Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Δεν μασάω: Mariners, Brewers & Rangers

Σήμερα είναι μία καλή ευκαιρία για να θυμίσω σε όποιον διαβάζει αυτό το Blog, ότι εδώ βασική ιδέα είναι να εντρυφήσουμε στο Baseball. Εδώ δηλαδή δεν βλέπουμε ξερά νούμερα. Υπάρχουν sites που το κάνουν αυτό. Βάζουν κάτω τους αριθμούς και στο τέλος βγαίνει η σούμα. Εδώ πάμε για να πούμε και κάτι παραπάνω.
Και εξηγώ αμέσως τί εννοώ. Θα ξεκινήσω με τον αγώνα Seattle Mariners @ Boston Red Sox. Στο κουπόνι το 644. Τα νούμερα είναι καταιγιστικά, υπέρ των κόκκινων καλτσών. Καταρχάς μην γελάτε με το καλτσών επέιδή σας θυμίζει λίγο καλσόν. Άλλωστε οι Red Sox όταν πρωτοεμφανίστηκαν λεγόντουσαν Red Stockings το οποίο στα Ελληνικά μεταφράζεται "Κόκκινα Καλσόν". Έλεγα λοιπόν ότι τα νούμερα γέρνουν. Η Βοστόνη έχει τις υψηλότερες βαθμολογίες στο πρωτάθλημα (.622) και οι Mariners την χαμηλότερη (.430). Άρα είναι σαν να παίζει το Κορδελιό με τον Ολυμπιακό. Άσε που οι Mariners έχουν 14 ήττες σερί! 14 πανάθεμά τους!!! 14!!!!! Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι έχουν σκυλιάσει διότι αυτό το νούμερο δεν το έχουν περάσει ποτέ. Ανεβάζουν λοιπόν πάνω στο mount τον Pineda με ρεκόρ 8 νίκες 6 ήττες, και 119 Strike out φέτος. Απέναντί του η Βοστόνη βάζει τον Tim Wakefield, έναν βετεράνο 45 ετών, με πολύ χαμηλή ταχύτητα που όμως πετάει έναν διάολο. Το Knuckleball. Τί ειναι το Knukleball; Ένα πολύ σπάνιο pitch τρελά διαολεμένο, στο οποίο η μπάλα πιάνεται με τον δείκτη και το μέσο (ξέρετε, το κωλοδάχτυλο) λυγισμένους με τα νύχια μέσα στις ραφές, οπότε δεν έχει καθόλου σπιν και έτσι δεν ακολουθεί σταθερή τροχιά. Έρχεται προς τον ροπαλιστή αλλάζοντας συνεχώς κατεύθυνση. Μιλάμε για πολύ γαμήσι!!! Θα μου πείτε, "αυτά που λες ρε μεγάλε είναι υπέρ του Wakefield;" Αλήθεια είναι αυτό, όμως τελευταία ο Wakefield δεν πάει πολύ καλά. Βγαίνει νωρίς από το παιχνίδι και δέχεται αρκετούς πόντους. Αυτό συμβαίνει διότι άπαξ και το καταλάβεις το Knuckleball, μπορείς να το τσακίσεις. Γέρνω λοιπόν προς το αυτσάιντερ και θεωρώ ότι σε αυτό το παιχνίδι οι Mariners θα ανακόψουν την κατηφόρα.

Ποιός λοιπόν θα σας τα έλεγε όλα αυτά για τον Tim; Ε; Ποιός;;;;;;;

Επόμενο παιχνίδι οι δικοί μου San Francisco Giants που υποδέχονται τους Milwaukee Brewers. Στο κουπόνι το 649. Και ενδεχομένως να περιμένατε να είμαι αναφανδόν υπέρ των Γιγάντων. Αμ δε! Δε σφάξανε. Με τον Bumgardner στο mount; Όχι, όχι και πάλι όχι!!!. Ο Bum είναι ένας νεαρός sidearmer (δεν πετάει δηλαδή την μπάλα πάνω από τον ώμο του, αλλά στο πλάι) ο οποίος είναι ασταθής και καταβάλεται εύκολα ψυχολογικά αν δεν έχει υποστήριξη σε runs από τους επιθετικούς. Έχει 5 νίκες 9 ήττες και 3,72 ERA. Επειδή λοιπόν οι Giants τα περισσότερα παιχνίδια τα κερδίζουν με μόλις έναν πόντο διαφορά έχω τον φόβο ότι και σήμερα απέναντι στον Gallardo (11-6 σε νίκες-ήττες και 3,96 ERA) τα ρόπαλά τους δεν θα πουν πάρα πολλά. Οπότε βάζω Brewers.

Τέλος, επιλέγω το παιχνίδι Toronto Blue Jays @ Texas Rangers. Στο κουπόνι το 654. Εδώ θα ακολουθήσω τα νούμερα και θα πάω στους Τεξάνους, οι οποίοι είναι στην κορυφή του Division τους, στα τελευταία δέκα παιχνίδια είναι 8-2 και στο "σπίτι" τους έχουν 33 νίκες 18 ήττες. Σε αυτά προσθέτουμε ότι ο Ogando έχει 10 νίκες 3 ήττες με 2,72 ERA και 83 strikeout, ενώ ο Cecil έχει αντίστοιχα μόλις 2-4 5,59 και 35 K. Άρα Rangers.

Υ.Γ. Πάντως, ο λόγος που δεν λέω και κανέναν εναλλακτικό Under, όπως πιστεύω ότι θα είναι το παιχνίδι των Giants, είναι διότι μέχρι την ώρα που έκανα την ανάρτηση στο site του ΟΠΑΠ δεν υπήρχαν αποδόσεις και όρια. Υπήρχαν το Σάββατο, αλλά τα αφαίρεσαν και βέβαια δεν τα θυμάμαι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου