Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ο Τριπλός Βασιλιάς

Τον είδατε, το ακούσατε, αλλά δεν το εμπεδώσατε (λέω εγώ τώρα)
Ο Migel Cabrera των Tigers είναι ο νέος κάτοχος του Triple Crown στο ρόπαλο. Δηλαδή είναι ο άνθρωπος που πέτυχε φέτος το υψηλότερο Average (,330), τα περισσότερα Homerun (44) και τα περισσότερα RBI (139) στην American League.
Έτσι, έγινε ο 17ος παίκτης στην ιστορία που πήρε αυτό το άτυπο βραβείο για το οποίο ο ανταγωνισμός είναι πλέον τόσο μεγάλος που είχε οδηγήσει σε μία ξηρασία 45 χρόνων!
Δείτε λοιπόν κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο ένα ωραιότατο βίντεο αφιερωμένο σε όλα τα χτυπήματα της χρονιάς από τον Migel.

http://mlb.mlb.com/cutfour/#contentId=40488592

Επίσης αξίζει να αναφέρω ότι υπάρχει Triple Crown και στους pitchers το οποίο μετράει το ERA, τις νίκες και τα Strikeouts και ο τελευταίος που το κέρδισε για την American League είναι και αυτός παίκτης των Tigers και φυσικά δεν είναι άλλος από τον μεγάλο Justin Verlander, που σημείωσε το 2011 ERA ,240, 24 νίκες και 250 strikeouts. Στην National League το σημαντικό αυτό επίτευγμα πέτυχε επίσης πέρυσι ο Cleyton Kersaw των Dodgers με 2,28 ERA, 21 νίκες και 248 strikeouts.

Σημείωση: Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον Greek Pitcher που μου υπέδειξε το link, και κάπως έτσι προσπαθεί (για να μην φάει το καπέλο του) να εξισορροπησει ψυχολογικά το γεγονός ότι οι Tigers σκουπίστηκαν από τους Giants στο World Series.

10 σχόλια:

  1. Κωστα αρχικά να σε ευχαριστήσω για την αφιερωση...
    Ειμαι βεβαια οπως οι περισσοτεροι γνωριζουν ο Greek Pitcher και οχι η Greek Pitcher... αλλα δεν πειραζει λεπτομερειες....
    ( σ.σ. ....... Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην Greek Pitcher που μου υπέδειξε το link .......)
    Επισης να σου υπενθυμισω οτι εκτός απο τον King Miguel... και τον Απιαστο Verlander... εχω και αλλους παικτες στην ομαδαρα του Detroit που θα ηθελες να δεις να φορουν πορτοκαλι (Prince Fielder κλπ) και οτι γενικα δεν συγκρινονται οι ομαδες μας απο πλευρας υλικου και ποιοτητας.....
    βεβαια οπως παραδεχτηκα στα παιχνιδια του World Series -ατιμη διακοπη- εμφανιστηκατε καλυτεροι και δικαια πηρατε τον τιτλο.....
    Δεν τρωω λοιπον κανένα καπελο μου ... αντιθετα προτιθεμαι να σου ερθω στην επομενη προπονηση baseball με το ολοκαινουργιο αρτι αφιχθεν Detroit Tigers καπελακι μου και να σε προκαλεσω !!!

    c u in the ballpark......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούπς. Ο δαίμων της δαχτυλογραφίας πήγε και έβαλε το δάχτυλό του στο χειρότερο σημείο. Σόρρυ φίλε. Το διόρθωσα πάραυτα.
      Σου δηλωνω πάντως ότι δεν θέλω κανέναν παίκτη σου, ιδίως αυτό τον καταστροφέα των catchers Prince Fielder. Τώρα οι συγκρίσεις υλικού και ποιότητας φαίνονται από το ποιός είναι κάτω από το κομφετί, όταν αυτό πέφτει και κολλάει στο βρεγμέμο από τη σαμπάνια μαλλί.
      Θα φέρω πάντως και εγώ στο γήπεδο το πρώτο καπέλο των Giants που αγόρασα όταν βρέθηκα στο San Francisco, πριν ακόμη αρχίσω να ασχολούμαι με το άθλημα. Είναι ιστορικό και πλέον έχει χάσει το χρώμα του και από μαύρο έχει γίνει καφέ.
      c u there.

      Διαγραφή
  2. Για το τυπογραφικο... δεν πειραζει... που να δεις οταν ανεβαζω σχολια απο το iphone Και παιρνει μερος στο κειμενο ο αυτοματος διορθωτης.... its ok...
    Τωρα ειναι υποκειμενικο να μην πω υποκριτικο απο μερους σου να δηλωνεις οτι δεν θες τον Fielder στην ομαδα σου... την μεγαλυτερη περσινη μεταγραφη στην MLB!!!!
    και επισης να τον κατηγορεις ως καταστροφεα των Catchers??? εσυ δεν λες οτι μια απο τις συναρπαστικες πτυχες του αθληματος με το οποιο ειμαστε κολλημενοι ειναι οτι δεν υπαρχει ο ορισμος του Foul... και αρα ο ενας παικτης μπορει να γκρεμισει τον αντιπαλο που βρισκεται στην βαση και προσπαθει να τον βγαλει out???
    Τι να σου κανω που η κ..λομαδα σου ειναι στην αλλη ακρη των U.S.A. ... και δεν σε πετυχαινω ουτε μια φορα μεσα στην Regular Season... να δεις τι ωραια που θα εφταναν οι μπαλες στον ωκεανο στα at.bat των Fielder Cabrera & Co. στο Αt&t park....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω τον διορθωτή τον έχω βγάλει από το iphone, γιατί πολύ απλά γαμιέται.
    Τώρα την εικόνα του Fielder να στέλνει μπάλες στο θάλασσα δεν την ειχα σκεφτεί (ο Cabrera δύσκολο, γιατί είναι δεξιόχειρος) αλλά πάλι δεν θα τον ήθελα. Όχι από πλευράς απόδοσης (αν και φέτος δεν έβγαλε και μάτι) αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι καλός στην συνύπαρξη του στο club house. Άρα δεν είναι υποκριτικό. Υποκειμενικό τώρα, ναι είναι, αφού δεν είμαι ο Sebean.
    Τώρα για τον καταστροφέα των catcher, δεν το παίρνω πίσω, καθώς είναι άλλο να προσπαθείς να πετύχεις το plate και άλλο να στοχεύεις με τα 120 κιλά σου τον αντίπαλο παίκτη. Εννοώ ότι το γεγονός της ανυπαρξίας των foul στους κανόνες δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και η έννοια του αντιαθλητικού πνεύματος. Και αυτό είναι κάτι που έχω δει πολλές φορές στον Fielder (τουλάχιστον όσο ήταν στους Ζυθοποιούς) και με εκνευρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα το να προσπαθει να εκμεταλλευτει το μειονεκτημα του- ειναι τεραστιος αρα βαρυς και οχι ιδιαιτερα γρηγορος -και να το μετατρεπει σε πλεονεκτημα -δηλαδη να προκαλει τρομο με την εικονα του να ερχεται καταπανω σου ενα βουνο αν εχεις την τυχη να εισαι αντιπαλος catcher- για να μπορεσει να πετυχει τον στοχο του ... να πετυχει run ... δεν ξερω ποσο αντιαθλητικο ειναι... οκ εξαρταται πως το κανει... αλλα απο την στιγμη που οι κανονισμοι επιτρεπουν στον runner να πεσει πανω στον αμυντικο -με σκοπο να τον βγαλει εκτος πορειας και φυσικα να χασει την μπαλα απο τα χερια του- θεωρω οτι δεν μπορει να κατηγορηθει για κατι ...
      μην ξεχνας οτι φετος λογω της αργης ταχυτητας του βγηκε οut στο home με tag απο τον Posey... και μαλλον αυτο το run στην αρχη του 2ου παιχνιδιου των World Series πιθανοτατα στερησε την νικη στο Detroit

      Διαγραφή
    2. Μην συνεχίζεις. Ξέρεις τί εννοώ.
      Πρώτον στο play με τους Giants έχουμε κάνει κοτζάμ ανάλυση για ποιο λόγο βγήκε out. Δες όμως αυτό το βίντεο για να καταλάβεις.
      http://mlb.mlb.com/video/play.jsp?content_id=15255829&c_id=mlb

      Διαγραφή
  4. Ξερω τι εννοεις... αλλα και παλι δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι αντικανονικο στο παιξιμο του...... ανηθικο γιατι ενω ξερει οτι θα βγει εκτος παει και κοπαναει -ακομη και με τα χερια- τον catcher για να του φυγει η μπαλα.....?? οκ δεν ξερω αν ο σκοπος αγιαζει τα μεσα... αλλα το να προσπαθεις να πετυχεις τον στοχο σου οταν αυτος φαινεται να ειναι χαμενος δεν ειναι νομιζω κακο...
    Μαλλον εισαι υποκειμενικος γιατι παιζει ετσι απεναντι στους Giants στο video χαχαχαχαχα
    καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε, μην είσαι σίγουρος ότι αν έπεφτε η μπάλα δεν θα υπήρχε ένσταση από τους Giants. Σε ανάλογη φάση γνωστή ως "The Slap" όπου ο Alex Rodriguez χτύπησε τα χέρια του Arroyo για να βγει η μπάλα από το γάντι του, οι διαιτητές αποφάσισαν interference. Οπότε το ο σκοπός αγιάζει τα μέσα έχει και τα όριά του, ακόμα και στο "foul-less" Baseball.
      Σου βάζω και τη σχετική διεύθυνση. Είναι πολύ καλό ανάγνωσμα.

      Διαγραφή
    2. Ποια διεύθυνση βάζεις δεν κατάλαβα;;;

      Διαγραφή
    3. Που να καταλάβεις, αφού ο παπάρας δεν την έβαλα.

      http://sportsillustrated.cnn.com/multimedia/photo_gallery/1102/alex.rodriguez.worst.moments/content.1.html

      Διαγραφή