οι Baltimore απέδειξαν (και με διέψευσαν) ότι φέτος η δυναμική τους απέναντι στους Yankees είναι απολύτως ισότιμη. Δύο σερί παιχνίδια έχουν κριθεί σε extra innings ενώ τα τρία τελευταία ήταν στον πόντο (3-2, 3-2 και 2-1). Αναλόγως στον πόντο κρίθηκε και το παιχνίδι των Nationals με τους Cardinals, στέλνωντας και αυτο το series στα πέντε παιχνίδια, όπως και τα άλλα τρία. Και εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα και όλα μένουν ανοιχτά.

Οι μόνοι που χθες ξεκαθάρισαν τα πράγματα ήταν οι Tigers, ή για να το πω πιο σωστά ο μεγάλος, ο τεράστιος, ο ανυπέρβλητος Verlander. Όπως σας είχα γράψει χθες, οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται στις μεγάλες στιγμές. Και ο Verlander χθες δεν άφησε περιθώρια για να διαπρέψει κανένας άλλος. Που να βρεθεί χώρος άλλωστε, καθώς ο άνθρωπος σημείωσε χθες 11 strikeout, κάνοντας ρεκόρ στο σύνολο των εμφανίσεών του στα Amerιcan League Division Series. Σε δύο παιχνίδια έβγαλε 22 παίκτες με strikeout, αποδεικνύοντας την απόλυτη κυριαρχία του στο mount.

Από τον πρόλογο λοιπόν καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σήμερα, καθώς έχει δύο παιχνίδια ισότιμων ομάδων που ανεβάζουν στο mount τους καλύτερους, καθώς σήμερα είναι ημέρα do or die και ήρθε η ώρα των μεγάλων αγοριών.

00:00
620 Baltimore Orioles @ New York Yankees
Είμαι απολύτως προβληματισμένος για το τί να παίξω σε αυτό το παιχνίδι.  Και σκέφτομαι ότι δεν θέλω να πάω στο Over-Under όπως έκανα με τους Giants, καθώς αυτό τώρα είναι φυγοπονία. Το θέμα είναι να βρεις τον νικητή. Αλλιώτικα Under και τελειώσαμε. Η ψυχή μου λοιπόν λέει Orioles καθώς μιλάει και πάλι η ιστορία του Δαυίδ μέσα μου. Ασχέτως αν είμαι θετικά προσκήμενος προς τους Yankees, είναι γεμάτοι τρόπαια. Δεν χρειάζονται άλλα, οπότε η καρδιά μου λέει Βαλτιμόρη.
Το μυαλό μου όμως λέει Sabathia. Ο γιγαντόσωμος pitcher θα αναλάβει το μπαλάκι και λογικά θα φορέσει παρωπίδες, θα βάλει το κεφάλι κάτω σαν βόδι οργώματος και θα κερδίσει. Θα μου πείτε, "και γιατί να μην κάνει το ίδιο και ο Hammel;" " Διότι υπάρχει σημαντική διαφορά ποιότητας" θα πω εγώ. Και στον pitcher και στους batters. Να όμως που οι O's συνεχίζουν να τα καταφέρνουν. Θα επαναλάβω πάντως αυτά που είπα χθες. Οι Υankees πλέον δεν έχουν διαφυγή. Πρέπει να κερδίσουν και όπως έκαναν και στην κανονική περίοδο, όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι, they delivered. Έτσι πιστεύω ότι θα κάνουν και σήμερα. Αν δεν το κάνουν θα είναι μία από τις σκληρότερες ήττες των Yankees μέσα στο Bronx.
Άσσος για τους Bombers με απόδοση 1,45.

03:30
621 Saint Louis Cardinals @ Washington Nationals
Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο μοιρασμένα απ' ότι στο άλλο παιχνίδι. Υπάρχουν όμως μερικά trends που έχουν βγει από τα τέσσερα παιχνίδια. Όποτε κέρδισαν οι Nationals το έκαναν στον πόντο. Όποτε όμως κέρδισαν οι μισητοί, μισητοί, μισητοί Cardinals το έκαναν με τρελό σκοράρισμα. Εδώ λοιπόν τα πράγματα είναι δύσκολα. Θα μιλήσει ο Gio Gonzalez κρατώντας τα ρόπαλα των Cards, ή το σκορ θα ανέβει ψηλά δίνοντας τη νίκη στο Saint Louis; Εγώ λέω το δεύτερο. Προβλέπω (αστήριχτα είναι αλήθεια) ότι ο Gio θα νιώσει πολύ μεγάλο το βάρος της ευθύνης και δεν θα είναι αυτός που μπορεί, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αντιπάλους για σκοράρισμα. Αντιθέτως, οι Nats, έχουν αποδειχθεί πολύ "ήσυχοι" επιθετικά σε αυτό το series, και έχουν δεχθεί υπερδιπλάσιους πόντους απ' όσους έχουν βάλει. 23-9!!! Τα πράγματα λοιπόν στο δικό μου τεφτέρι μιλάνε για μία μεγάλη νίκη μέσα στην Ουάσιγκτον.
Διπλό για τους Cardinals με απόδοση 1,95.

21 σχόλια:

  1. να σε διορθωσω λιγο,ο verlander δεν ειχε 22 strikeouts στο χθεσινο παιχνιδι..ειχε 22 συνολικα και στα δυο παιχνιδια που επαιξε σε αυτη τη σειρα,που ειναι ρεκορ για εναν παιχτη σε μια σειρα που κρινεται στις 3 νικες..χθες ειχε 11 η 12 νομιζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, διορθώνω αμέσως.

      Διαγραφή
    2. Οι δημοσιογράφοι καμιά φορά λένε "μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μία ωραία ιστορία".
      Δεν είμαι οπαδός του συγκεκριμένου ρητού, όμως μέσα στην τρέλα του γραφείου μου διάβασα το πρωί αυτό το στοιχείο που ανάρτησα στην αρχή και επειδή μου άρεσε τρελά δεν το έψαξα περισσότερο. Ήρθες ομως εσύ και με έβαλες στη θέση μου, οπότε τί να κάνω, προσγειώθηκα στην πραγματικότητα. :-)

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα....Ο μικρός χτες απογοητεύτηκε από το αποτέλεσμα των Yankees....Αλλά σήμερα μακάρι να γίνει ο χαμός, και να τους πάρουμε τα σώβρακα...Ειδικά με CC. Sabathia....Βέβαια με προβληματίζει ο Hammel...Εσείς τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σημερα πιστευω ηρθε η ωρα να ξυπνησει ο μεγαλος a-rod..τον κραζει ολη η νεα υορκη,τον εριξαν 5ο στο batting order,θα απαντησει,τελος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνο, υπάρχουν δημοσιογράφοι που ζητούν να πέσει ακόμη πιο κάτω.

      Διαγραφή
  4. yankees-cardinals σημερα καλησπερα και καλη τυχη στην ελλαδα το βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπέρα ...... για χτες θα πάω μόνο μια λέξη VERLANDER!!!!!!!!
    ο άνθρωπος απλά δεν παίζεται ..... και οι tigers έχουν σίγουρες νίκες όποτε ανεβαίνει στο βουνάλακι ........
    τώρα στα σημερινά .. .... επιγραμματικά θα πω ότι έχουμε αμφιροπους αγώνες με δυνατούς pitchers πράγμα που με ωθεί στα under ... και στα δυο παιχνίδια....
    αν έπρεπε αναγκαστικά να δώσω κάποιο σημείο για τα δυο σημερινά θα πήγαινα με τα ονόματα που θεωρώ πιο δυνατά κι σταθερά ......
    δηλαδή με τον sabathia Kai ton Gonzalez.....
    αυτά για σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πω ένα πράγμα για σήμερα. Έχει αρχίσει ο οπαδισμός του καθενός μας να επιβάλεται στις προβλέψεις μας. Καλό είναι αυτό καθώς ο κάθε αγώνας αρχίζει να έχει σημασία. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παιχνίδι στη νέα Υόρκη είναι ισόπαλο χωρίς σκορ ακόμα ... Οι pitchers κάνουν την δουλειά τους αλλα ακόμα είναι νωρίς (3ο inning) τώρα πάντως ούτε το ξανασκεφτομαι οπαδικα προτιμώ Νικη της βαλτιμορης αφου θα έχω πλεονέκτημα έδρας και επειδή η επίθεση της δεν είναι τόσο δυνατή όσο της Ν.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παιχνίδι στη Νέα Υόρκη είναι 0-1. Όλα εξακολουθούν να είναι οριακά.

      Διαγραφή
  8. Κώστα ξέρεις για ποιο λόγο οι yankees δεν γράφουν φέτος ονόματα στις φανέλες τους; (είναι για κάποια επέτειο ή κάτι άλλο;) και δεύτερον... τι σκατά είναι αυτό που είναι μπουκωμένοι κάποιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν καταλαβαινω καλα η καταναλωση τσιχλας σε ενα παιχνιδι baseball ειναι μεγαλυτερη και απο το νερο που πινουν......
    Παρεπιπτοντως ο C.C Sabathia γ@μ@3ι και δερνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @tnotno Οι Yankees δεν βάζουν ποτέ ονόμαα στην πλάτη τους, σε μία λογική που λέει ότι η ομάδα και η φανέλα της είναι πάνω απ´ όλους.
      Για το μπούκωμα τώρα. Ιστορικά οι παίκτες μασούσαν κάποτε smokless tobacco καθώς δεν μπορούσαν να καπνίσουν, σε μία εποχή που το κάπνισμα δεν θεωρούνταν κακό. Μετά όμως απαγορεύτηκε με τη σκέψη οι παίκτες να γίνουν παράδειγμα στα παιδιά. Έτσι έκαναν την εμφάνισή τους οι ηλιόσποροι (οι οποιοι έρχονται σε πλαστικούς κουβάδες που γράφουν επάνω "chew, spit, feel happy") και οι τσίχλες (όπως σχολιάζει ο CC Sabathia)

      Διαγραφή
  10. Μπορει τα πράγματα να μην πήγαν οπως φανταζόμουν γύρω από την απόδοση του Gio, το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. ΤΑΜΕΙΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. You r on fire !!!!!!! Με τίποτε δεν έβλεπα ένα σκορ τέτοιο στο Nats vs cards όσες φορές κ αν με ρωτάγες under θα το έπαιζα κ προς τον Gio.....
    Μπράβο φίλε απο εδώ και πέρα ότι παίζεις θα το ακολουθώ τυφλά .... Γιατί εγω δεν είμαι σε καλό φεγγάρι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ότι θα έβλεπα τέτοια ανατροπή σε τελευταίο αγώνα πρόκρισης post season δε το περίμενα ποτε...πραγματικά οι Cardinals έχουν καρδιά πρωταθλητή και πλέον πρέπει να τα περιμένουμε όλα απο αυτούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι το έχω παρατηρήσει και εγώ με τις τσίχλες... Μέχρι και στο MLB 12 The Show μασάν ασταμάτητα...χαχαχαχαχα...
    Αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα...Ότι οι Yankees νίκησαν...Να πω την αλήθεια δεν είδα τον αγώνα γιατί έμπλεξα με την παρέα πήγαμε για clubing...χαχαχαχα..
    Τώρα Γιώργο ερχόμαστε με φόρα....χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κώστα έχεις κάνει λάθος στον τίτλο, ή στο σκεπτικό σου.
    Έχεις γράψει Τελειώνει το NLDS. Αλλά είχε αγώνες και από τις δύο League. Καλύτερα να έγραφες Τελειώνει το Division Series παρά αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά μασκοτάκι. Δεν πειράζει όμως. Ξέχνα το τώρα. Έχουμε καινούρια ανάρτιση. Διάβαζε εκείνη ;-)

      Διαγραφή