Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Dice τί;

Θέλοντας να συνδυάσω λίγο την επαγγελματική μου καθημερινότητα και την Baseballική σκέφτηκα το εξής:
Οι Αμερικάνοι πριν μερικά χρόνια, όταν κλήθηκαν να μάθουν το όνομα του Daisuke Matsuzaka, φυσικά και όλα τους τα γονίδια αρνήθηκαν, οπότε πολύ γρήγορα του απέδωσαν το meaningless παρατσούκλι Dice-K.

Ένα ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ με το όνομα του νέου προέδρου του Eurogroup, του Jeroen Dijsselbloem, το οποίο προφέρεται Γέρουν Ντάισελμπλουμ και συνεχώς μου διαφεύγει.
Αντλώντας λοιπόν έμπνευση από τον Daisuke, προτείνω -και προτίθεμαι να χρησιμοποιώ στην off air καθημερινότητά μου- το Dice-B ή Dice-Blue, που ταιριάζει γάντι και στην όχι τόσο φανατική αντρουά φύση του Ολλανδού Υπουργού Οικονομικών.

7 σχόλια:

  1. προτεινω το πιο ευκολο ... Γερουν-Ντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ κάθετα,δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αγνοήσουμε την κατάληξη "μπλουμ"και δη σε υπουργό οικονομικών!στην ελληνική γλώσσα λεει πολλα απο μονη της και παραπέμπει σε κατάστασεις που ήδη βιώνουμε στην ελληνική οικονομία.ίσως έρχεται και η ώρα της Ολλανδίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά όταν σε μερικά χρόνια ανέβει κι άλλο η στάθμη της θάλασσας, το Μπλουμ θα είναι ότι πρέπει για κάθε τί ολλανδικό.
      Θυμάμαι μία φορά όταν ήμουν φοιτητής στην Αγγλία, είχα μία αντιπαράθεση με μία Ολλανδή γκόμενα ενός φίλου, η οποία προσπαθούσε να με πείσει (καθώς λέει το ήξερε καλά από τους γιατρούς γονείς της) ότι όλες οι ιατρικές ορολογίες δεν είναι ελληνικές αλλά λατινικές και εμείς τις κλέψαμε και έχουμε καταφέρει να εξαπατήσουμε όλον τον κόσμο γι' αυτό. Βέβαια δεν κατάφερε να μου εξηγήσει ποια είναι η λατινική ρίζα για τον τίτλο του "gynecologist" πατέρα της και της "pediatrician" μητέρας της. Έτσι, αφού έμεινε από επιχειρήματα, αλλά εξακολουθούσε να επιμένει, την έβρισα λέγοντας της, "μπα που να σηκωθεί η θάλασσα..." Δεν μου ξαναμίλησε ποτέ.

      Διαγραφή
    2. Kατι τετοια κανετε οι Ελληναρες φοιτητες στο εξωτερικο και μετα μειωνεται ο Ελληνικος τουρισμος και κινδυνευει απο εξαφανιση η ρατσα των Ελληνικων Καμακιων (Greek Kamaki) - ας με συγχωρεσει η Ολλανδεζα φιλη σου αλλα δεν γνωριζω την λατινικη ορολογια για να ειμαι ειλικρινης-
      Εγω παντως οταν ημουν φοιτητης στην Ιταλια ειχα ακουσει απειρα ...κουλα απο νεαρους -αδαεις- Ιταλους..... που με εκανε να αντιληφθω οτι -για τον μεσο Ευρωπαιο και οχι για τον διαβασμενο, σπουδασμενο κτλ- η Ελλαδα ειναι ενα κρατος... (και ολα αυτα προ κρισης) μικρο, φτωχο, ασημαντο οχι και τοσο αναπτυγμενο απλα ωραιος προορισμος διακοπων -πχ οπως βλεπουμε (χωρις ψιγματα ρατσισμου το λεω αυτο) εμεις το Μαροκο ας πουμε - καπως ετσι μας αντιλαμβανονται...
      Ετσι μερικες απο τις ιστορικες ερωτησεις ήταν
      αν Πρωτευουσα της Ελλαδας ηταν η Μυκονος και φυσικα το αλησμονητο ...
      Εσεις οι Ελληνες πιστευετε και σημερα στους Δωδεκα Θεούς του Ολύμπου!!!!
      Φυσικα ξαναλεω -για να παρηγοριεμαι μαλλον - οτι αυτα τα ελεγαν συνηθως νεαρα ατομα -που μολις ειχαν τελειωσει το σχολειο και πρωτοπηγαιναν στο πανεπιστημιο- μιας περιφερειακης μικρης για τα Ιταλικα δεδομένα πολης.
      Φυσικα υπηρχαν δεκαδες αλλοι που γνωριζαν -ηξεραν αρκετα πραγματα για την Ελλαδα και την ιστορια της.... αλλα ακομα και αυτοι νομιζω -ακομα και αν δεν μας το ελεγαν ευθεως- οτι μας εβλεπαν -τωρα μαλλον το βλεπουμε και εμεις- ως μια χωρα παρηκμασμενη, υποαναπτυκτη σε πολλους τομεις με μεγαλη ιστορια και παρελθον.

      Διαγραφή