Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Αθώος ο Braun

Η είδηση δεν είναι καινούρια. Είναι την προηγούμενης εβδομάδας, αλλά έχει τη σημασία της και δεν μπορώ να την προσπεράσω. Απλά έδωσα μεγαλύτερη προτεραιότητα στο θέμα των γηπέδων, που μπορείτε να διαβάσετε αμέσως πιο κάτω.
Ο Ryan Braun λοιπόν, των Milwaukee Brewers, είναι ο πρώτος παίκτης της MLB, που έκανε ένσταση στο τεστ που τον έβγαλε ντοπέ και την κέρδισε, κάτι που φυσικά και θα έχει πολύ μεγάλη σημασία για το στοίχημα, καθώς σε περίπτωση που δεν κέρδιζε, θα έπρεπε να κάτσει στον πάγκο των Brewers για τα πρώτα 50 παιχνίδια της σεζόν. Και δεν είναι καιρός για τέτοια. Οι Brewers έχασαν τον Prince Fielder που πήγε στους Tigers, αν έχαναν και τον παίκτη που που πέρυσι ανακυρήχθηκε MVP της National League, Silver Sluger και ξεπέρασε το όριο 30-30 σημειώνοντας 33 home run και 33 κλεψίματα, τότε κλάφτα Χαράλαμπε.
Ο Ryan Braun μετά από ένα walk off home run, σε έναν πανυγηρισμό που δεν συνηθίζεται στο Baseball το οποίο έχει άγραφους κανόνες για τις μπλούζες της εμφάνισης που θα πρέπει να είναι πάντα μέσα στο παντελόνι. Το ίδιο και οι τσέπες.
Το θέμα πάντως με την υπόθεση Braun είναι ότι είχε από την αρχή κάποια ζητήματα που καθιστούσαν αναξιόπιστη την κατηγορία. Κατ' αρχάς τα αποτελέσματα του ελέγχου διέρευσαν στο ESPN, ενώ υποτίθεται ότι είναι άκρως εμπιστευτικά. Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν πληροφορίες στους New York Times ότι στον φάκελό του, η τεστοστερόνη που είχε καταγραφεί ήταν "παράλογα υψηλή". Μάλιστα ήταν η υψηλότερη που είχε σημειωθεί ποτέ σε τέτοιο έλεγχο. Η πηγή (που δεν κατονομάστηκε ποτέ) έκανε λόγο για την διπλάσια ένδειξη του υψηλότερου αριθμού που έχει καταγραφεί ποτέ σε αθλητή. Επίσης, σε αυτές τις πληροφορίες ποτέ δεν καταγράφηκε ότι το επίπεδο της τεστοστερόνης προερχόταν από κάποιο αναβολικό, ή έστω από κάποια παράνομη ουσία, όπως ναρκωτικό. Στη συνέχεια ο Braun έκανε ένα ακόμα τέστ από ένα ανεξάρτητο εργαστήριο, στο οποίο φάνηκε ότι η τεστοστερόνη του ήταν σε φυσικολογικά επίπεδα.
Έτσι, τελικά στις 23 Φεβρουαρίου, μία ανεξάρτητη επιτροπή με ψήφους 2 υπέρ και 1 κατά αποφάσισε να απαλλάξει τον Braun από τις κατηγορίες και να τον γλυτώσει από την ποινή του αποκλεισμού 50 παιχνιδιών. 

Η τιμωρία του Manny
Πάντως για την ιστορία να σας θυμίσω ότι υπάρχει ένας άλλος παίκτης που "χρωστάει" τον ίδιο ακριβώς αριθμό παιχνιδιών -μάλιστα σε αυτόν η ποινή μειώθηκε από τα 100 παιχνίδια. Πρόκειται για τον Manny Ramirez, ο οποίος ενώ πέρυσι είχε δηλώσει ότι προτιμούσε να σταματήσει να παίζει αντί να εκτίσει την ποινή του, τελικά φέτος προσπαθεί να βρει ομάδα και οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να συζητά με τους Oakland A's. Τώρα θα με ρωτήσετε (και δικαίως μετά το Moneyball) ο Billy Bean θεωρεί σωστή κίνηση την αγορά ενός παίκτη που είναι ασταθής, που βρίσκεται στα τελευταία του και επιπλέον θα είναι τιμωρημένος για το ένα τρίτο της σεζόν; Την απάντηση δεν την ξέρω και θα σας γελάσω, όμως η θεωρία του Moneyball έχει ως βασική λογική να παίρνεις παίκτες που δεν τους θέλουν οι άλλοι, καθώς έτσι παίρνεις πολλά και δίνεις λίγα. Άρα δεν είναι και εκτός της λογικής του.
Με την ευκαιρία πάντως να σας πω ότι το Moneyball δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα Όσκαρ από τα έξι που είχε προταθεί, ούτε καν εκείνο του διασκευασμένου σεναρίου το οποίο ήταν το μοναδικό που πόνταρα ότι θα τα κατάφερνε. Δεν πειράζει, παραμένει ταινιάρα και την γουστάρουμε. Τελεία και παύλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου