Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αναλύσεων συνέχεια


Όπως θα δείτε, ούτε σήμερα δεν θα βάλω ανάλυση των Giants, καθώς προσπαθώ να παραμέινω αρκετά αντικειμενικός στην προσέγγιση των ομάδων που σας αναλύω, δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ σε κάτι που μόλις έμαθα. Φαντάζομαι θα είδατε την νέα εμφάνιση του κουρεμένου Tim Lincecum με τα γυαλιά. Ε λοιπόν τα γυαλιά δεν είναι αληθινά!!! Το φρικιό δεν έχει μυωπεία, ούτε έπαιζε στο παρελθόν με φακούς. Τα γυαλιά τα φοράει έτσι, για στιλ!

Τέλος πάντων προχωράω σε μία πρώτη προσέγγιση δύο ομάδων που πέρυσι ήταν πρωταγωνιστές και την Άνοιξη προπονούνται στην Cactus League. Αρχικά θα αναλύσω τους Reds οι οποίοι πέρυσι συγκρούστηκαν με τον τείχο που λέγεται Giants. Τους κέρδισαν δυο φορές στο San Francisco και στη συνέχεια έχασαν τρία σερί παιχνίδια. Τα δύο απ' αυτά στην έδρα τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταφέρει ποτέ στο γήπεδο που έχουν από το 2003 (το Great American Ball Park) να μην έχουν ούτε μία Post Season νίκη. Η άλλη ομάδα είναι οι Rangers, οι οποίοι πέρυσι ήταν πρώτοι όλη τη χρονιά. Μία ημέρα έπεσαν στην δεύτερη θέση. Την τελευταία!!!


Cincinnati Reds

Πέρυσι οι Reds ήταν πρώτοι στο κεντρικό Division την National League, πετυχαίνοντας το πολύ εντυπωσιακό 97-65 σε νίκες - ήττες. Η ομάδα στο spring training θα επικεντρωθεί σε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το rotation, το οποίο φυσικά και περιστρέφεται γύρω από τον Cueto, ο οποίος πέρυσι ήταν απίστευτος, όμως προδόθηκε από έναν μυ στην πλάτη του, οπότε εγκατέλειψε το παιχνίδι αλλά και την γενικότερη προσπάθεια των Reds στο postseason. Μαζί του θα δούμε να προσπαθούν να καταλάβουν τις άλλες τέσσερις θέσεις του rotation πέντε pitchers, ένας εκ των οποίων θα είναι ο Arroldis Chapman, ο περυσινός closer της ομάδας, ο οποίος έσκισε με το ασύληπτο fastball του, που κινείται συνεχώς στα 100 μίλλια την ώρα.
Το δευτερο που θα πρέπει να πετύχει η ομάδα είναι να κάνει τον νέο τους lead off hitter, τον Shin-Soo Choo, να νειώσει άνετα στο Center Field, καθώς ο ίδιος ομολογεί ότι "δεν το έχει". Από εκεί και πέρα, η ομάδα φυσικά και ετοιμάζεται για άλλη μία εμφάνιση τον Οκτώβριο.

Ποιοι ήρθαν: OF Shin-Soo Choo (Cleveland), INF Jason Donald (Cleveland), C Miguel Olivo (Seattle), LHP Manny Parra (Milwaukee), INF Cesar Izturis (Washington).

Ποοι έφυγαν: Ryan Madson (LA Angels), Drew Stubbs (Cleveland), SS Didi Gregorius (Arizona), 3B Scott Rolen.


Texas Rangers

Η αλήθεια είναι ότι για τους Rangers το off season φάνηκε να είναι η συνέχεια του πολύ κακού τέλους της περυσινής χρονιάς. Η ομάδα ενώ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 93 νίκες και 69 ήττες, εκτός από το εισητήριο για το post season, έχασε μέσα από τα χέρια της μία σειρά από πολύ σημαντικούς παίκτες: Τον Zack Greinke και τον James Shields. Δεν ολοκλήρωσαν μία ανταλλαγή για τον Justin Upton ο οποίος πήγε να συναντήσει τον αδελφό του στου Braves, αντάλλαξαν τον Michael Young, ο οποίος ήταν κάτι σαν την ψυχικη κινητήριο δύναμη του Clubhouse και τέλος είδαν τον Josh Hamilton το καλύτερο ρόπαλο τους πέρυσι, να φεύγει για τους Αγγέλους του Λος Άντζελες. Επίσης έφυγε ο Dempster ο οποίος πέρυσι είχε μία φοβερή χρονιά και ο Napoli αν και η ομάδα δεν τον χρησιμοποιούσε πολύ.
Έτσι, η διοίκηση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και έκανε τρεις γρήγορες κινήσεις πολύ πρόσφατα, φέρνοντας στο Texas, στον Catcher Pierzynski, τον DH Lance Berkman και τον reliever Jason Frasor. Εντάξει η ομάδα θα έχει για δεύτερη χρονιά φέτος το πολύ μεγάλο πιστόλι Yu Darvish, Θα είναι όμως αυτά αρκετά για να καταφέρουν το 2013 αυτά που δεν πέτυχαν πέρυσι; Θα το δούμε. Εγώ πάντως κρατάω μικρότερο καλάθι γι' αυτούς απ' ότι το 2012.

Ποιοι ήρθαν: C Α.Ι. Pierzynski (Chicago White Sox), Lance Berkman DH/1B (St. Louis), RHP Jason Frasor (Toronto), RHP Josh Lindblom (Philadelphia), RHP Joakim Soria (Kansas City), INF Jeff Baker (Ατλάντα).

Ποιοι έφυγαν: RHP Mike Adams (Philadelphia), INF Michael Young (Philadelphia), OF Josh Hamilton (LA Angels), C Mike Napoli (Boston), RHP Scott Feldman (Chicago Cubs), RHP Ryan Dempster (Boston), RHP Koji Uehara (Boston), RHP Roy Oswalt, RHP Mark Lowe (LA Dodgers).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου