Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Close Call. Η σημασία της λεπτομέρειας

Καταρχάς θα ξεκινήσω σήμερα με μία φάση όπου βλέπουμε πραγματικά πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές το έργο των διαιτητών του Baseball, ιδίως στην πρώτη βάση. Προσωπικά δεν έχω ξαναδει πιο close call, αλλά και σωστού close call. Κάντε κλίκ εδώ.

Από εκεί και πέρα, και εγώ χθες είχα ένα close call, αλλά δυστυχώς βρέθηκα στην πλευρά των αποτυχημένων. Πέτυχα δύο στα τέσσερα, δεν στενοχωριέμαι όμως, καθώς μπορεί μεν να μην προέβλεψα σωστά το Under των Nationals, όμως ορθά δεν είχα παίξει αναζητώντας νικητή σε αυτό το παιχνίδι, καθώς ήταν πολύ αμφίρροπο. Eλειξε στο 13ο inning και μάλιστα όχι με hit των Nationals, αλλά με λάθος των Braves.

Με αυτά και μ' αυτά πάω για τα σημερινά παιχνίδια

608 New York Yankees @ Chicago White Sox
Οι Yankees είναι -και όχι άδικα- η πιο γνωστή ομάδα στο Baseball. Όσοι ξεκινούν να στοιχηματίζουν σε αυτό το άθλημα και έρχονται να με ρωτήσουν τί να παίξουν, το πρώτο που μου λένε είναι "τί θα έλεγες σήμερα για Yankees;" Και δεν κάνουν λάθος. Φέτος οι Yankees ξεκίνησαν από τον πάτο, τώρα όμως βρίσκονται στην κορυφή της American League και είναι τρίτοι σε όλο το πρωτάθλημα. Αντιθέτως οι White Sox (που είναι και αυτοί πρώτοι στην περιφέρειά τους) μoιάζουν λες και βρίσκονται εκεί από λάθος. Πρόσφατα είχαν χάσει αυτή τη θέση από τους Tigers, ενώ δεν κατάφεραν να προασπιστούν μία παράδοση 9 ετών, χάνοντας και τα τρία παιχνίδια που έδωσαν το Παρασκευοσαββατοκύριακο στο γήπεδο των Royals.
Χθες μπορεί μεν οι Sox να κέρδισαν, σήμερα όμως οι Yankees ανεβάζουν στο βουναλάκι τον Nova, ο οποίος ναι μεν δεν είναι ο εντυπωσιακός περυσινός παικταράς, εκμεταλεύτεται όμως τη δυνατότητα που έχουν οι Yankees να βρίσκουν λύσεις και να κερδίζουν τα παιχνίδια. Απέναντί τους, τα ρόπαλα της Νέας Υόρκης θα έχουν τον Liriano, ο οποίος δυσκολεύεται πολύ να πάρει νίκες από αυτούς. Το έχει καταφέρει μόλις μία φορά, και έχει χάσει τέσσερις.
Διπλό για τους Yankees με απόδοση 1,85.


605 Kansas City Royals @ Tampa Bay Rays
Οι Royals είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους σημειώνοντας 9 νίκες στα τελευταία 13 παιχνίδια, γεγονός που τους χάρισε και μία θέση στη βαθμολογία (έφτασαν στην τρίτη). Την ίδια στιγμή όμως και η Tampa είναι σε δαιμονισμένη φόρμα ξεπερνώντας την κάμψη που είχε τον Ιούλιο. Σήμερα λοιπόν οι Rays παίζουν στο γήπεδό τους, και ανεβάζουν στο βουναλάκι τον Price, ο οποίος ήταν ο πρώτος pitcher που έφτασε φέτος τις 16 νίκες, ενώ το ERA του είναι μόλις 2,39. Απέναντί τους τα Διαβολόψαρα θα έχουν τον Hochevar ο οποίος έχει 11 ήττες, τις 2 στα τελευταία παιχνίδια του.
Άσσος για την Tampa με απόδοση 1,30.

614 Cleveland Indians @ Seattle Mariners
Δύο Hernandez θα έρθουν αντιμέτωποι σε αυτό το παιχνίδι. Ο ένας είναι ο βασιλειάς Felix, ο οποίος προέρχεται από το 23 perfect game που έχει σημειωθεί ποτέ στην MLB. Ο άλλος Hernandez δεν είναι καινούριος στην MLB, απλά δεν τον ξέραμε με αυτό το όνομα. Μέχρι πέρυσι τον ξέραμε ως Fausto Carmona, όπως αποδείχθηκε όμως, είχε ψεύτικη ταυτότητα και η MLB τον τιμώρησε. Εξέτησε λοιπόν τον ποινή του και παίζει το δεύτερο παιχνίδι του με τους Indians. Το πρώτο το έχασε. Δεν θα σας βάλω γι αυτόν στατιστικά, απλά θα σας πω ότι όταν πέρυσι είχα παίξει σε ένα παιχνίδι υπέρ του γράφοντας ότι έχει καλά στατιστικά, ένας φίλος μου έγραψε σε σχόλιο. "Όχι και καλός ο Carmona ρε φίλε. Είναι ο κακομοίρης του Cleveland". Και όντως έτσι είναι. Χωρίς δεύτερη κουβέντα λοιπόν...
Άσσος για τους Ναυτικούς με απόδοση 1,45.

600 Toronto Blue Jays @ Detroit Tigers
Οι Tigers εξακολουθούν να κυνηγούν τους White Sox. Προχθές έχασαν την ευκαιρία να τους φτάσουν στο μισό παιχνίδι, καθώς έχασαν από τους Baltimore, ενώ είχαν προηγηθεί 5-0. Βέβαια χθες τους ξέφυγαν λίγο ακόμη μετά τη νίκη τους επι των Yankees. Σήμερα όμως, τους εμφανίζεται μία ακόμη ευκαιρία να τους πλησιάσουν στο ένα παιχνίδι. Θεωρώ λοιπόν ότι θα τα δώσουν όλα. Η στιγμή είναι ιδανική, καθώς στο mount ανεβαίνει ο Scherzer με τις 12 νίκες και τις 6 ήττες, απέναντι στον Romero με τις 8 νίκες και τις 10 ήττες.
Άσσος για τους Tigers με απόδοση 1,45.

Θα βάλω και σήμερα έναν μπάλαντερ, προσεγγίζοντας ξανά ένα παιχνίδι που έπαιξα χθες.

Atlanta Braves @ Washington Nationals 
Και αυτό το παιχνίδι είναι δύσκολο, γι' αυτό και το βάζω τελευταίο. Μπορεί μεν για τους Nationals να παίζει ο Strasburgh, για τους Braves όμως παίζει ο Maholm. Και οι δύο έχουν διψήφιες νίκες και μάλιστα ο Maholm στα τελευταία 9 παιχνίδια έχει χάσει μόλις μία φορά. Άσε που χθες οι Braves έχασαν πολύ περίεργα και σίγουθα θα το φέρουν βαρέως και θα θέλουν να δείξουν ότι δεν είναι τυχαία ομάδα.
Από την άλλη ο Strasburgh ενώ προέρχεται από νίκες, την ίδια στιγμή συμειώνει αρκετές ήττες τελευταία, ενώ γίνεται και δέκτης πολλών συζητήσεων και πιέσεων να μειώσει τα παιχνίδια που συμμετέχει έτσι ώστε να κρατήσει δυνάμεις για τα play offs. Ο ίδιος μπορεί να λέει ότι αυτό δεν τον επηρεάζει, αλλά όπως φαντάζεστε, τα πάντα μπορούν να επηρεάσουν έναν pitcher. Για όλους αυτούς τους λόγους για άλλη μία φορά δεν θα παίξω υπέρ ή κατά κάποιας ομάδας, θα παώ και πάλι στο Under παρά το χαμηλό όριο.
UNDER με όριο 6,5 και απόδοση 1,85.

7 σχόλια:

  1. Άμα είναι γάτος ο διαιτητής... καταπληκτικό replay!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά νομίζω οτι ήταν στην σωστη γωνία-ευθεία για να εχει καλη οπτική.... παντως ηταν δυσκολο call Πραγματικα πολυ κοντα.....

      Διαγραφή
  2. Προσωπικα φοβάμαι τους Rays,νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να κάνουν ένα flat παιχνίδι. βέβαια με τον άσο τους στο βουναλακι δύσκολα να μην τους εμπιστευθεις, αλλα σ´αυτην την τιμη και απέναντι σε μια εξίσου φορμαρισμενη ομάδα, εγω θα εμένα μακρυά.
    Μ´αρεσουν οι Yankees και καλοβλεπω και το under...μαζι σου για τους Tigers, αν και δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη φέτος στον Σερτσερ.Καλη επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bingo.... GreekPete.... ακριβως οπως το ειπες για τους Rays.... εχεις μαλλον κληρονομικό χαρισμα.....
      Κωστα.... χτες απείχα απο το στοίχημα ... συνειδητα...
      και μαλλον καλυτερα αφου θα επιανα τους Nats, θα επιανα ισως το Detroit (αν το επαιζα) αλλα θα την παταγα σιγουρα με τους Rays... (πρεπει να λαβουμε υποψιν γενικοτερα οτι οι Royals εχουν φορμαριστει και δεν αποτελουν -αυτη την περιοδο τουλαχιστον- σακο του box) θα εχανα και τους Yankees.... (α ρε ατιμοι Sox δεν μπορουμε να σας πιασουμε και να παμε ανετα play off)
      οποτε καλο μαλλον εκανε η αποτοξινωση σε μια περιοδο που βλεπω πολλεεεεςςς εκπληξεις καθημερινα

      Διαγραφή
    2. By the way ... Κωστα ξεχασα ..... δεν ειπες τίποτα για το Φρικιό και τσουπ.... νατη η νίκη .... και το κρατημα της πρωτιας ακομα στα χερια των Γιγαντων

      Διαγραφή
    3. Ήξερα ότι κάτι θα μου έγραφες για το Φρικιό. Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκα μόλις το είδα. Και έχω εντυπωσιαστεί διπλά και τρίδιπλά, καθώς περίμενα χωρίς τον Cabrera (καθώς δεν θεωρώ τον Pence άξιο αντικαταστάτη του) θα έτρωγαν από τους Dodgers και θα έβαζαν και στις τσέπες τους. Γι' αυτό και δεν τους παίζω. Δύο ημέρες τώρα με εντυπωσιάζουν θετικά.

      Τώρα για τους Yankees δεν το περίμενα δεύτερη ημέρα σερί, ενώ κι εμένα μου είχε αρέσει πάρα πολύ η προσέγγιση του GreekPete για τους Rays και του το είχα γράψει. Δυστυχώς βγήκε αληθινός.

      Διαγραφή