Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Περί κανόνων. Λογικών και τρελών

Πολύ συζήτηση για τους "κανόνες" γίνεται τελευταία στον κόσμο του Baseball, λόγω της απόφασης του νέου προπονητη των Red Sox που απαγόρευσε την κατανάλωση αλκοόλ στο clubhouse της ομάδας, καθώς και στο τελευταίο αεροπορικό ταξίδι που θα κάνει η ομάδα όποτε επιστρέφει στη Βοστώνη από παιχνίδια εκτός έδρας. Αιτία αυτής της απαγόρευσης ήταν η πληροφορία ότι κάποιοι pitchers στο τελευταίο ματς της σεζόν του 2011, το οποιο κόστισε στους Red Sox τον αποκλεισμό τους από τα play offs, αντί να βρίσκονται στο dugout και να υποστηρίζουν τους συμπαίκτες τους, έπιναν μπυρίτσες στα αποδυτήρια.
Θα μου πείτε, αυτό έφταιγε; Δεν νομίζω, αλλά ποιος είπε ότι τα πράγματα είναι πάντα λογικά;
Είναι για παράδειγμα λογικό να επιβάλεται πρόστιμο 1000 δολαρίων σε έναν παίκτη, επειδή βγάζοντας από την κωλότσεπη του παντελονιού του τα γάντια του, έμεινε έξω η τσέπη; Κι όμως έτσι είναι.

Είναι λογικό να υπάρχει κανόνας κουρέματος; Κι όμως σε κάποιες ομάδες όπως τους Yankee και τους Marlins υπάρχει. Από την άλλη υπάρχουν και λογικοί κανόνες, οπως για παράδειγμα η απαγόρευση να έχουν οι παίκτες κουτιά με μασητικό καπνό στην τσέπη τους, που θεωρείται ότι στέλνει λάθος μήνυμα στη νέολαία.
Έτσι, τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα media διάφοροι κανόνες, οι οποίοι μάλιστα φαίνεται να είναι αντικρουόμενοι. Για παράδειγμα στους Marlins (όπως σας ενημέρωσα ήδη με το θέμα για το κούρεμα του Rejes) η Διοίκηση επιβάλει με κανόνα τα κοντά μαλλιά. Κι όμως ο νέος τους προπονητής, ο Ozzie Guillen δεν συμμερίζεται αυτή την απαγόρευση και έχει μία πολύ απελευθερωμένη τοποθέτηση την οποιά και σας παραθέτω:
"Βγάλε τις τσέπες έξω, μείνε ακούρευτος και αξύριστος με την μπλούζα στραβά κουμπωμένη δεν με νοιάζει, αρκεί να παίζεις καλό Baseball. Τότε φαίνεσαι cool, γιατί αν παίζεις κακό Baseball, τότε φαίνεσαι βρώμικος!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου