Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Zambrano τζάμπα

Πραγματικά τζάμπα για τα δεδομένα του επαγγελματικού Baseball, οι Marlins έβαλαν στο roster τους ένα μεγάλο όνομα. Ο λόγος για τον Carlos Zambrano, ο οποίος στην ουσία τέθηκε εκτός των Cubs πέρυσι, στις 12 Αυγούστου. Εκείνη την ημέρα, ο Big Z δεν τα πήγαινε καθόλου καλά απέναντι στους Braves. Είχε παραχωρήσει 5 Homeruns και μάλιστα μετά το πρώτο Homerun του Ugla, στο δεύτερό του atbat τον πέτυχε στο μπούτι. Έτσι, όταν πίτσαρε δύο balls, τα οποία πήγαιναν κατευθείαν πάνω στον Chipper Jones, ο διαιτητής χωρίς να το σκεφτεί καθόλου τον απέβαλε. Όσοι με διαβάζετε θα θυμάστε ότι στο Baseball οι διαιτητές (και οι τέσσερις του παιχνιδιού) μπορούν να αποβάλουν έναν παίκτη ή τον προπονητή χωρίς να υπάρχει προειδοποίηση. Τέλος πάντων στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Carlos δεν ειπε κουβέντα και πήγε στον πάγκο.
Αν θέλετε να δειτε το σχετικό βίντεο κάντε κλικ εδώ.

Στη συνέχεια όμως ο Βενεζουελάνος pitcher έκανε κάτι εντελώς αψηχολόγητο, πήγε στα αποδητήρια (οι Cubs έπαιζαν εκτός έδρας) μάζεψε τα πράγματά του, έφυγε και στη συνέχεια δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση. Οι Cubs έπεσαν από τα σύνεφα, αλλά απαγόρευσαν στον παίκτη τους να ξαναπαίξει για το υπόλοιπο της χρονιάς.


Έτσι, τώρα τον στέλνουν στους Marlins, και παίρνουν στη θέση του έναν rookie τον Chris Volstad. Η αξία του Vosltad υπολογίζεται στα 2,5 εκατομμύρια δολάρια, που σημαίνει ότι οι Cubs θα πρέπει να πληρώσουν το υπόλοιπο μέχρι τα 18 εκατομμυρια δολάρια που ορίζει το συμβόλαιο του Zambrano για να παίξει στο 2012. Τόσο πολύ ενοχλήθηκαν οι Cubs που προτίμησαν να πληρώνουν έναν παιχταρά για να παίξει σε άλλη ομάδα αρκεί να μη βλέπουν τη φάτσα του.
Από την άλλη οι Marlins όχι μονο λαμβάνουν ένα πολύ καλό χέρι, αλλά και ένα πολύ καλό ρόπαλο, με περυσινό average ,348 και καριέρας ,241 και μάλιστα 23 homeruns. Είναι χαρακτηριστικό ότι μου έχει τύχει να δω παιχνίδι όπου ο Biz Z έπεισε τον προπονητή του να τον βάλει pinch hitter στο τελευταίο out, προκειμένου οι Cubs να γυρίσουν το παιχνίδι. Βγήκε strikeout αλλά αυτό λίγη σημασία έχει.

Επιπροσθέτως, στους Marlins θα βρεθεί να παίζει κάτω από της οδηγίες του Ozzie Guillen, με τον οποίο εκτός από συμπατριώτες είναι και πάρα πολύ καλοί φίλοι. Μάλλον μία δεύτερη καριέρα ξεκινά για τον Zambrano.
Από την άλλη δεν ξέρω αν η κίνηση θα βοηθήσει τους Cubs να καταφέρουν αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο. Να κερδίσουν επιτέλους το πρωτάθλημα της National League (έχουν να το πάρουν από το 1945) ή το World Series - έχουν να το κατακτήσουν από το1908, 104 χρόνια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη "ξηρασία" τίτλων στην ιστορία του αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου