Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Είναι πολλά τα λεφτά... Άλμπερτ

"Είναι πολλά τα λεφτά Άρη" λέει ο Σπύρος Καλογήρου στην ταινία "Λόλα" . Πιθανότατα αν ήμουν υλατζής σε μία αθλητική εφημερίδα και έπρεπε να βάλω τίτλο στην μεγαλύτερη μεταγραφή της σεζόν, θα έγραφα: "Είναι πολλά τα λεφτά Άλμπερτ".
Ο Albert Pujols υπέγραψε με τους Los Angeles Angels δεκαετές συμβόλαιο που μάλλον φτάνει τα 260 εκατομμυρια δολλάρια, δέκα περισσότερα από το συμβόλαιο του Alex Rodriguez στους Yankees με την ίδια διάρκεια.
Έτσι, ολοκληρώθηκε αρκετά νωρίς μία μεταγραφή, η οποία αρχικά φαινόταν απίθανη, καθώς όλοι έλεγαν ότι σε καμία περίπτωση οι μισητοί, μισητοί, μισητοί Cardinals δεν θα άφηναν να τους ξεφύγει το πρόσωπο του franchise, ο άνθρωπος που είχε ένα status Θεού στο Saint Louis και φορώντας τα κόκκινα πουλιά στο στήθος  έγινε 9 φορές All Star Player, 3 φορές MVP της National League και βοήθησε ώστε η ομάδα να πάρει δύο World Series. Μάλιστα ενώ φέτος ήταν η πρώτη χρονιά στα έντεκα χρονια που έπεσε στην κανονική περίοδο κάτω από το 300 average (299), στο Post Season, πραγματικά έσκισε. Συνολικά είχε average 353 με το εντυπωσιακό 478 στο NLCS, ενώ και στο World Series, όπου ο μέσος όρος του έπεσε στο 240, σημείωσε 3 Homerun.
Φανταστείτε λοιπόν αν στο Moneyball, βλέπαμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζαν οι Oakland Athletics για να αντικαταστήσουν τον Giambi (ποιόν; τον Giambi, το κινητό φαρμακείο που έπερνε τα χάπια με τις χούφτες και βάραγε παντού κρεατίνες) φανταστείτε τώρα τί θα τραβήξουν οι Cards.
Από την άλλη αναρωτιέται κανείς: Μήπως ο Albert έδωσε ότι ήταν να δώσει; Μήπως μετά από 11 σεζόν άδειασε το ρόπαλό του και απλά θα αρχίσει η κάθοδος και σε λίγο καιρό θα καταλήξει ένα oversized παλτό στον πάγκο των Αγγέλων; Μέχρι και στο Fantasy, κατά τα μέσα της σεζόν ο Albert αποκαθηλώθηκε από την κορυφή και την θέση του πηρε ο Matt Kemp των Dodgers. Προφανώς αυτή θα ήταν και η σκέψη των Cardinals, ότι ο μεγαλόσωμος πρωτοβασέος δεν αξίζει τόσα λεφτά. Να πω την αλήθεια μου κι εγώ αν ήμουν στη θέση τους, θα προσπαθούσα μεν να κλείσω τον Albert, αλλά το πολύ για 5 χρόνια. Όχι για δέκα. Και όχι για 26 εκατομμύρια.το χρόνο, αλλά για 15, άντε 17, άντε βαριά βαριά 18.
Εδώ πάντως θα είμαστε την άνοιξη για να δούμε πως θα πάει ο Albert ως αγγελούδι.

Δείτε εδώ ποιοί είνοι οι τρόποι με τους οποίους οι Cardinals θα αντικαταστήσουν το Albert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου