Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Oswalt και Ortiz κοντά σε συμφωνίες

Δύο ακόμη μεγάλα ονόματα παραμένουν ελεύθερα στην αγορά των παικτών της MLB, αν και πολύ σύντομα φαίνεται ότι θα κλείσουν και αυτοί σε κάποια ομάδα, καθώς το Spring Training πλησιάζει.
Ο πρώτος είναι ο Roy Oswalt (αριστερά), ο strarting Pitcher που πέρυσι ήταν στους Phillies, ο οποίος φαίνεται τελικά να μην υπογράφει με τους Red Sox, αλλά με τους Cardinals. Για τα ποσά δεν έχουν βγει ακόμη πληροφορίες, καθώς ακόμη και αυτές που αφορούν την ομάδα του Saint Louis, ελέγχονται.

Ο έταιρος μεγάλος παίκτης είναι ο Big Pappy, ο οποίος θα παραμείνει στην Βοστόνη, καθώς αποφάσισε να δεχθεί το αποτέλεσμα της διαιτησίας την οποια απαίτησαν οι Sox, λόγω της μεγάλης διαφοράς που υπήρχε ανάμεσα στην προσφορά τους και τις απαιτήσεις του παίκτη. Η διοίκηση πρότεινε στον David Ortiz 18 εκατομμυρια για δύο χρόνια, τη στιγμή που πέρυσι τον πλήρωνε 12,5. Εκείνος πάλι ζητά περί τα 16 εκατομμύρια και πιστεύει ότι στην διαιτησία θα βγει κερδισμένος λαμβάνοντας μάλιστα και αύξηση, καθώς δεν αποκλείεται το ποσό που θα του αποδώσει ο διαιτητής να είναι μεταξύ 14 και 15 εκατομμυρίων.
Ο Ortiz σπάει ένα ρόπαλο, καθώς το pitch ήταν inside (δηλαδή πολύ κοντά του) και η μπάλα πέτυχε το λεπτό σημείο του ροπάλου

Βέβαια όταν κανείς πηγαίνει στη διαιτησία τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά όπως και να έχει ο DH της Βοστόνης είναι ένας από τους καλύτερους sluggers που είχε ποτέ η ομάδα καθώς έχει σημειώσει περισσότερα από 20 home runs σε 9 συνεχόμενες σεζόν, όταν ο πρώτος των Red Sox είναι ο Ted Williams με 16 seasons. Επιπροσθέτως, πέρυσι εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σχέση με το 2009 και το 2010 σημειώνοντας μέσο όρο.309 με 40 διπλά χτυπήματα (και μόνο ένα τριπλό καθώς είναι και γομάρι), 29 homeruns, 96 RBI και .554 slugging percentage. Επιπλέον όλα του τα ποσοστά κινούνται πέριξ του μέσου όρου της τελευταία πενταετίας δείχνοντας ότι ο μεγαλόσωμος Hitter θα καταφέρει να υπογράψει διετές συμβόλαιο και να τελειώσει την καριέρα του στη Βοστόνη, όπως έχει δηλώσει ότι επιθυμεί. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι και 36 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου