Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Δεύτερη πράξη του Δράματος. ALCS

Ταμειάρα και χθες. Σε δύο αγώνες πέτυχα και τα τέσσερα σημεία. Και τον Άσσο και το Under στους Yankees, και το Διπλό και το Over στους Cardinals. Αυτό είναι πρόγνωση!!! Στις τέσσερις τελευταίες ημέρες λοιπόν έχω πάει ταμείο τρεις φορές πετυχαίνοντας 10 στα 12 παιχνίδια. Κάπα... αύλα ρε παιδιά. ΚΑΠΑ... ΑΥΛΑ!!! Αρχικά τα Playoffs με δυσκόλεψαν όμως φαίνεται κάπου εκεί βρήκα το κουμπί τους.
Τους Yankees δεν τους φοβήθηκα ούτε στιγμή κι ας πάγκεψαν τον A-Rod. Αντιθέτως θεώρησα ότι χωρίς αυτόν είχαν περισσότερες ελπίδες νίκης. Άλλωστε είχαν τον Sabathia και δεν χρειαζόντουσαν κανέναν άλλο.
Από την άλλη, στους Nationals πέτυχα το αποτέλεσμα, αλλά δεν πέτυχα το ποιος θα καταρρεύσει. Έλεγα ο Gonzalez. Εκείνος όμως τα πήγε πολύ καλά. Αλλού χτύπησε λοιπόν η κατάρρευση. Στον closer, τον Storen. Είναι αλήθεια ότι οι closer (όπως και οι reliefers, αλλά οι closers περισσότερο απ' όλους) δεν έχουν την πολυτέλεια της ανάκαμψης όπως έχουν οι starters. Ένας starter, αν τα σκατώσει στο πρώτο inning μπορεί να ελπίζει, ότι στα επόμενα θα τον στηρίξει η επίθεσή του. Ο closer όμως δεν έχει τέτοια άνεση. Πρέπει να αποδώσει σε εκείνο το ένα inning που ανέβηκε. Και ο Storen δεν τα κατάφερε. Έγινε και ένα λάθος στην άμυνα... αυτό ήταν. Οι Cardinals δεν θα άφηναν μία τέτοια ευκαιρία.

Πάμε λοιπόν στη σημερινή ημέρα. Έχει ένα παιχνίδι (που φυσικά και μπορείτε να επιλέξετε μόνο του) καθώς ξεκινά καπάκι το American League Championship Series (το λεγόμενο ALCS). Συνήθως τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μία ημέρα κενό ανάμεσα στα Division και τα Championship Series, φέτος όμως λόγω του έξτρα παιχνιδιού του Wild Card, βάλε και που έφτασαν όλα τα παιχνίδια στο πέμπτο παιχνίδι δεν υπάρχει κενό, αυτό λοιπόν εμένα κάτι μου λέει.

622 Detroit Tigers @ New York Yankees
ΟΚ οι Yankees έχουν momentum από χθες. Συμφωνώ. Αλλά το χθεσινό τους παιχνίδι δεν ήταν και κανένας άνετος θρίαμβος για να πούμε ότι ξετρελάθηκαν. Two run game ήταν στο τέλος. Αντιθέτως οι Tigers προέρχονται από αγώνα εκτός έδρας με τους A's που τον πήραν θριαμβευτικά και επιπλέον έχουν και αυτή την ημέρα ξεκούρασης. Σε αυτή λοιπόν τη λεπτομέρεια θα στηρίξω την προσέγγισή μου. Γιατί όταν φτάνουμε σε αυτό το επίπεδο με τις κορυφαίες ομάδες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το Pennant, δεν μπορεί να αναρωτιόμαστε ποιος είναι καλύτερος και ποιος χειρότερος.
Επιπλέον διογκώνεται τις τελευταίες ημέρες μία πολύ μεγάλη συζήτηση για τα ρόπαλα των Yankees. Με εξαίρεση τον Ibanez (που γαμεί και δέρνει) και τον Texeira, οι εξής τέσσερις, Alex Rodriguea (2 στα 16), Nick Swisher (2 στα 18), Robinson Cano (2 στα 22), και Russell Martin (3 στα 17), χτυπούν όλοι μαζί ,123. Τίποτα δηλαδή. Αντιθέτως, ο Pettitte θα έχει απέναντί του τους Fielder και Cabrera, οι οποίοι μπορεί μεν να μην έβγαλαν μάτι στο τελευταίο παιχνίδι με τους A's, δείχνουν όμως να έχουν καλύτερη διάθεση στα παιχνίδια και ποτέ δεν ξέρεις ποια στιγμή θα στείλουν την μπάλα στην απέναντι κερκίδα. Με αυτά και μ' αυτά...
Διπλό για τους Tigers με απόδοση 1,95.

18 σχόλια:

  1. την πνιγεις παντως λιγο την τεραστια ανατροπη των cardinals :)
    ειναι απιστευτο το ποσες φορες εχει ακουστει απο περσι αυτη η φραση 'cardinals down to their last strike'..
    πραγματικα ρισπεκτ απο μενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εννοω ισως δεν δινεις την εκταση η δεν δειχνεις τον θαυμασμο που θα εδειχνες αν τα εκανε αυτα καποια αλλη ομαδα..το καταλαβαινω βεβαια,μιας και μαλλον εισαι υποκειμενικος σε αυτο το θεμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχουν βρεθει 6 φορες τον τελευταιο χρονο(απο τα περσινα πλει-οφ δηλαδη) σε elimination games,τις 4 η 5 φορες απο αυτες βρεθηκαν 1 stike πριν τον αποκλεισμο..και ομως κερδισαν σε ολα..

      Διαγραφή
    2. Μισό λεπτό. Είναι η μόνη ομάδα που της έχω ειδικό παρατσούκλι (ασχέτως αν είναι το "μισητοί, μισητοί, μισητοί"), πρόσφατα την ονόμαζα "μισητοί, αλλά αξιόπιστοι" και πηγαίνω ταμείο παίζοντας υπέρ τους. Άρα κάθε φορά αναλύω κάτι που τους αναβαθμίζει. Εντάξει δεν έκανα αναφορά και στην περυσινή τους επιτυχία, ή στο τρόπο που τα κατάφεραν, αλλά πιστεύω οτι οι Cardinals έχουν ειδική θέση σε αυτό το site.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πολύ καλή προσπάθεια που κάνεις!

    Ακολουθώ τις προτάσεις σου λίγο καιρό σχετικά (κρίμα που δεν σε είχα ανακαλύψει νωρίτερα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά!), και με έχεις στείλει ήδη αρκετές φορές ταμείο!

    Για το σημερινό παιχνίδι θέλω να σου κάνω μια ερώτηση για το διπλό των tigers.. Σκοπεύω να το ποντάρω γιατί το πιστεύω πολύ. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν πιστεύεις ότι σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να κερδίσουν τελικά, μπορούν οι yankees να καλύψουν και το +1.5 χάντικαπ που προσφέρεται στις online εταιρείες? (1.57 το διπλό με +1.5).

    Σε ευχαριστώ προκαταβολικά και συνεχίσεις το ίδιο δυνατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δόσει πολύ σκέψη ποτέ στα handicap και έτσι δεν νοιώθω πολύ σίγουρος για να σου απαντήσω. Λυπάμαι. Από την επόμενη χρονιά, προτίθεμαι να επεκταθώ και στο ιντερνετικό στοίχημα, αυτή τη στιγμή όμως μάλλον θα είναι πρωιμο να απαντήσω.

      Διαγραφή
  4. καλησπέρα και απο εμένα
    μην περιμένετε να δώσω σημείο στον σημερινο αγώνα.... απλά θα περιμένω ο Κώστας να συνεχίσει το επιτυχημένο σερί που έχει ......
    ίσως να έπαιζα το under ...... αφού η μέχρι σήμερα επίθεση των Yankees έχει σιγησει... απο την άλλη οι pitcher και ο. fister k o petite έχουν δώσει καλά παιχνίδια ..... και πιστεύω θα κρατήσουν χαμηλά το σκορ ...... σε κάθε περίπτωση τέτοια παιχνίδια είναι να τα βλέπεις παρά να τα παίζεις.....
    φίλε Jordan4 το να πονταρεις με διάφορα runs είναι κατα την γνώμη μου Πολυ δύσκολο.....
    προσωπική μου άποψη είναι ότι αν πιστεύεις το διπλό ποντάρετο χωρίς διάφορα runs.... αν το φοβάσαι παίξε το όπως λες με 1,5 προβάδισμα
    όμως σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα για μένα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο πες αλεύρι ο pettitte σε γυρεύει....χαχαχαχαχα
    Καλή επιτυχία σε όποιον το έχει παίξει...
    Καλή επιτυχία στους Yankees...
    Όπα τι βλέπω; Καινούριο μέλος στο blog; Jordan καλοσήρθες στην παρέα μας και μην φοβάσαι για τίποτα εμείς είμαστε για κάθε απορία σου (εγώ όσα ξέρω, οι άλλοι που ξέρουν περισσότερα θα βοηθήσουν).
    Και αν θες πες μας λίγο αν σ' αρέσει το baseball. Και αν ναι πως το ανακάλυψες; και ποια ομάδα υποστηρίζεις; (Πέσαν πολλές ερωτήσεις μαζί, δεν πειράζει έτσι για να γνωριστούμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε bone ..... όπως αποδείχτηκε ο petite .... ήταν Πολυ .... petite (μικρός δις την γαλλικην...) για την επίθεση των Tigers......
      να δω αν και ο σημερινός σας pitcher Cur.....oda είναι όνομα και πράγμα ....χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Να τα μαααας. Άρχισαν τα λογοπαίγνια

      Διαγραφή
  6. Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και τις απαντήσεις σας παιδιά!

    Από baseball γενικά δεν γνωρίζω πάρα πολλά πράγματα, αλλά σαν άθλημα το γνώρισα από μικρός. Σ αυτό οφείλεται ένας καλός μου φίλος από το σχολείο, ο οποίος διέμενε στις Η.Π.Α και μου μετέδωσε μια συμπάθεια για τους Yankees (αυτός βέβαια ήταν φανατικός!).

    Τυχαία ανακάλυψα το site αυτό πριν λίγο καιρό και τώρα βλέποντας όλες τις ομάδες προσπαθώ να καταλήξω στην ομάδα μου.. Φυσικά παρέμεινε η συμπάθεια μου προς τους Yankees, αλλά κάτι μου κάνουν επίσης Nats και Tigers! Θα φανεί σε λίγο καιρό!

    Αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι, θα ήθελα να ακολουθήσω τους Yankees αλλά συμφωνώ με την ανάλυση του Torch και γι αυτό θα ποντάρω στην νίκη (μάλλον και στο under) των Tigers!

    Μακάρι να δούμε ένα δυνατό παιχνίδι απόψε και αν συνδυαστεί και με ταμείο, ακόμα καλύτερα!

    Χάρηκα για τη γνωριμία και ελπίζω να τα λέμε συχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια για τις προβλεψεις σου..σε ακολουθω καιρο τώρα!!επισημανση!!!μου φαίνεται οτι το πρωσονυμιο μησιτοι έχει δημιουργήσει πολλούς fan των cards..άλλωστε και εγω είμαι ένας απαυτους..Beltran-kozma..ποιος θα τους σταματήσει;; Ο Cain??μπααααααας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά το χθεσινό ταμείο ήταν τελείως ψυχοβγαλτικό!
    Κέρδισα παίζοντας Τίγρεις -1.5 με απόδοση 3 στο ίντερνετ.

    Αλλά ρε παιδιά ευτυχώς που δεν είδα το ματς. Εκεί που το ταμείο ήταν σίγουρο με το 4-0 στη μέση το 9ου inning, το ματς πήγε 4-4 και το ταμείο ήταν μίλια μακρια, αλλά στο 12ο κατάφεραν οι Τίγρεις να με γλυκάνουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όσους καταφέρνουν μέσα σε αυτό το θολό τοπίο να δίνουν αξιόπιστες προβλέψεις, με προεξέχοντα τον κύριο Δαδί! :-)

      Διαγραφή
  9. χτες ....τελικά αποφάσισα όπως είχα πει άλλωστε να μην παίξω το παιχνίδι αλλά να το δω....
    δυστυχώς ούτε αυτό κατάφερα...... ξύπνησαν κατα τις 7.30 και άρπαξα το κινητό από δίπλα για να δω τι έγινε βλέπω 4-4 top of the 12th.... και έναν παίκτη στην πρώτη βάση...... ξαναπεφτω και ξυπνάει βλέπω το 4-6!!!!!! yeahhhhhh πανηγύριζω, απο μέσα μου για να μην ξύπνησε όποιον κοιμάται σε απόσταση 20 μέτρων........´´´
    κ άνετους πλέον ανοίγω και βλέπω την εξέλιξη του παιχνιδιού ..... και τρελενομαι .... ΠΑΛΙ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ BOTTOM OF THE 9 ΜΕ 4 ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΑΜΟΙΡΟΣ VALVERDE .....ΩΣ CLOSER ..... ΔΙΝΕΙ 2 TWO RUN HOMERS και το δικαίωμα στους Yankees να ελπίζουν....... φυσικά έφυγε αμέσως για το dugout ....... και ευτυχώς οι υπόλοιποι στάθηκαν στο ύψος τους .....
    απλά χάλασε το under σε όσους είχαν παίξει ..... και έδωσε πρόσκαιρη χαρά στους νεουορκεζους.......
    η προσέγγιση Κώστα νομίζω (και η δική μου και η δική σου) ήταν 100% σωστή ......
    οι Yankees δεν είναι αυτές τις μέρες bombers αφού επιθετικά είναι ανύπαρκτοι ..... μετά δε τον τραυματισμό του jeter -ραγισμα στον αστραγαλο χάνει όλο το postseason- δέχονται ακόμα ένα πλήγμα επιθετικά ........
    έτσι θεωρώ αν τα πράγματα πανε όπως πήγαιναν ως τώρα το Detroit με τους καλούς του pitchers και με τους δυνατούς επιθετικούς έχει προβάδισμα πρόκρισης ...... τώρα εγώ μπορεί να είμαι υποκειμενικοτατος η μπορεί να είναι ακόμα νωρίς ..... αλλά έτσι τα βλέπω -ελπίζω
    πάντα τέτοιες επιτυχίες φίλε .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή