Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η κρίση χτύπησε το ελληνικό Baseball... Σώπα!!! Τώρα;;;

Τι φοβερό κλισεδάκι που έχει γίνει αυτό: "Χτυπήθηκε από την κρίση". Όλα το τελευταίο διάστημα χτυπιούνται από την κρίση. Το Baseball όμως είναι χτυπημένο από το 2005. Ως προφήτης. Και οι "ουρές" της κρίσης εξακολουθούν να επανέρχονται και να στοιχειώνουν το άθλημα. Τελευταίο κρουσμα η εμπλοκή της συμμετοχής της Πρωταθλήτριας ομάδας για το 2011 "Μαρούσι" στο Πανευρωπαϊκό διασυλλογικό Πρωτάθλημα του 2012. Αιτία κάποια παλιά χρεωστούμενα της ομάδας στην Ομοσπονδία.
Η ΕΦΟΜ εμφανίζεται τα προηγούμενα χρόνια να είχε πληρώσει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ένα πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην ομάδα, λόγω μη εμφάνισης της σε μία διοργάνωση που είχε δηλώσει συμμετοχή.Έτσι τώρα η Ομοσπονδία κάνει απαιτητό το ποσό για να εγκρίνει τη συμμετοχή της ομάδας στο Πανευρωπαϊκό του 2012, κάτι που θα πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς η δήλωση του πρωταθλητή του 2011 θα πρέπει να γίνει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.
Αν όμως δεν ανοίξει κάποιο από τα υποστηρικτικά πορτοφόλια της ομάδας, δεν αποκλείται φέτος να μην συμμετάσχει ελληνική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό, καθώς και η εναλλακτική λύση που άρχισε να συζητείται στους κύκλους του Baseball, για δήλωση συμμετοχής του δεύτερου Σπάρτακου, ή των δύο επόμενων ομάδων (Άρη ή Ευρυάλης) έπεσε στο κενό. Κάθε ομάδα για τους δικούς της λόγους (με κυρίαρχο τον οικονομικό, αλλά και την πραγματική αδυναμία των αθλητών να λείψουν από τη χώρα) δεν φαίνεται διατεθημένη να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς.
Έτσι, (ώ τί πρωτότυπο;) η χώρα μας πέφτει ακόμα πιο βαθιά στην ανυποληψία δίνοντας λαβή στους Ευρωπαίους να λένε ότι είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.
Σε όλα, όχι μόνο στο Baseball !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου