Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Καλη Χρονιά... Πριγκιπική

Φίλοι του Baseball ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Δεν μας μένει πολύ. Μόλις 92 ημέρες για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα του ωραιότερου ομαδικού αθλήματος που συνέλαβε ποτέ το ανθρώπινο μυαλό.

Και πριν από αυτό θα έχουν αρχίσει στις 2 Μαρτίου και τα φιλικά προετοιμασίας, οπότε θα έχουμε μία ευκαιρία για να πάρουμε μία πρώτη γεύση της εικόνας των ομάδων που θα δούμε στο επίσημο πρωτάθλημα της MLB. Μέχρι τότε ο Χειμώνας έρχεται για να μας πλακώσει λίγο, αλλά δεν πειράζει, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις κινήσεις των ομάδων στη σκακιέρα των μεταγραφων και των ανταλλαγών.
Για την ώρα πάντως μετά την υπογραφή του Albert Pujols στους Los Angeles Angels, δεν έχει υπάρξει η δεύτερη μεγάλη μεταγραφική είδηση, η οποια φυσικά και θα αφορά μόλις ανακοινωθεί στον Prince Fielder. Πρόκειται για το παιδοβούβαλο των Milwakee Brewers, με ύψος 1,80 και βάρος 125 κιλά, ο οποίος στα 27 του, μετά από 7 χρόνια στους Ζυθοποιούς είναι Free Agent και εξακολουθεί να μην έχει βάλει κάπου την υπογραφή του.
Ο Prince βγάζει την μπλούζα του από το παντελόνι, αποκαλύπτοντας μερικά από τα 125 κιλά του.

Πάντως η πιο εντυπωσιακή είδηση για τον Fielder αφορά στην ομάδα που φαίνεται να είναι πιο κοντά στον πρωτοβασέο, ο οποίος ροπαλίζει με το αριστερό, αλλά πετάει με το δεξί. Πρόκειται για τους Nationals!!! Ακούσατε; Τους Nationals!!! Δηλαδή από όλες τις ομάδες που μπορεί να πάει και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα, ο Prince σκέφτεται να πάει σε εκείνη που καταλήγει σχεδόν κάθε χρόνο στην τελευταία θέση και έχει να δει winning season από τότε που δημιουργήθηκε, όταν κατέβηκε στην πρωτεύουσα της Αμερικής φεύγοντας από το Μοντρεαλ.
Βέβαια κάποιοι μπορεί να πουν ότι αν είναι να πάρει περισσότερα χρήματα εκεί, γιατί να μην παει. Εγώ θα έλεγα διότι προφανώς θα σκέφτεται ότι θα πρέπει να ενσωματωθεί σε ένα roster που θα έχει ελπίδες για κάποια διάκριση, καθώς έτσι θα ξεκλειδώσουν διάφορες ρήτρες του συμβολαίου, ενώ σίγουρα θα "ξεκλειδώσουν" και τα διαφημιστικά συμβόλαια. Γιατί άλλο είναι να είσαι στους Nationals, και άλλο να είσαι στους Reds, τους Cubs, ή τους Mariners. Και μην πείτε καμιά εξυπνάδα για τους Cubs, όπως και να έχει έιναι αλλιώς, πως να το κάνουμε;
Από την άλλη όμώς υπάρχει και εκείνη η πιο ψαγμένη ανάγνωση που λέει ότι ο Fielder, έχει ως manager τον Scott Boras ο οποίος έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τους Nationals, δεν αποκλείεται όμως να χρησιμοποιεί αυτή την επαφή, έτσι ώστε να αυξήσει την αξία του παίκτη του, ο οποίος είναι ο κορυφαίος από τους 100 free agents που βρίσκονται ακόμα χωρίς συμβόλαιο στην αγορά. Και από αυτούς τους 100, οι 15 ανήκουν στον Boras. Άρα, μάλλον το μαγείραμα καλά κρατεί και μένει να δούμε αν θα καταφέρει ο πολυμήχανος μάνατζερ να ανεβάσει την αξία του Fielder και που θα τον εντάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου