Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Οφθαλμός αντί Οφθαλμού

Ταμειάκι χθες!!!
Σας έδωσα τρία παιχνίδια για να παίξετε και πέτυχα και τα τρία. Βέβαια για να γίνει αυτό ήρθε ο κόσμος ανάποδα, καθώς και οι Tigers και οι μισητοί, μισητοί, μισητοί Cardinals έχαναν, όμως οι τελευταίοι ξέσπασαν και πραγματικά πάτησαν το Houston 5-13, ενώ οι Tigers στο τσακ έβαλαν έναν πόντο στο 11ο inning και πήραν το παιχνίδι.

Τα ενδιαφέροντα πράγματα όμως έγιναν στο παιχνίδι των Twins με το Texas. Είχα γράψει ότι θα μπορούσε να είναι μία ωραία έκπληξη, καθώς αν ο pitcher των Minnesota φτάσει βαθιά στο παιχνίδι και κρατήσει τα ρόπαλα των Texas θα έχουν ελπίδες να τα καταφέρουν. Ο Diamond όμως έφυγε στα 2,1 innings. Γιατί; Δεν πήγαινε καλά; Όχι. Πήγαινε μιά χαρά. Διαβάστε λοιπόν τί έγινε:
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Oswalt (pitcher των Rangers) πέτυχε στην πλάτη τον Mauer. Σύμφωνα με τους αναλυτές των Twins αυτό το κάνει ο Oswalt, για να του πάρει τον αέρα, καθώς ήδη στο πρώτο του atbat ο Mauer είχε χτυπήσει ένα doulbe και γενικώς έχει επιτυχία σε αυτό το γήπεδο. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν οι Texas ναι μεν τον στέλνουν δωρεάν στην πρώτη βάση, όλοι όμως χαμογελούν κάτω από τα μουστάκια τους και το έχουν χαρεί. Το ότι το έκανε επίτηδες είναι ξεκάθαρο, καθώς η μέτρηση ήταν 3-0 που σημαίνει ότι όταν ένας pitcher έχει στείλει 3 balls, τότε το επόμενο pitch κατά 99% είναι ένα fastball στο κέντρο του plate, το οποίο ο ροπαλιστής συνήθως αφήνει να περάσει. Αυτό είναι ιστορικά σχεδόν συμφωνημένο μεταξύ ροπαλιστή και pitcher. Προσωπικά έχω δει μόνο μία φορά κάποιον να χτυπά με μέτρηση 3-0. Είναι μάλιστα τόσο γνωστή αυτή η σιωπηλή συμφωνία που ακόμα και οι διαιτητές σε ένα τέτοιο pitch έχουν λίγο πιο φαρδύ strike zone και οι ροπαλιστές σπανίως γκρινιάζουν αν δώσει strike σε ένα οριακό pitch.
Εδώ λοιπόν ο Oswalt (ένας πολύ έμπειρος pitcher) δεν καλείται να στείλει κάποιο δύσκολο pitch. Κάποιο curve ή κάπoιo slider που έχει περίεργο πιάσιμο της μπάλας για να δώσει σπιν, όμως χάνει το strike zone για ένα καλό μέτρο. Έτσι, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο προς τον Mauer για να μην υπάρχει περιθώριο να νομίζει ότι απλά η μπάλα έφυγε από τον χέρι του. Ο ροπαλιστής λοιπόν πάει στην πρώτη βάση και ο διαιτητής δεν λέει τίποτα. Όλοι όμως ξέρουν τί θα γίνει μόλις οι Twins βγουν στην άμυνα: Κάποιος ροπαλιστής των Texas θα την φάει στο κεφάλι. Είναι ένας άγραφος κανόνας του Baseball. Χτύπησες επίτηδες εσύ, χτυπάμε επίτηδες κι εμείς. Ή αν θέλετε είναι άγραφος κανόνας του παλιού Baseball που δείχνει ότι ο προπονητής στηρίζει την ομάδα του. Ο Diamond λοιπόν (με εντολή του προπονητή του) σημαδεύει το αυτί του Andrus, δεν τον πετυχαίνει, καθώς η μπάλα περνάει πίσω από το κεφάλι του και ο διαιτητής (ενώ θα έπρεπε να δείξει δύο προειδοποιήσεις, μία προς κάθε dugout) αποβάλει τον Diamond και λίγο αργότερα τον οργισμένο προπονητή των Twins ο οποίος επίτηδες, εφόσον ο pitcher δεν πέτυχε τον στόχο του, ρίχνει τόσα καντίλια στα μούτρα του διαιτητή ώστε να είναι σίγουρο ότι θα τον αποβάλει για να φανεί ότι πήρε πάνω του την ομάδα. Έτσι είναι παιδιά. Γι' αυτό λέγεται The Show!!!
Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ εδώ.
Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν να αλλάξει όλο το παιχνίδι των Twins που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ισόπαλο. Το Bullpen ανέλαβε νωρίς και έτσι κάποια στιγμή, στο 8 inning, μπήκαν 6 runs και τα πράγματα τελειώσανε.

Στα σημερινά τώρα. Όπως κάνω τελευταία, θα σας παραθέσω τα παιχνίδια χωρίς ανάλυση και ανάλογα το φόρτο της ημέρας θα προσθέσω και την ανάλυση.

641 New York Yankees @ Cleveland Indians
Οι Indians είναι σε τραγική κατάσταση. Έχουν χάσει 8 παιχνίδια στη σειρά κι έτσι οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν να ρωτούν αν κινδυνεύει η θέση του προπονητή, όμως ο ιδιοκτήτης τον κάλυψε λέγοντας ότι έχει πολύ δουλειά μποροστά του. Αλλά και οι Yankees έχουν κάνει 3 ήττες σερί και δεν τους αρέσει καθόλου που αρχίζουν να νιώθουν στην πλάτη τους την ανάσα των Rays. Έτσι η επιστροφή του Sabbathia τους δίνει μία ευκαιρία να σπάσουν το δικό τους κακό σερί και να σύρουν βαθύτερα  στο βούρκο τους Ινδιάνους. Αρκεί να σας πώ ότι οι Yankees έχουν το καλύτερο ποσοστό νικών από οποιοαδήποτε ομάδα μέσα στο γήπεδο των Indians με 48-28. Με απλά λόγια τους σκίζουν. Άσε που ο pitcher των Indians δεν έχει γευτεί ακόμη τη νίκη. Έχει παίξει σε 4 παιχνίδια, η ομάδα τα έχει χάσει όλα και αυτός έχει χρεωθεί δύο ήττες.
Διπλό για τους Yankees με απόδοση 1,40.

647 Houston Astros @ New York Mets
Οι Houston έχουν γίνει ο καθημερινός μου σάκος του μποξ. Το τί ξύλο έχουν φάει εδώ και 7 παιχνίδια δεν περιγράφεται. Και μάλλον δεν θα σταματήσουν.  Απέναντί τους σήμερα στο City Field θα έχουν τον Niese (10-6, 3.49 ΕRA) ο οποίος εδώ και τρεις μήνες δεν έχει πέσει κάτω από τα 6 innings σε κάθε εμφάνισή του, ενώ τον Αύγουστο είχε τρεις νίκες και μία ήττα. Είναι λοιπόν μία ευκαιρία αυτή και για τη δεύτερη ομάδα της Νέας Υόρκης να σταματήσει την αιμοραγία (έχει χάσει 5 παιχνίδια σερί) και να περάσει στις νίκες απέναντι στους απογοητευμένους Astros. Άσε που ο pitcher του Houston, Lyles (2-10, 5.70 ERA) έχει να δει νίκη με το μακαρόνι. Η τελευταία του ήταν στις 26 Ιουνίου. Από τότε η ομάδα του έχει κάνει 9 ήττες με αυτόν στο mount και έχει χρεωθεί τις 6 από τις 10 που έχει σύνολο. Δεν βλέπω λοιπόν λόγο γιατί αυτό το κακό trend να αλλάξει.
Άσσος για τους Mets με απόδοση 1,35.

648 Saint Louis Cardinals @ Cincinnati Reds
Εδώ έχουμε μία πολύ δυνατή (ίσως την δυνατότερη) αναμέτρηση pitcher της ημέρας. Οι μισητοί, μισητοί, μισητοί Cardinals έχουν περάσει μεν στην δεύτερη θέση της περιφέρειάς τους πίσω από τους Reds, έχουν όμως μεγάλη απόσταση. Είναι όμως δεύτεροι στο Wild Card και άρα έχουν ελπίδες για play offs. Άρα έχουμε: Δύο καλούς pitchers τον Latos (10-3, 3.56 ΕRA) και τον Lynn  (13-5, 3.73 ERA) έχουμε τους δυνατούς Reds στην δύσκολη έδρα τους και τους αποφασισμένους μισητούς. Όλα αυτά στα δικά μου αυτιά μυρίζουν Under με όριο το 7,5 και απόδοση 1,85.

Και σας δίνω και σήμερα μία εναλλακτική έκπληξη για τους τολμηρούς που πάνε για τα πολλά λεφτά.

646 Kansas City Royals @ Boston Red Sox
Οι Kansas το τελευταίο διάστημα έχουν αποδειχθεί ικανότατοι στο να ανατρέπουν τα προγνωστικά. στα τελευταία 15 παιχνίδια τους έχουν κερδίσει τα 10 και έχουν χάσει μόλις 5. Την ίδια στιγμή οι Boston εξακολουθούν να παρουσιάζουν την κακή εικόνα που έχουν όλη τη χρονιά. Στο βουναλάκι ανεβάζουν τον Lester ο οποίος προέρχεται μεν από δύο νίκες, για να τις πετύχει όμως είχαν προηγηθεί 5 ήττες. Από την άλλη ο Chen των Royals μετά από έναν καλό Μάιο και Ιούνιο, είχε κάμψη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο επέστρεψε στις νίκες. Είναι λοιπόν πολύ λογικό να μπορέσει σήμερα να κάνει την έκπληξη.
Διπλό για τους Royals με απόδοση 2,35.

10 σχόλια:

  1. χαιρετε και απο εμενα... αν και τελικα γυρισαν τα δυο στανταρ χτες .... μου την εκαναν οι batters των Μets και των Rockies... που επαθαν αφλογιστια και εστειλαν αδιαβαστο το οver μου ....
    Αντιθετα επρεπε να παιξω το Boston -L.A.Angels... over.... αλλα που να το φανταστω.... οτι θα πετυχουν 23 runs......
    Δειτε το 3λεπτο βιντεο με την περιληψη του αγώνα και κουραστείτε να παρακολουθειται home runs...
    http://mlb.mlb.com/video/play.jsp?content_id=24164977&c_id=mlb&partnerId=aw-8407794961008862719-996

    για σημερα δεν εχω εικόνα.... συμφωνω με τα φαβορι σου Κωστα Yankees, Mets το under σου ... ισως και νικη του Texas με τον harrison...... και νικη των Giants.......
    Φοβαμαι το παιχνιδι των Tigers.... γιατι ο Greinke ειναι απο τους αγαπημενους μου Pitchers και φοβαμαι οτι θα μας κανει ζημια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επισης βλεπω μια εκπληξη την νικη του seattle μεσα στο chicago... Kωστα τι λες? μηπως το θελω πολυ και το βλεπω υποκειμενικα :-)

      Διαγραφή
    2. Φίλε απαντώ λίγο αργά, αλλά μάλλον είσαι υποκειμενικός. :)

      Διαγραφή
  2. Δε ξέρω τι γνώμη έχει ο Κώστας,αλλα πεταγομαι εγω και λέω μέσα με χίλια στους Mariners, o Vargas είναι κτηνος...

    Προσωπικά δε βάζω τα λεφτά μου σ´αυτους τους Μετς που να φώναζαν εμένα οι Χαστρος και να μου δίνανε τη μπάλα να ρίξω...

    Ο Λατος είναι καλουλης, αλλα οι Καρντιναλς ιστορικά τον τσακιζουν. (1-3, 9.75 ERA, 1.96 WHIP). Μ´αρεσουν περισσοτερο οι Καρντς.

    Μ´αρεσουν και οι Μπλου Τζεις με τον Βιλανουεβα. καλη επιτυχία στο παιχνίδι σας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο για τους Mets δεν φτάνει που ήταν όλα τα λεφτά από μόνο του, ήταν και απολύτως σωστό. Μπράβο ρε GreekPete, πολύ καλός.
      Και με τους μισητούς σωστός. Τώρα Blue Jays και Mariners που σου ξέφυγαν ως λογικό το εκλαμβάνω. Είναι ασταθείς ομάδες. Δύσκολο να πετύχεις την καλή τους ημέρα.

      Διαγραφή
    2. Πάντως είδικά για τους Mariners είναι κρίμα πώς έχασαν. Την μπάλα την είχε πιάσει ο αμυντικός και καθώς συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του βγήκε από το γάντι. Πολύ κρίμα. Ήταν και γαμώ τα πιασίματα.

      Διαγραφή
    3. αυτο ειναι που λενε αμα σε θελει.... και οι sox φετος εχουν την ευνοια της τυχης με το μέρος τους ....... φυγανε παλι μπροστα και δυσκολα τους βλεπω να τους πιανουμε...

      Διαγραφή
    4. αχ αυτοι οι mets .... παλι μας εστειλαν αδιαβαστους.... και για να ειμαι ειλικρινής δεν τους εμπιστευομουν ουτε εγω.... αλλα τελικα τους εβαλα στο παιχνιδι μου.... μαζι με yankees και texas.... κριμα

      Διαγραφή