Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Jeter o μεγαλοπρεπής

Ο Jeter δεν είναι άδικα μεγάλος παίκτης. Και όταν λέω μεγάλος παίκτης δεν εννοώ μόνο μέσα στο γήπεδο. Αυτό το ξέρουμε. Έχει ξεπεράσει τα 3.000 hit (3304) αριθμός του τον φέρνει 10ο στην ιστορία της MLB και πρώτο ενεργό παίκτη στη λίστα. Έχει 2.585 παιχνίδια (40ος στην ιστορία και πρώτος ενεργός παίκτης) και 10.551 At Bats αριθμός που τον κατατάσει 16ο στην ιστορία και πρώτο στους ενεργούς παίκτες.
Το θέμα όμως με τον Jeter είναι ότι πρόκειται για ένα παίκτη πρότυπο. Δεν είναι άδικα ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός των Yankees. Παίζει στην ομάδα από το 1995 και δεν έχει δόσει δικαίωμα ποτέ. Δεν έχει στο ενεργητικό του σκάνδαλα (όπως ο A-Rod για παράδειγμα που παραδέχθηκε ότι κάποια στιγμή (μόνο;) έπερνε αναβολικά). Δεν κάνει βλακείες που να δίνουν τροφή στα media - όπως (πάλι) ο A-Rod, ο οποίος λέγεται οτι έχει στο δωμάτιό του πίνακες με εκείνον που τον δείχνουν ως κένταυρο!!! Πολύ απλά ο Jeter (ο οποίος είναι γυναικάς) καταφέρνει να είναι flawless.

Δείτε τον λοιπόν εδώ, σε αυτό το απόσπασμα της πιο πρόσφατης συνέντευξης του. Δείτε πως χειρίζεται σωστά και ήρεμα τους δημοσιογράφους, πως μιλάει, και πως αποκαλύπτει τί έγινε με το πόδι του και γιατί έσπασε ο αστράγαλός του κάνοντας απλά τρία βήματα ρουτίνας προς τα αριστερά του. Σύμφωνα με τα λόγια του λοιπόν, τα τελευταία χρόνια αναπτυσσόταν στον αστράγαλό του ένας οστικός μώλωπας. Οι γιατροί του είπαν ότι μπορεί να παίξει. Και έπαιζε. Αυτό το πράγμα όμως, καθώς μεγάλωνε κάποια στιγμή απλά... έσπασε. Τρελό.

http://mlb.mlb.com/video/play.jsp?c_id=mlb&content_id=25603181&topic_id=41332114

Υ.Γ. Νοιώθω περήφανος που τη μία φορά που βρέθηκα στην Νέα Υόρκη, αγόρασα την εμφάνισή με το νούμερό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου