Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Διακοπές τέλος. Ευτυχώς που υπάρχει και το Baseball

Φίλοι καλοί, από σήμερα για εμένα διακοπές τέλος. Επέστρεψα και πιάνω τη σκυτάλη ακριβώς από τα δικά σας χέρια, καθώς απ' ότι είδα, τιμήσατε και την δεύτερη ανάρτηση αδείας που δημιούργησα, κάνοντας ζωηρά σχόλια και προβλέψεις. Εγώ (όπως σας είχα γράψει) εκεί που βρισκόμουν όχι μόνο δεν είχε 3G, αλλά ούτε G σκέτο, καθώς για να πιάσω σήμα έπρεπε να πάω σε μία συγκεκριμένη γωνιά της αυλής, να ευθυγραμιστώ με τις μαγνητικές γραμμές της Γης και κάπου εκεί να πετύχω δύο μπαρίτσες, άντε τρεις στις καλές ημέρες που δεν φύσαγε. Έτσι, μόνο όταν γύρισα μπόρεσα να διαβάσω όλα αυτά που γράψατε.

Να ευχαριστήσω λοιπόν ιδιαιτέρως του ένθερμους οπαδούς αυτού του site, GreekPitcher, Bone, Dionysis, Bakakas, Ntraik, αλλά και τα νέα ονόματα που είδα να εμφανίζονται με σχόλια αυτές τις 18 ημέρες που έλλειψα: τον GreekPete, τον Panos Bettor, τον Mpoukakis Gargalitsas (αν και μου φαίνεται ότι έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν) και φυσικά όλους εκείνους που διαβάζουν το site, αλλά απλώς δεν αφήνουν το στίγμα τους.
Κρίμα που παραμένουν σιωπηλοί καθώς θέλουμε να ακούσουμε και τις δικές τους γνώμες.

Από σήμερα λοιπόν θα τα λέμε μέχρι το τέλος της περιόδου και μαζί θα ζήσουμε την ένταση των playoffs και του World Series. Μοναδική πιθανότητα να λείψω ξανά είναι αν γίνω και φέτος δεκτός από την Εθνική Ελλάδος και συμμετάσχω στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ολλανδία και θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου. Οι πιθανότητες είναι μικρές αλλά εξακολουθώ να ελπίζω. Αν δεν φύγω, απλά θα έχουμε άλλη μία διοργάνωση να παρακολουθούμε, η οποία θα έχει και εθνικό ενδιαφέρον. Και για να ξέρετε, φέτος θα σκίσουμε. Πάμε για μετάλιο.

Να περάσουμε λοιπόν στα της ημέρας, προσπαθώντας να κάνω τα πράγματα απλά, καθώς δεν είναι και πολύ εύκολο να αφομιώσω μέσα σε μία ημέρα όλα εκείνα που έχουν γίνει στην MLB.

675 New York Mets @ Washington Nationals
Οι Nationals, με απλά λόγια είναι HOT, HOT, HOT. Είναι πρώτοι στην MLB, έχουν κερδίσει 7 στα 10 τελευταία παιχνίδια και με τον Gonzales στο βουναλάκι, δύσκολα θα σημειώσουν back-to-back ήττες. Ο pitcher τους το έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι να σπάσει το ρεκόρ των 15 νικών που έχουν σημειώσει οι pitchers της ομάδας από τότε που κατέβηκε στην Ουάσιγκτον από το Μόντρεαλ και σίγουρα γουστάρει να μπει και εκείνος δίπλα στους Cuerto και Price οι οποίοι έχουν από 16 νίκες ήδη. Το παιχνίδι βέβαια δεν θα είναι εύκολο. O Gonzalez όταν βρέθηκε απέναντι στους Mets στις 24 Ιουλίου, έχασε big time και σε 3 inning είχε κάτσει στον πάγκο. Πέντε ημέρες μετά όμως (καθώς δεν είναι κουραστεί τόσο) ξαναβγήκε στο mount και τους έσβησε. Πέτυχαν μόνο δύο hits. Πιστεύω λοιπόν ότι από εκεί θα ξεκινήσει ο Gio. Έχει και δύο νίκες σερί, θα το πάει καλά το παιχνίδι.
Από την άλλη ο Hefner των Mets ναι μεν δεν είναι starter, αλλά είναι ένα πολύ σταθερό χέρι. Η ομάδα της Νέας Υόρκης πάντως, καθώς βλέπει ότι οι πιθανότητες για post season έχουν σχεδόν σβήσει και ο Santana δεν παέι καλά, έβαλε και έκτο pitcher στο rotation, φέρνωντας τον Hefner από το Bullpen. Πάντως, όποτε ο συγκεκριμένος παίκτης αντιμετώπισε τους Nationals έχασε.
Άσσος για τους Πρωτευουσιάνους με απόδοση 1,50.

683 San Francisco Giants @ San Diego Padres
Πρώτη ημέρα που επιστρέφω από τις διακοπές και οι Giants δεν παίζουν με τον Lincecum. Τί καλύτερο λοιπόν για να στοιχηματίσω υπέρ τους. Στο βουναλάκι ανεβαίνει ένα από τα πιο σταθερά χέρια της ομάδας, ο Vogelsong, ο οποίος όμως προέρχεται από μία πολύ κακή εμφάνιση. Στο τελευταίο του παιχνίδι απέναντι στους Nationals άντεξε μόλις 2,2 innings πέφτοντας για πρώτη φορά φέτος κάτω από τα 6, μετά από 21 παιχνίδια. Αυτό δεν πιστεύω ότι θα ξανασυμβεί. Οι Padres δεν έχουν τη δύναμη πυρός να σπάσουν τα pitch του Vogelsong. Φανταστείτε ότι στα τελευταία 5 παιχνίδια, οι Παπάδες έχουν βάλει 9 runs και έχουν δεχθεί 36!!!
Από την άλλη, ο pitcher τους, Clayton Richard, και στις τρεις φορές που έχει συναντήσει φέτος τους Giants έχει χάσει. Τις δύο εκτός έδρας και τη μία εντός.
Διπλό για τους Γίγαντες με απόδοση 1,70.
Θα σας δώσω όμως και επιλογή. Το παιχνίδι έχει χαμηλό όριο 6,5, το οποίο πιστεύω ότι εύκολα θα ξεπεραστεί. Μόνο τον Possey να βάλει κανείς, ο οποίος μετά την ανάπαυλα του All Star Game, χτυπάει με ,427 έχοντας 34 RBI, φτάνει.
Over με όριο το 6,5 και απόδοση 1,85.

685 Boston Red Sox @ New York Yankees
Εχθές οι Boston έσκισαν. Έπαιξαν σαν μία ομάδα που θα έπρεπε στην χειρότερη περίπτωση να είναι δεύτερη. Και γιατί δεύτερη; Διότι πολύ απλά πρώτοι θα ήταν και πάλι οι Yankees. Γι' αυτό πιστεύω ότι σήμερα οι ομάδα με τα ριγέ δεν θα χαριστεί και θα πετύχει τη νίκη. Στο βουναλάκι να έχει τον Kuroda, τον οποίoν ναι μεν φοβάμαι, όμως προέρχεται από μία σούπερ εμφάνιση απέναντι στους Rangers, παίζοντας και τα 9 innings και καταφέρνοντας να κρατήσει το τέλειο μέχρι το 7ο inning. Από την άλλη, η Βοστώνη ανεβάζει στο βουναλάκι τον Beckett ο οποίος φέτος τα έχει κάνει σαν τα μούτρα του, έχοντας μόλις 5 νίκες και 10 ήττες. Δεν δυσκολεύομαι λοιπόν να αποφασίσω.
Άσσος για τους Bombers με απόδοση 1,60.
Και εδώ θα σας δώσω επιλογή, καθώς πιστεύω ότι το όριο των 9,5 είναι υψηλό, ασχέτως αν το Yankee Stadium είναι αρκετά φιλικό προς τους hitters.
Under με όριο το 9,5 και απόδοση 1,75.

677 Chicago White Sox @ Kansas City Royals
Θα βάλω και έναν μπαλαντέρ, τον οποίο επιλέγω κυρίως λόγω της βαρύτητας του ονόματος των White Sox, σε απόλυτη αντίθεση με την ανυποληψία που έχουν οι Kansas City Royals, οι οποίοι όμως τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταφέρει να κερδίσουν 8 στα 12 παιχνίδια. Παραταύτα δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα κάνουν sweep τους Sox, κάτι που έχουν να πετύχουν 9 χρόνια. Και μπορεί μεν ο Guthrie των Βασιλιάδων να προέρχεται από δύο νίκες (η μία μάλιστα απέναντι στους White Sox) πριν από αυτές όμως είχε καταγράψει 5 ήττες σερί.
Διπλό για τους White Sox με απόδοση 1,70. 

Τέλος, για δείτε και το Cubs @ Cincinnati Reds. Ο Latos είναι πολύ στα πάνω του, ενώ ο Volstad πολύ στα κάτω του. Με αυτόν στο mount οι Cubs έχουν πετύχει μία νίκη και αυτή δεν του αποδόθηκε. Τόσο χάλια. Παίζει πολύ άσσος.

14 σχόλια:

  1. Σήμερα τι παίζουμε, μάγκες;

    Σινσινάτι Ρεντς βλέπετε με τον Λάτος να χτυπάει το μπαλάκι απόψε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανα μία ενημέρωση γι αυτό το παιχνίδι στην ανάρτηση, καθώς είναι ένας καλός άσσος (αν και ο Latos πάντα με τρομάζει).
      Μία μικρή διόρθωση μόνο. Ο Latos δεν χτυπάει το μπαλάκι. Το πετάει και ας ελπίσουμε να το πετάξει σωστά.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και για την απαραίτητη διόρθωση. Χταποδάκι φάγαμε στον Πλατανιά; Ελπίζω να μην είχε πολλά κουνούπια. Την τελευταία φορά που βρέθηκα εκεί έγινε στην κυριολεξία μάχη.( Αν μπορείς, γράψε λίγο το Πήλιο ορθά στο προηγούμενο άρθρο σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε. Ήπια τσίπουρα. Χωρίς χταποδάκι να τα έπινα; Δεν γίνεται. Περισσότερο απ' όλα όμως απόλαυσα τη θάλασσα και εκείνο που λένε οι φίλοι μας οι Ιταλοί "Dolce far niente" δηλαδή είναι γλυκό το να μην κάνεις τίποτα. Η σοβαρότερη ασχολία μου ήταν να πάω τον γιό μου στη θάλασσα και να τον κάνω βόλτα στην παραλία του Πλατανιά. Πάρκαρα τη μηχανή μου στην αυλή την πρώτη Αυγούστου και την ξανά άναψα στις 18 που έφυγα. Ήταν θεϊκά.
      Και διόρθωσα και το Πήλιο. Thanks.

      Διαγραφή
  3. Καλωστον και ας αργησες.... Φίλε Κώστα και εγω. Επέστρεψα απο διακοπές και προσπαθω να βρω ρυθμούς εργασίας και πάλι δυστυχώς όσο έλειπες ο κουβας πήγε σύννεφο ... Προχτές παίζω δυνατά Detroit Chicago white sox χάνει ο sale ο χτες χανω το Detroit και πιάνω μισητους και φιλαδέλφεια αρα και πάλι Κουβα παω .... Άντε να δίνεις ιδέες να αλλάξει το γούρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα φίλε μου. Που θα πάει θα βρούμε τους ρυθμούς μας και θα το γυρίσουμε.

      Διαγραφή
  4. καλησπέρα και πάλι σύμφωνω με Washington και San Francisco ..... βλέπω επίσης Texas και under στο L.A.Angels vs Tampa bay rays ...... Κώστα τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι το πιο πιθανό το Texas, αν και πάντα για κάποιο λόγο φοβάμαι το Toronto εντός έδρας. Όχι ότι έχει φοβερά νούμερα (31 νίκες - 29 ήττες) αλλά πάντα το σκέφτομαι. Γι' αυτό δεν το έβαλα.
      Επίσης λογικό φαίνεται και το under στo Los Angeles, ιδίως αν συνεχίσει ο Greinke να αποδείδει καλά εντός έδρας όπως έκανε στο Milwakee. Την τελευταία φορά απέναντι στην Tampa δέχθηκε μόλις 2 runs.

      Διαγραφή
    2. το Texas πέρασε άνετα ο Greinke δέχτηκε 6 runs σε 2 innings αλλα εμένα θα μου χαλάσει το δελτίο μου (μαζι με Texas και Washington -o Gonzalez κερδίζει 4-0 στο 4 o inning-) to San Francisco που χάνει 1-3 .... πάμε για ανατροπή ρε κιλό γίγαντες..... να πάμε ταμειο

      Διαγραφή
  5. Όπως και να τους πεις δεν πάμε για ανατροπή. Τρώνε runs με το... κιλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάλι κουβα με βλέπω..... χάσαμε κ οι tigers και δεν εκμεταλλεύτηκαν το swip του Kansas επι των white sox......
      δεν με παει αυτή η. περίοδος ....... μου φαίνεται θα πρέπει να κάνω ένα break

      Διαγραφή
  6. Δεν θέλω μεμψιμοιρία. Οι επιλογές σου πάντα είναι στοχευμένες, αιτιολογημένες και ενημερωμένες.
    Κι εγώ πήγα κουβά κι ας πέτυχα αρκετά σημεία. Βλέπεις στο ένα δελτίο είχα τη νίκη των Giants και στο άλλο τη νίκη των White Sox. Δεν γαμιέται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημερα
    οχι δεν ειναι μεμψιμοιρία ... απλα θεωρω οτι στο στοιχημα υπαρχουν περιοδοι που σε πηγαινει η τυχη και αλλες που περναει διπλα σου και σε φτύνει........
    Γιατι οσο και αν μιλαμε για μελετη, ενημερωση, γνωση του αθληματος..... παιζει ρολο και η .. ρημαδα η τύχη για να παμε στο ταμειο.....
    διαφορετικα θα ειμασταν πλουσιοι...... μονο παιζοντας στοιχημα...
    anyway.... δεν το βαζω κατω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή