Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο χορός των εκατομμυρίων

Υπέγραψε το γομάρι. Δείτε τετρακέφαλο! Πάναγία μου!!!

Πριγκηπικός χορός

Τί σας έλεγα πριν από λίγο καιρό ότι αυτή η πληροφορία για τους Nationals που ήταν -υποτίθεται- πιο κοντά στον Prince Fielder, δεν θα μπορούσε να είναι πραγματική; Όντως έτσι ήταν, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι αληθινές διαπραγματεύσεις είναι εκείνες που γίνονται απολύτως στο σκοτάδι. Τί κι αν ακούγαμε για τους Marlins, τί κι αν ακούγαμε για παραμονή στο Milwaukee. Τελικά ο Prince Fielder αποφάσισε να γίνει Πριγκιπική Τίγρης και να υπογράψει ένα συμβόλαιο μαμούθ με το Detroit για 9 χρόνια. Έτσι, μέχρι το 2020 ο γιγαντόσωμος πρωτοβασέος θα εισπράξει 214 εκατομμύρια. Δηλαδή 23,8 εκατομμυρια το χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο οι Tigers αποφάσισαν να παίξουν ακριβά και να κλείσουν την τρύπα που είχαν στο μέσο του line up τους, βάζοντας στο roster τους το δεύτερο μεγαλύτερο όνομα που διακυνήθηκε φέτος ως free agent, μετά τον Albert Pujols.
Η είδηση προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο του Baseball για δύο λόγους.
Πρώτον διότι οι Tigers δεν βρισκονταν πουθενά μέσα στο κάδρο. Και ενώ σχεδόν όλοι έλεγαν ότι οι Nationals χρησιμοποιούνταν από τον μάνατζερ του Fielder προκειμένου να παραμείνει υψηλή η τιμή του, το Detroit δεν το είχε δει κανείς να "έρχεται".
Δεύτερον, διότι η διαπραγμάτευση κράτησε τόσο πολύ, αφήνοντας ένα μεγάλο όνομα να κινείται ελεύθερο για μήνες, σε σημείο που κάποιοι αναλυτές να αναρωτιούνται αν θα υπέγραφε πριν την έναρξη του Spring Training.

Ο χορός των Γιγάντων

Όπως σας έγραψα ήδη συνήθως προσέρχεται στο γήπεδο με παπιγιόν
Χαίρομαι που πρόλαβα να σας γράψω πριν απο μερικές ημέρες τον πραγματικό τρόπο που σκέφτονται οι ομάδες όταν τα πράγματα πλησιάζουν στην διαιτησία με έναν παίκτη τους. Εκείνο το κείμενο για τον Tim Lincecum το χάρηκα πάρα πολύ. Όπως βέβαια και χάρηκα και την υπογραφή που έριξε ο κορυφαίος Pitcher με τους San Francisco Giants, για τα επόμενα δύο χρόνια. Το "Φρικιό" το 2012 και το 2013 θα βγάλει 40,5 εκατομμύρια, δηλαδή 20,25 το χρόνο, ένα ποσό πολύ κοντά σε εκείνο που ο ίδιος επιθυμούσε, που ήταν 21 εκατομμύρια.
Νομίζω λοιπόν ότι ο μικρός τα κατάφερε και μάλιστα πολύ καλά, καθώς οι Γίγαντες του είχαν προτείνει 17 εκατομμύρια, ενώ το μέσο σημείο συνάντησης που κατά πάσα πιθανότητα θα κατέληγε η συμφωνία -αν έφτανε να την εξετάσει διαιτητής- ήταν τα 19,25 εκατομμύρια. Άρα, οχι μόνο τους απέσπασε ένα παραπάνω εκατομμύριο, αλλά πήρε και αύξηση προερχόμενος από τη χειρότερη χρονιά της επαγγελματικής του καριέρας.
Επιπλέον, αυτά τα δύο χρόνια καλύπτουν τον Timmy μέχρι να γίνει Free Agent το 2014, οπότε θα διεκδικήσει "τα μισθά του" στην ελεύθερη αγορά (αν και πιστεύω ότι δεν θα φύγει από τον "κόλπο")
Έτσι, ο Lincecum τα πήρε όλα, απορρίπτοντας μάλιστα μία πρόταση για 5ετές συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων που θα τον κατέβαζε στα 20 εκατομμύρια, ενώ τώρα είναι ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος pitcher πίσω από τους Sabathia, Lee και Johan Santana που παίρνουν περίπου 22.9 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου