Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Posada τέλος

Μετά από 15 χρόνια με την ριγέ στολή της Νέας Υόρκης, ο τρίτος μονιμότερος catcher των Yankees αποφάσισε να κρεμάσει το χοντροκομένο γάντι του. Ο Jorge Posada έπαιξε μαζί τους 1.574 παιχνίδια, με δεύτερο τον Yogi Berra (1.695 παιχνίδια) και πρώτο τον Bill Dickey (1.708 παιχνίδια). Επίσης είναι ο δεύτερος catcher σε home runs στην ιστορία των Yankees. Έχει πετύχει 275, ενώ ο Berra 306.
Το τελευταίο διάστημα ο Πορτορικανός παίκτης αμφιταλαντευόταν για το αν θα συνέχιζε την καριέρα του σε κάποια άλλη ομάδα, με δεδομένο ότι οι Yankees είχαν κάνει σαφές στον 40χρονο παίκτη, ότι δεν επρόκειτο να του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Η τελευταία τους συμφωνία, η οποία είχε ολοκληρωθεί, ήταν τεταρτοετής και απέφερε στον παίκτη 52,4 εκατομμύρια δολάρια. Τον τελευταίο χρόνο ο Jorge είχε σταματήσει να παίζει πίσω από το home plate και είχε τοποθετηθεί στη θέση του Designated Hitter, στην οποία όμως δεν απέδιδε καλά και τελικά κάποια ημέρα ζήτησε από τον προπονητή του να τον βγάλει από το line up, όταν έφτασε να τον τοποθετεί στην 9η θέση. Όπως και να έχει 9η θέση και DH είναι ασύμβατα πράγματα και ολίγον προσβλητικά.
Έτσι, με δεδομένο ότι η καριέρα του στην μοναδική ομάδα της MLB με την οποία είχε παίξει, είχε φτάσει στο τέλος της, από την πρώτη Νοεμβρίου ο Posada είχε αρχίσει να προπονείται για την επόμενη σεζόν (κάτι που κάνει κάθε χρόνο ολόκληρη τη ζωή του) και είχε ανακοινώσει ότι περίπου 12 ομάδες είχαν καλέσει τον ατζέντη του να ρωτήσουν ποια είναι η κατάσταση του. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν να υπάρχει μία σοβαρή πρόταση από τους Florida Marlins, και τον Jorge να την σκέφτεται σοβαρά, καθώς έχει ήδη κατασκευάσει ένα σπίτι στην περιοχή.
Τελικά όμως οι δηλώσεις του άλλαξαν: "Θα είμαι για πάντα ένας Yankee -είπε. Οι New York Yankees είναι για μένα δεύτερη οικογένεια" για να συμπληρώσει ότι πραγματικά δεν τον ικανοποιεί καθόλου η σκέψη ότι θα πρέπει να αρχίσει από την αρχή να μαθαίνει νέα σήματα, νέα συστήματα, νέες εντολές και νέο τρόπο παιχνιδιού. *
Ο Jorge Posada συγκρούεται στο "σπίτι" με τον catcher των αιωνίων αντιπάλων της Νέας Υόρκης, τον Jason Varitec των Boston Red Sox.
 Με την αποχώρησή του ο Jorge Posada, αναμένεται να αφοσιωθεί στο ίδρυμα που έχει δημιουργήσει το οποίο φέρει το όνομά του και είναι αφιερωμένο στην καταπολέμηση της κρανιοσυνόστωσης και στην υποστήριξη των οικογενειών των οποίων τα παιδιά τους πάσχουν από την νόσο, μία κατάσταση από την οποία διαγνώστηκε ότι πάσχει ο γιός του την δέκατη ημέρα της ζωής του.
Πρόκειται για μία διαταραχή που αφορά στο ανόμοιο και πρόωρο κλείσιμο κάποιας από τις ραφές του κρανίου του βρέφους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να επεκτείνει το μέγεθός του προς τις άλλες ραφές, που είναι ακόμη ανοικτές, οδηγώντας σε ανομοιόμορφο σχήμα κεφαλιού. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η πάθηση μπορεί να επιφέρει μεγάλη πίεση στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο λόγω στένωσης χώρου.


Η σούπερ τσοπεριά που κατασκεύασε η OCC για το ίδρυμα του Jorge Posada. Μόνο για φανατικούς του Baseball και των Harley!!!
Ο Jorge κάθε χρόνο από το 1999 που γενήθηκε ο γιός του, διοργανώνει μία ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα. Σε μία από αυτές, το 2009 η κεντρική εκδήλωση ήταν μία δημοπρασία κατά την οποία πωλήθηκε μία καταπληκτική μοτοσυκέτα (αυτή είναι η δεύτερη μου αγάπη, οι Harley, γι αυτό αναφέρομαι στο γεγονός) την οποία κατασκεύασε η Orange County Choppers. Το ποσό που συγκεντρώθηκε δεν κατάφερα να το βρω, αλλά νομίζω ότι δεν έχει και σημασία.

*Αυτές ήταν και οι δικαιολογίες που προέβαλε και σε εμένα, όταν του ζήτησα να έρθει να παίξει για την Ευρυάλη, με σημαντικότερο επιχείρημα μου ότι ταιριάζει τέλεια στο ηλικιακό μας προφίλ :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου