Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί φεύγουν οι παίκτες από τους Yankees;

Χρόνια Πολλά φίλοι μου.
Εντάξει, καλό το δωράκι το προχθεσινό με την γυναίκα του Swisher, ωραία κάπα...αυλώσαμε, αλλά η ιστορία έχει και την ουσία της. Και η ουσία αυτή αφορά τους Yankees. Και όπως και να το κάνουμε οι Yankees είναι πάντα είδηση. Κατ' αρχάς είναι η ομάδα που γνωρίζουν και οι πέτρες, οπότε είναι και η πρώτη επιλογή όσων σκέφτονται να παίξουν στοίχημα με αγώνες Baseball. Θα είναι ομως το 2013 οι Yankees σοφή επιλογή; Έλα μου ντε!!!
Και γιατί το λέω αυτό. Διότι η αναχώρηση Swisher από το μεγάλο μήλο, ήρθε μόλις μία ημέρα μετά την αναχώρηση από την ομάδα του Raul Ibanez, ο οποίος προτίμησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως DH στην παραλία του άλλου Ωκεανού. Στους Seattle Mariners. Και μπορεί μεν οι Yankees να μην προσπάθησαν να κρατήσουν τον Swishers ο οποίος είχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πολύ κακό postseason, δεν συνέβει το ίδιο όμως και με τον Ibanez, ο οποίος ήταν ο μόνος που απέδιδε κάποια στιγμή στο postseason.
Και να ήταν μόνο αυτοί οι δύο, θα ήταν καλά.
Πρώτος την έκανε ο catcher Russell Martin, που πήγε στους Πειρατές. Ακολούθησε ο 3Β Eric Chavez που πήγε στους Κροταλίες, του οποίου η απώλεια -όταν έχεις τραυματισμένο τον A-Rod- δεν είναι απλό πράγμα. Επίσης χάθηκαν δύο παίκτες που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των Yankees: Ο Jeff Keppinger και ο Nate Schierholtz, ενώ παράλληλα, στην ελεύθερη αγορά τοπ free agents όπως ο Zack Greike και ο Josh Hamilton ούτε που έβαλαν το όνομα "Yankees" στις πιθανές ομάδες για να συζητήσουν. Λες και επρόκειτο για τους Rockies, ή τους Royals.
Και η ιστορία δεν σταματά εδώ, καθώς ο General Manager των Yankees Brian Cashman, όταν πήγε στα Winter Meetings (στο πραγματικό παζάρι των παικτών, όπου κλείνονται πάρα πολλές συμφωνίες) είχε τα χέρια του δεμένα από τη διοίκηση και δεν έκανε προσφορές στους free agents. Αυτό το αποκάλυψε ο πολύ γνωστός μάνατζερ παικτών Scott Boras, ο οποίος έχει πελάτες τον A-Rod (άρα κάτι ξέρει από τους Yankees) τον Prince Fielder, τον Matt Holliday κλπ. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, ο Cashman γκρίνιαξε στους ιδιοκτήτες των Yankees, τους είπε ότι εκπροσωπεί το μεγαλύτερο payroll του Baseball και δεν είναι δυνατόν να μην κάνει ούτε μία προσφορά στο Nashville και τελικά αφού πήρε έγκριση έφερε στην ομάδα τον 33χρονο Kevin Youkilis για 12 εκατομμύρια δολάρια με ετήσιο συμβόλαιο.
Και επειδή έπρεπε κάτι να δείξει και η διοίκηση ότι γίνεται στο Bronx υπέγραψαν με αυτούς που είχαν μέσα στα πόδια τους. Τον μεγάλο (και σε ηλικία) Andy Pettitte, τον μεγάλο (και σε ηλικία)  Mariano Rivera, τον Hiroki Kuroda, καθώς και τον επίσης μεγάλο (και σε ηλικία) Ichiro Suzuki, για τον οποίο όμως οι κακές γλώσες λένε ότι βρέθηκαν σε τέτοιο αδιέξοδο (λόγω των "όχι" που άκουσαν από τόσους παίκτες) ώστε ο Ιάπωνας τους ανάγκασε να συμφωνήσουν μαζί του για δύο χρόνια. Και οι Yankees το "έφαγαν" παρά το γεγονός ότι δεν ήθελαν καθόλου να τον έχουν και το 2014. Τότε θα είναι 41 ετών. Αλλά...

Με λίγα λόγια, το 2013 ξεκινά με κακούς οιωνούς για τους Yankees. Δεν φαίνεται να παρουσιάζονται βελτιωμένοι, όταν μάλιστα προέρχονται από ένα πολύ κακό post season στο οποίο ο αρχηγός τους Derec Jeter έσπασε στο ίσωμα τον αστράγαλό του. Και μπορεί να λένε ότι θα έχει χρόνο να αναρώσει  πλήρως μέχρι το Opening Day (που μετρά πλέον κάτι περισσότερο από 90 ημέρες) όμως κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η απόδοσή του. Επίσης η ομάδα θα πάει στις φάρμες της για να καλύψει τρύπες όπως αυτή του catcher, που όμως δύσκολα θα της δώσει τα 21 homerun που σημείωσε ο Martin πέρυσι. Δύσκολα θα αντικατασταθούν επίσης τα 64 homeruns που χτήπησαν πέρυσι μαζί ο Martin, ο Swisher και ο Ibanez. Άρα; Άρα τα πράγματα είναι δύσκολα για τους Yankees. Αναζητούν έναν δεξιόχειρα outfielder και έναν αριστερόχειρα DH και όσο περνούν οι μέρες η αγορά γίνεται όλο και μικρότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου