Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ε-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ!!! Από αύριο ξανά αγώνες Baseball

Παίδες έφτασε η ώρα!!!
Αύριο ξεκινά ο πρώτος φιλικός αγώνας της χρονιάς!
Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.
It's Baseball season!!!

Τα πρώτα παιχνίδια είναι ανάμεσα στους Boston Red Sox (split squad) και δύο ομάδες Πανεπιστημίου, τους Huskies και τους Eagles. Ο πρώτος αγώνας ξεκινά 20:35 ώρα Ελλάδος και ο δεύτερος 23:00 ώρα Ελλάδος.

Και για να μην πάει χαμένη η ανάρτηση, θα συνεχίσω και τις αναλύσεις για τις ομάδες που έχουν ενδιαφέρον. Και φυσικά -ήρθε η ώρα τους- θα σας γράψω και για τους Giants. Στο τέλος τέλος είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή με δύο τίτλους World Series μέσα στην τριετία. Δεν θα ξεκινήσω όμως από αυτούς, αλλά από την πόλη του Chicago. Άλλωστε σε μία παλαιότερη ανάρτηση σας έχω ενημερώσει για την κατάρα που έχει ρίξει στους Cubs ο ομογενής μας Billy Sianis και σας έχω εξομολογηθεί την συμπάθεια που τρέφω για τους Lovable Loosers.


Chicago Cubs

Πέρυσι οι Cubs απογοήτευσαν για άλλη μία φορά τους οπαδούς τους, οι οποίοι ανέμισαν μόλις 61 φορές τις σημαίες που είχαν φέρει από το σπίτι τους με τα W, τραγουδώντας παράλληλα την επιτυχία του Steve Goodman "Go Cubs Go", ενώ 101 φορές τις καλοδίπλωσαν και τις γύρισαν στο σπίτι (για να μην πω τί άλλο τις έκαναν). Έτσι, ο Theo Epstein -τον οποίον έφεραν οι North Siders από τους Red Sox για να τους γλυτώσει από την δική τους κατάρα- δεν τα κατάφερε. Βέβαια από την άλλη φαντάζει λογικό ότι μία ομάδα που χτίζεται πάνω στην νέα στρατηγική του καινούριου General Manager, θα πρέπει να έχει κάποια πίστωση χρόνου. Με αυτή τη λογική λοιπόν, θα έλεγε κανείς ότι οι Cubs χειρότερα δεν μπορούν να πάνε (μία δήλωση που ισχύει και για τους Red Sox). Μην φανταστείτε όμως ότι υπάρχουν κάποιες εντυπωσιακές μεταγραφές, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτοί που έρχονται θεωρούνται βελτιώτικές κινήσεις σε όλες τις γραμμές, κυρίως όμως στο starting rotation και στο bullpen, ενώ ο LaHair που έφυγε για την Ιαπωνία, δεν θεωρείται αναντικατάστατος.

Ποιοι ήρθαν: Who's in: RHP Edwin Jackson (Washington), RHP Scott Feldman (Texas), RHP Scott Baker (Minnesota), RHP Carlos Villanueva (Toronto), OF Nate Schierholtz (Philadelphia), INF Scott Hairston (New York Mets), RHP Kyuji Fujikawa (Japan).Ποιοι έφυγαν: 1B/OF Bryan LaHair (Japan).


Chicago White Sox

Η δεύτερη ομάδα του Chicago (την λέω δεύτερη επειδή ιδρύθηκε αργότερα από τους Cubs) πέρυσι έφτασε μέχρι την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Σχεδόν όλη τη χρονιά  ήταν πρώτοι, αλλά εκεί που έπρεπε να κρατήσουν -στο τέλος της σεζόν- ξεφούσκωσαν και βρέθηκαν δεύτεροι. Στο off season τώρα, οι αλλαγές τους μοιάζουν μάλλον δυσμενείς, καθώς περισσότερο έχασαν παίκτες παρά κέρδισαν. Pierzynsky, Youkilis και Liriano είναι τρείς βαρύγδουπες αποχωρήσεις ενώ οι αφίξεις δεν είναι άσχημες, αλλά μοιάζουν λίγες.

Ποιοι ήρθαν: INF Jeff Keppinger (Tampa Bay), RHP Matt Lindstrom (Arizona).
Ποιοι έφυγαν: C A.J. Pierzynski (Texas), INF Kevin Youkilis (New York Yankees), LHP Francisco
Liriano (Pittsburgh).


San Francisco Giants

Είδατε; Τους αναλύω τελευταίους, χωρίς πολλές φανφάρες, χωρίς ξεχωριστή ανάρτηση. Όλα Low key.
Οι Giants λοιπόν είναι φυσιολογικό να αναπαυθούν φέτος στις δάφνες τους. Ακόμα και η παρέλαση για τον εορτασμό του World Series ήταν πολύ χαλαρή φέτος, ενώ το 2010 είχε γίνει της π...άνας. Πέρυσι λοιπόν η ομάδα είχε 94 νίκες και 68 ήττες, κερδίζοντας για άλλη μία φορά το World Series παίζοντας πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς να παραδοθεί. Η ομάδα θα στηριχθεί και φέτος στο πολύ καλό rotation το οποίο δεν αλλάζει: Cain (θα ανοίξει και τη σεζόν την Πρωταπριλιά),  Bumgarner, Lincecum, Vogelson και Zito. Εξακολουθεί να έχει καλό bullpen που αναπτύσσεται γύρω από τον Affeld και τον Romo, ο οποίος έσκισε ως Closer.
Τώρα οι αποχωρήσεις μοιάζουν να είναι αδιάφορες (για παράδειγμα ο Wilson παραμένει σε πολύ κακή κατάσταση και κανένας δεν τον θέλει) ενώ για τον Cabrera η ομάδα είχε κάνει σαφές ότι λόγω των αναβολικών δεν επρόκειτο να τον χρησιμοποιείσει. Αναλόγως βέβαια δεν φαίνονται πολύ σημαντικές ούτε οι αφίξεις, με εξαίρεση ίσως τον Andres Torres που μου αρέσει.

Ποιοι ήρθαν: RHP Chad Gaudin (Miami), OF Andres Torres (New York Mets), INF Wilson Valdez (Cincinnati).Ποιοι έφυγαν: OF Melky Cabrera (Toronto), OF Xavier Nady (Kansas City), INF Ryan Theriot, RHP Brian Wilson, RHP Clay Hensley, 1B Aubrey Huff, RHP Brad Penny.

2 σχόλια:

  1. Φανταζομαι λογω αντικειμενικοτητας και επειδη ειναι το πρωτο φαβορι για την κατακτηση του φετινου τιτλου εχεις αφησει τους Detroit Tigers μονους τους και τελευταιους για αναλυση ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πάω μία ημέρα Cactus League, μία ημέρα Grapefruil League. Οπότε αύριο οι Tigers. Μαζί και Phillies, και μισητοί και πρωτευουσιάνοι.

      Αλλά από που βγήκε ότι είναι πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου; Δεν έχουν παίξει ούτε ένα παιχνίδι και ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε;

      Διαγραφή