Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ένας Βασιλίας... κοστίζει

Ε ναι λοιπόν, ο Felix Hernandez, στα 26 του χρόνια, είναι το ακριβότερο χέρι του Baseball. Ο απίθανος starter που ακούει και στο παρατσούκλι King, υπέγραψε τελικά το επταετές συμβόλαιο με τα 175 εκατομμύρια δολάρια, αφού χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να αποτυπωθούν σωστά στο χαρτί οι ρήτρες προστασίας που ζητούσαν οι Mariners, σε περίπτωση που ο παίκτης δεν αποδόσει τα δέοντα και χάσει μία χρονιά λόγω ενός ελαφρού τραυματισμού που έχει στον αγκώνα.
Σε κάθε περίπτωση, ο Βασιλειάς Felix, πέτυχε την επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου του, το οποίο έχει ακόμη για να λήξει δύο χρόνια και ένα περίσευμα 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά θα συγχωνευτούν με το νέο χρήμα και έτσι ο παίκτης θα ανήκει στους Seattle μέχρι και το 2019.

Πέρυσι ο Βενεζουελάνος παίκτης, πέτυχε ένα perfect game, σημείωσε 13 νίκες και 9 ήττες κρατώντας το ERA του στο 3,06 σε 33 ενάρξεις. Ο παίκτης -που παίζει στην MLB από το 2005 μόνο με τους Mariners- έχει βραβευτεί με τη διάκριση Cy Young το 2010.

Τα δύο αμέσως χαμηλότερα συμβόλαια που βρίσκονται εν ισχύ είναι το επταετές του CC Sabathia με τους Yankees με τα 161 εκατομμύρια δολάρια που υπογράφει πριν αρχίσει η σεζόν του 2010 και το εξαετές του Zack Greinke που τον κατέβασε στο Los Angeles. Το συνολικό ποσό είναι 147 εκατομμύρια δολάρια, που σημαίνει όμως ότι ο παίκτης θα κερδίζει περισσότερα κατ' έτος από το Sabathia, καθώς θα γίνεται για έξι σεζόν κατά 24,5 εκατομμύρια πλουσιότερος, ενώ ο CC μόλις κατά 23. Χάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου