Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Dodgers. Η μεταγραφή μίας ολόκληρης ομάδας

Το 2012, εκτός από τις αναμενόμενες κλασικές μετεγγραφές και παρατάσεις συμβολαίων παικτών και προπονητών, τις ανταλλαγές και τις μετακινήσεις από και προς τις μικρές κατηγορίες και τους Majors έχει και κάποιες άλλες κινήσεις, καθώς φέτος πρόκειται να αλλάξει χέρια μία ιστορική ομάδα, οι μεγάλοι εχθροι των Giants, οι Dodgers, ενώ επέκταση του συμβολαίου του με την MLB υπέγραψε και ο Επίτροπος του Baseball Bud Selig. Επίσης, την παραίτησή του υπέβαλε πριν καν συμπληρώσει χρόνο στη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου των Operations της MLB, ο Joe Torre, ο οποίος σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες πρόκειται να εμπλακεί σε ένα επενδυτικό σχήμα με έναν μεγάλο κτηματομεσίτη, που έχει ως στόχο να αγοράσει τους Dodgers, των οποίων προπονητής ήταν ο Torre από το 2008 ως το 2010.

Ο μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης των Dodgers, Frank McCourt
Οι πληροφορίες γύρω από την πώληση της ομάδας του Los Angeles είναι πολύ συγκεχυμένες και κανείς δεν ξέρει τί είναι αλήθεια και τί ψέμματα. Για παράδειγμα πριν λίγο καιρό ακουγόταν ότι ο μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης τους Frank McCourt, είχε δεχθεί μία πρόταση μαμούθ για 1,3 δισ. δολάρια, όλα μετρητά, τα οποία προέρχονται από επενδυτές που συνδέονται με την Κινεζική Κυβέρνηση. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε, ενώ ήταν από την αρχή πολλοί εκείνοι που την χαρακτήριζαν ύποπτη, καθώς ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει πωληθεί ομάδα για τόσο μεγάλο ποσό. Οι Cubs το 2009 είχαν φτάσει τα 845 εκατομμύρια δολάρια, ενώ πέρυσι, το περιοδικό Forbes, σε μία αποτίμηση των Dodgers, τους είχε εκτιμήσει το πολύ στα 800 εκατομμύρια. Μάλιστα το ποσό αυτό σήμερα θεωρείται υψηλό, καθώς οι περιπέτειες του ιδιοκτήτη της ομάδας με την πρώην σύζυγό του και το ακριβότερο διαζύγιο της Καλιφόρνιας των 130 εκατ. δολαρίων, η διαμάχη με τον Bud Selig και φυσικά η μειωμένη απόδοση των παικτών που έφτασαν κάποια ημέρα να μην είναι σίγουρο αν θα πληρωθούν, είχε ως αποτέλεσμα την μειωμένη προσέλευση των φιλάθλων.
Το γήπεδο των Dodgers με το τεράστιο πάρκινγκ που το περιβάλλει


Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, σε συνομιλίες με τον Frank McCourt βρίσκεται η οικογένεια του μακαρίτη ανηψιού του Wald Disney, Roy και ήδη οι λογιστές της επιχείρησης-όχημα που διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας, έλέγχουν τα οικονομικά της ομάδας.

Άλλοι πιθανοί επενδυτές που έχουν ακουστεί να ετοιμάζονται να αποκτίσουν τους Dodgers, είναι:
  • Μία ομάδα επενδυτών που συμπεριλαμβάνει το πρώην αστέρι του NBA των Los Angeles Lakers, Magic Johnson και τον πρόεδρο των Washington Nationals Stan Kasten, ο οποίος στο παρελθόν είχε στην κατοχή του τους Atlanta Braves.
  • Μία ομάδα που σχετίζεται με τους Chicago White Sox και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο παρουσιαστής Larry King. 
  • Μία ομάδα που συμπεριλαμβάνει τον πρώην Γενικό Διευθυντή των Dodgers Fred Claire και τον πρώην πρόεδρο των Oakland Athletics Andy Dolich.
  • Τον πρώην ιδιοκτήτη των Dodgers Petter O'Malley.
  • Τον ιδιοκτήτη των Dallas Mavericks Mark Cuban και κάποια ακόμα σχήματα με μικρότερη σημασία.
Σε κάθε περίπτωση η όλη ιστορία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου, καθώς τότε θα πρέπει να καταβάλει ο McCourt τα 131 εκατομμύρια στην πρώην του. Βέβαια αν τα πράγματα φτάσουν μέχρι εκεί, είναι απορίας άξιο πως θα καταφέρει η ομάδα να παρουσιάσει μία αξιόμαχη εικόνα στον πρώτο της επίσημο αγώνα που είναι στις 5 Απριλίου στο San Diego εναντίον των Padres.
Για να το πούμε πολύ απλά, η ομάδα έχει δύο αστέρια όλα κι όλα. Τον Mat Kemp, ο οποίος παρά τα προβλήματα της ομάδας του πέρυσι φέρθηκε λες και βρισκόταν μέσα σε μία Baseballική γυάλα. Χτυπούσε ότι ερχόταν προς το μέρος του κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους, σε RBI σε Homerun και σε περπατήματα. Ανάλογη ήταν και η εικόνα του άλλου αστεριού, του pitcher Clayton Kershaw, ο οποίος πέτυχε ρεκόρ σε νίκες και ήττες, ρεκόρ σε innings piched, ρεκόρ σε strikeout και ρεκόρ σε WHIP. Άρα αν φανταστεί κανείς ότι με αυτούς τους δύο στα καλύτερά τους, η ομάδα βρέθηκε στην 3η θέση, το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορεί να πάει πιο ψηλά αν δεν έρθουν γρήγορα οι νέοι ιδιοκτήτες και δεν ανοίξουν τα πορτοφόλια τους για να φέρουν και νέους παίκτες. Διότι καλό είναι να αποκτάς μία ομάδα, κάτι όμως θα πρέπει να την κάνεις. Θα πρέπει λοιπόν να έρθουν γρήγορα νίκες, ώστε να επιστρέψει η καλή διάθεση στην ομάδα και μαζί με αυτή και οι φίλαθλοι.
Για να δούμε λοιπόν τί θα γίνει με την μεγαλύτερη μεταγραφή της χρονιάς. Την μεταγραφή μίας ολόκληρης ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου