Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τρία ΖΗΤΩ για εμένα και κανένα για τους Giants

Επιτέλους δικαίωση! Επιτέλους επιτυχία. Πέτυχα τρεις προβλέψεις! Μου δίνω λοιπόν τρια Ζήτω, και κανένα στους Giants που έχουν τον δικό τους Zito. Τον Barry Zito, τον άχρηστο!
Έχουμε και λέμε. Πρώτα τα δικά μου:
Πρώτο Ζήτω:  Kasas City Royals @ Red Sox. Μετά τον προχθεσινό μαραθώνιο των 14 innings όπου οι Sox έβαλαν μόνο έναν πόντο, εδώ ξέσπασαν με αρχηγό τον μικρόσωμο Θεό Dustin Pedroia και τον χοντρό David Ortiz. Ανοιχτό παιχνίδι, πολλά runs (13-9 ηρθε) το οποίο στην ουσία τελείωσε στο πέμπτο όταν οι Κάλτσες έριξαν έξι ποντάκια. Όσοι ήταν στο Fen Way πρέπει να το ευχαριστήθηκαν δεόντος.
Δεύτερο Ζήτω: Florida Marlins @ Washington Nationals. Δύσκολη πρόβλεψη για την οποία απλά ακουσα το ένστικτό μου, οπότε σας ευχαριστώ για τα μπράβο, αλλά τα μεταφέρω στον Dobbs, ο οποίος αντί να κάτσει στον πάγκο όπως συνήθως, αντικατέστησε τον Gaby Sanchez που έννιωθε ενοχλήσεις και έφερε στο plate πέντε από τα 11 runs των Marlins.
Τρίτο Ζήτω: Over οι Arizona Diamondbacks @ San Diego Padres. Το παιχνίδι είχε πολύ χαμηλό όριο. 6,5. Το πρωί λοιπόν με ξύπνησε ο γιός μου κατά τις 7:30. Άνοιξα το τηλέφωνο και στο live score βλέπω ότι στην επίθεση ήταν οι D-Backs. Κέρδιζαν 5-0, με δύο out και δύο στις βάσεις. Ώσπου να ανοίξει το Βιντεο είχε μπεί άλλος ένας πόντος. 6-0. Τελειώνει το inning και στην επίθεση έρχονται οι Παπάδες. Πρώτος batter groundout στη δύο. Δεύτερος batter flyout στο right field. Εγώ μασσάω τα νύχια μου. Τρίτος batter ο Guzman. Πρώτο pitch, απλό swing και η μπάλα στις κερκίδες του Center field! Γκολ στο '92 (για να χρησιμοποιήσω και όρους που καταλαβαίνουν οι περισσότεροι).
Και για το τέλος Giants χωρίς Ζήτω: Δηλαδή χωρίς επεφυμίες, καθώς οι Giants, ανέβασαν στο βουναλάκι τον Barry Zito. Τον άχρηστο που εκλήθει την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει τον Θεό Lincecum που είχε στομαχικές διαταραχές. Τί έχουμε πει όμως για το Baseball; Άλλος pitcer = άλλη ομάδα. Και ο Barry, τα τελευταία χρόνια όσο πάει και φθίνει. Καμία συνέπεια, πολλά walks, λίγα strikeouts. Φανταστείτε ότι πέρυσι δεν συμμετείχε καθόλου στην κατάκτηση του World Series από τους Giants. Στη θέση του θα είχα κρεμάσει το γάντι μου.
Δύο καλά εχει ο Barry. Το ένα μου το εξήγησε η γυναίκα μου. Είναι -λέει- ωραίο παιδί με πολύ ψηλά πόδια. Ξέρετε τώρα πως γίνεται με τις γυναίκες που βλέπουν αντρικά θεάματα στην τηλεόραση και στοχεύουν πάντα εκεί που δεν πρέπει. Στις τσόντες για παράδειγμα, ενώ στο πρώτο πλάνο είναι ένας θεοκόμματος που κ;aνει ό,τι δεν φαντάζεστε, έκείνη σου λέει ότι ειναι χάλια η διακόσμιση του δωματίου και κυρίως το χαλί και το βάζο πάνω στο κομοδίνο. Το ίδιο γίνεται και με τα αθλήματα. Στο ποδόσφαιρο οι περισσότερες είναι Παναθηναϊκός λόγω του Τζόρβα. Ε κάτι ανάλογο γίνεται και στο σπίτι μου, αλλά με το Baseball. Αλλά την κατανοώ. Τέλος παντων το ένα καλό του είναι αυτό. Το άλλο καλό του Zito είναι ότι ο κερατάς έχει ένα Twelve-to-six Curveball που γαμεί και δέρνει. Φεύγει από το χέρι του στα δύο μέτρα ύψος, ανεβαίνει μισό ακόμη και στα 18 μέτρα μέχρι το plate ακολουθεί μία φοβερή καμπύλη χάνοντας δύο μέτρα ύψος την τελευταία στιγμή για να μπει στο γάντι του catcher μισό μέτρο πάνω από το έδαφος. Μιλάμε για φοβερό pitch που μπορείτε να δείτε εδώ. Αλλά δεν φτάνει ρε κερατά. Δεν φτάνει.
Έτσι, λοιπόν, ενώ οι Giants έκαναν αυτό που περίμενα, έβαλαν μόνο δύο runs, οι Phillies, χόρεψαν απέναντι από τον Zito. Έβαλαν 7. Και ένα από αυτά inside the park Home run, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ μαζί με όλα τα video του παιχνιδιού.
Έτσι, λοιπόν, πάει και το under, πάει και το σημείο δύο, τα οποία όμως δεν θα έβαζα ποτέ, αν ήταν αυτός ο άρχηστος στο πρόγραμμα.

5 σχόλια:

  1. Bravo re torch! tora pes mas kai gia ta simerina na pame ta-meion...

    Afto pou den mas les gia tous Gigandes sou einai oti epithetika einai poly metrioi gia na ta valoun me omades pou skoraroun poly. Se sxesi de me tin omada tou persinou telikou, arketoi vasikoi eite leipoun travmaties eite ehoun pesei simandika.

    VIEJO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πειράζει που και εγώ είμαι Παναθηναϊκός λόγω του Τζόρβα..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Ανώνυμε φυσικά και έχεις απόλυτο δίκιο για τους Giants. Γι αυτό άλλωστε και τους πρότεινα under. Αν δηλαδή οι επιθετικοί σημείωναν τους λίγους πόντους που μπορούν (όπως και έκαναν) και ο Tim κράταγε τα ρόπαλα των Phillies όλα θα ήταν καλά. Άλλωστε οι Giants είναι από της ομάδες (αν όχι η ομάδα) με τις περισσότερες νίκες με ένα πόντο διαφορά. Απλά είμαι λίγο προκατηλημένος ρε παιδί μου.

    @ monokoubas Δεν πειράζει. Κανείς δεν είναι τέλειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. re torch ki egw thn pathsa me to kwlopaixnido . nomiza oti tha petaksei o lincecum kai to ebala under to gamhmeno. kai paei strafi olo to deltio .kai epiasa to milwakee kai to detroit kai to anoigw to pc to prwi kai blepw ta 7 runs kai lew ti epathe o paidaras o lincecum kai efage tosa. alla pou na ksera me to koutsalogo to zito gamw thn trela mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόναγε λέει το στομαχάκι του το παιδί. Θα έφαγε βαριά κρεμούλα το αγοράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή