Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τώρα αρχιζουν τα δύσκολα

Τώρα αρχιζουν τα δύσκολα. Γιγάντια δύσκολα. Οι Giants πηγαίνουν στο Citizens Bank Park για να αντιμετωπίσουν τους Philadelphia Plillies. Στο κουπόνι 603. H τελευταία φορά που συναντήθηκαν με τους Phillies ήταν όταν τους κέρδισαν πέρυσι 3-2 για το πρωτάθλημα της National League και μετά πέρασαν έναν μανίκι του Texas Rangers στο πιο βαρετό -όπως το χαρακτηρισαν- World Series που έγινε ποτέ, καθώς οι Giants έκαναν απλώς περίπατο.
Αυτά λοιπόν θα τα θυμούνται στην Φιλαδέλφια και αναμένεται σίγουρα να ακουστούν πολλά "ουυυυυ" μόλις εμφανιστούν οι δικοί μου Γίγαντες στο χορτάρι. Τα νεύρα λοιπόν θα είναι τεντωμένα γι αυτό και πιστεύω ότι το παιχνίδι θα έχει χαμηλό σκόρ. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για δύο κορυφαίες ομάδες. Οι Phillies έχουν ,634 το υψηλότερο ποσοστό σε όλο το πρωτάθλημα, ενώ οι Giants με ,578 επανήλθαν στην κορυφή του Division τους, την οποία είχαν χάση στιγμιαία από τους Arizona Diamondbacks.
Κάτι ακόμα που συνηγορεί στο χαμηλό σκόρ είναι η παρουσία του Tim Lincecum, του μικρόσωμου pitcer με τα μακριά μαλλάκια που διάφοροι από την κερκίδα του σφυρίζουν επειδή θυμίζει κοριτσάκι. Επίσης ο Lincecum προσέρχεται στο γήπεδο φορώντας πάντα παπιγιόν, οπότε πολλοί θα τον έλεγαν λιμοκοντόρο. Μόνο που όταν είναι πάνω στο βουναλάκι, όλα είναι διαφορετικά και πετάει από εκεί τη μάνα του και τον πατέρα του. Φέτος έχει 2,90 ERA, κάτω από το μέσο της καριέρας του, με 146 strikeout σε 136 innings, δηλαδή περισσότερο από ένα ανά inning. Δεν τα πήρε άλλωστε τζάμπα δύο Cy Young Awards στις δύο πρώτες σεζόν της καριέρας του. Αλλά και ο Worley που ανεβάζουν οι Phillies είναι σε πολύ καλή κατάσταση με 4-0 νίκες-ήττες, 0.94 ERA και τους αντιπάλους να πετυχαίνουν μόνο .163 εναντίον του στα τελευταία έξι παιχνίδια. Θα είναι δηλαδή pitchers duel και αυτά είναι συνήθως under. Αν τώρα πρέπει να βάλω και ένα σημείο, φυσικά θα ήταν για τους Γίγαντες.
Επόμενο το Arizona Diamnondbacks @ San Diago Padres. Στο κουπόνι 613. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έχει μπει στο κουπόνι τόσο χαμηλό όριο 6,5 runs. Οι Arizona είναι δεύτεροι στο Division, ενώ οι Padres επιστρέψουν σπίτι τους μετά από ένα μεγάλο τουρ. Οι δε pitchers που ανεβαίνουν στον λόφο δεν έχουν να δείξουν και τιποτα φοβερό, οπότε χωρίς πολλά λόγια, νομίζω ότι το παιχνίδι είναι over.
Πάμε τώρα για ένα Φαβορί. Kansas City Royals @ Boston Red Sox. Στο κουπόνι 606. Εδώ η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι λίγο αμφίρροπα, αν βάλουμε κάτω τους αριθμούς για τους δύο pitcers. Από τη μία έχουμε τους Boston με ,620 να είναι στην κορυφή της American League, και τους Royals με ,422 να ειναι δεύτεροι από το τέλος. Για τις μεν κόκκινες κάλτσες ο Miller είχε ένα δύσκολο παιχνίδι την προηγούμενη φορά δίνοντας 6 περπατήματα, ενώ ο Duffy πήγε πολυ καλά πετυχαίνοντας 6 μηδενικά innings παίζοντας με το Σικάγο. Πιστευώ όμως ότι εδώ θα μιλήσει η εμπειρία της Βοστόνης που χρειάστηκε χθες 14 innings για να χάσει για πρώτη φορά μετά από δέκα αγώνες στο ιστορικό Fenway Park. Άρα πάω για Boston.
Και τελειώνω με Florida Marlins @ Washington Nationals. Στο κουπόνι 613.Το παιχνίδι είναι μάλλον δύσκολο, έως πολύ δύσκολο. Δεν έχει και πολλά σημεία να πιαστείς. Και οι δύο ομάδες έχουν σχεδόν την ίδια απόδοση (49-53 η Florida, 49-52 η Washington). Και οι δύο pitchers προέρχονται από ένα παιχνίδι που δεν θα ήθελαν να θυμούνται. Ο Nolasco έχει 6 νίκες 7 ήττες και 4.08 ERA, ενώ ο Zimmermann 6-8 και 3.00. Άρα όλα είναι πολυ κοντά. Και τότε ρε μεγάλε γιατί το επιλέγεις το παιχνίδι και δεν πας σε ένα σιγουράκι όπως Mariners @ Yankees, ή Twins @ Texas; Να πω την αλήθεια μου δεν ξέρω. Μου γυάλισε και είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου. Γι' αυτό και το έβαλα και τέταρτο παιχνίδι, κάτι σαν μπαλαντερ. Θα δούμε αν θα δικαιωθώ. Προτείνω Marlins.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου