Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Giants: Από outsider ξανά στην κορυφή

Ο Bruce Bochy με το τρόπαιο της National League
Από που να αρχίσω; Να ξεκινήσω από το ξενύχτι μου. Ξύπνησα στις τέσσερις με το παιχνίδι ήδη να έχει καταγράψει 2 innings και τους Giants να προηγούνται 0-2. Ξεκίνησα λοιπόν να βλέπω από το φοβερό και καθοριστικό 3ο inning. Εκεί όπου ο Kozma (ο short stop των Cardinals) βρέθηκε στο επίκεντρο τριών φάσεων, και επέδειξε (τουλάχιστον σε δύο από αυτές) ότι του λείπει η εμπειρία.

  • Δεν διάβασε σωστά ένα περίεργο (ομολογουμένως) χτύπημα, τον πέρασε  η μπάλα, μπήκαν δύο runs και στη συνέχεια με λάθος του Jay μπήκε άλλος ένας πόντος.
  • Σε ένα χτύπημα που η μπάλα έσκασε με δύναμη κάτω και πήρε ύψος, ενώ ο ίδιος ήταν βαθιά στο infield και όχι στο "φρύδι" του γρασιδιού, αποφάσισε να στείλει τη μπάλα στο σπίτι για να μην σκοράρει ο πόντος (που θα έμπαινε έτσι κι αλλιώς) και έτσι έχασε την ευκαιρία να βγάλει το out στην πρώτη.
  • Σε ένα grounder πάνω του, αντί να κάνει ήρεμα και χαμηλά την underhand πάσσα στον δευτεροβασέο, του την έστειλε ψηλά, κι έτσι εκείνος έχασε μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου μέχρι να πετάξει την μπάλα στην ένα, οπότε δεν βγήκε το double play, σημειώθηκε άλλος ένας πόντος και συνεχίστηκε το inning.
Οι Giants πανηγυρίζουν στα αποδυτήρια
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγε τραίνο. Οι Cardinals χωρίς τον Lohse από την αρχή του τρίτου inning είχαν σχεδόν παρατήσει το παιχνίδι. Όταν πια εφτασε στο 9ο inning και έπεφταν καρέκλες ο προπονητής τους ούτε σκέφτηκε ποτέ να διαμαρτυρηθεί για να σταματήσει το παιχνίδι. Μάλλον ήθελε κι αυτός να τελειώνει το μαρτύριο. Άλλωστε έβλεπε ότι ο μόνος παίκτης του που χτυπούσε ήταν ο Molina. Και να σας πω κάτι; Όταν χτυπάει μόνο ο catcher παιχνίδι δεν κερδίζεται. Είναι χαρακτηριστικό οτι στα τελευταία παιχνίδια που κέρδισαν οι Giants σημείωσαν 20 πόντους, όταν οι Cardinals σκόραραν μία φορά στο 6ο παιχνίδι. Συνολικά σε όλη τη σειρά οι Giants έβαλαν 35 runs, κατά τρία λιγότερα από τα διπλάσια των Cardinals που σημείωσαν μόλις 19.

Οι Giants λοιπόν κέρδισαν κάνοντας ένα μοναδικό επίτευγμα: Και στα δύο series που έπαιξαν για να πάρουν το Pennant της National League, βρέθηκαν έξι φορές με την πλάτη στον τοίχο και κέρδισαν και τις έξι: Τρεις φορές στο Cincinnati με τους Reds, μία φορά στο Saint Louis και δύο φορές στο San Francisco. Έτσι, έσπασαν και τη δική τους γκίνια με το έβδομο παιχνίδι μίας σειράς, καθώς μέχρι χθες, είχαν φτάσει πέντε φορές κάποιο series στο τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι και είχαν χάσει και τις πέντε. Επίσης ήταν η πρώτη φορά στα τελευταία τρία χρόνια που κέρδισαν μπροστά στους θεατές τους, καθώς το 2010 που πήραν το World Series, αλλά και φέτος με τους Reds, είχαν πάρει όλες τις προκρίσεις εκτός έδρας.
Έτσι, κατέκτησαν για 22η φορά στην ιστορία τους το πρωτάθλημα της National League και είναι η 19η φορά που θα συμμετάσχουν σε World Series.

Για την ιστορία, ο Marco Scutaro βγήκε ο MVP του Postseason στην National League σημειώνοντας 14 hits και ισσοφαρίζοντας το ρεκόρ άλλων τεσσάρων παικτών. Είχε ένα hitting streak 10 παιχνιδιών με average 500, ενώ ήταν εκείνος που έπιασε την τελευταία μπάλα, η οποία πήρε ύψος από το ρόπαλο του Holiday, του παίκτη που στο Game 2 παρολίγο να του σπάσει τα πόδια κάνοντας ένα πολύ δυνατό slide στη δεύτερη βάση, έτσι ώστε να μην βγει το double play. Εκείνο το double play δεν βγήκε, δεν βγήκε όμως ούτε ο Scutaro knock out. Συνέχισε να παίζει και πήρε με το σπαθί του το τρόπαιο του MVP.

Α και να μην ξεχάσω. Εγώ συνέχισα να πιάνω στο Στοίχημα τα παιχνίδια των Giants. Έφτασα στα 9 στα 10 από τότε που ξεκίνησαν τις νίκες στο Cincinnati. Έτσι, και σήμερα το πρωί πήγα το ταμειάκι μου.

2 σχόλια:

  1. Καλα κανουν και πανυγηριζουν ..... γιατι θα ειναι η τελευταια φορα για φετος.... ειτε μπροστα στους φιλαθλους τους .... ειτε μακρια....
    Tigers Fever!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή