Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Το Spring Training στο φουλ

Πέντε ημέρες συμπληρώθηκαν από την έναρξη του Spring Training και για την ώρα η εικόνα που δείχνουν οι ομάδες δεν είναι ικανή θα δώσει αξιόπιστα συμπεράσματα για την κατάσταση των αθλητών τους. Εκτός εαν πιστέψουμε ότι οι Indians με τον Swisher (και την ...άρα γυναίκα του) έχουν μετατραπεί σε σούπερ ομάδα (έχουν 4 νίκες και 0 ήττες) και οι Angels (0-3) οι Reds (0-3) και οι Rangers (0-2) έχουν μετατραπεί σε σκιές του εαυτού τους. Όπως καταλαβαίνετε δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απλά στο Spring Training πρέπει να συνειδητοποιεί κανείς το γεγονός ότι ακόμη οι παίκτες δεν είναι έτοιμοι σε ποσοστό 100%, ότι στο δεύτερο μισό των παιχνιδιών οι προπονητές δοκιμάζουν παίκτες της ΑΑΑ ή της ΑΑ κατηγορίας για να δουν αν αντέχουν απέναντι στον ανταγωνισμό της Major κατηγορίας, ότι πάνω στο mount ανεβαίνουν κάθε λογής μπράτσα, ότι δοκιμάζονται συνδυασμοί παικτών για να ελεχθεί η αποδοτικότητά των διαφόρων σχημάτων κλπ, κλπ.

Έτσι, θα συνεχίσω να σας παρουσιάζω την εικόνα με την οποία ξεκίνησαν το Spring Training οι ομάδες καθώς η αγωνιστική τους ετοιμότητα εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο.

Atlanta Braves

Οι Braves πέρυσι, τελευταία χρονιά που έπαιξαν με τον Chipper Jones στις τάξεις τους, έφτασαν δεύτεροι στο Division τους (94-68) και πέρασαν στα play offs ως μία από τις δύο ομάδες του wild card, δεν κατάφεραν όμως να προχωρήσουν. Φέτος, μετά από 19 χρόνια θα πρέπει να αλλαξουν πρόσωπο στην τρίτη βάση, γεγονός που κανείς δεν ξέρει πως θα επηρεάσει την ομάδα. Θέλωντας πάντως να κάνουν θόρυβο με τις μεταγραφές τους, δεν άφησαν τις ευκαιρίες που βγήκαν μπροστά τους να πάνε χαμένες και έφεραν στην Ατλάντα και τα δύο αδέλφια Upton (B.J. και Justin) αλλά και τον τριτοβασέο Chris Johnson που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να καλύψει το κενό που άφησε το μεγάλο δεκάρι των Γενναίων. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν είναι παράλογο να περιμένει κανείς, ότι και φέτος η ομάδα θα κοιτάξει σοβαρά την έξοδό της στα Play Offs.

Ποιοι ήρθαν: OF B.J. Upton (Tampa Bay), OF Justin Upton (Arizona), 3B Chris Johnson (Arizona), RHP Jordan Walden (LA Angels), OF Jordan Schafer (Houston).
Ποιοι έφυγαν: INF/OF Jeff Baker (Texas), RHP Randall Delgado (Arizona), 3B Chipper Jones (retired), RHP Tommy Hanson (LA Angels), OF Matt Diaz (New York Yankees), RHP Chad Durbin (Philadelphia), 1B/OF Eric Hinske (Arizona), OF Michael Bourn, RHP Jair Jurrjens (Baltimore), C David Ross (Boston).



Toronto Blue Jays

Η μοναδική ομάδα του Καναδά που κατεβαίνει στην MLB, πραγματικά ταρακούνησε τα μεταγραφικά νερά φέτος. Και ποιούς δεν έφεραν στο Τορόντο! Τον Rejes και τον Cabrera γεμίζοντας για πρώτη φορά με τόσο δυνατά ονόματα τις δύο κορυφαίες θέσεις του line up τους. Έφεραν τον μοναδικό knuckleballer του πρωταθλήματος που πέρυσι κέρδισε το βραβείο Cy Young, και παράλληλα αναδείχθηκε πρωταθλητής στα strike outs και τα shout outs στην National League: τον R.A. Dickey. Πέρυσι η ομάδα ήταν προτελευταία στο Division της (73-89) και αν δεν ήταν τόσο χάλια οι Red Sox, μπορεί να ήταν αυτοί πέμπτοι.Φέτος όμως;

Ποιοι ήρθαν: LHP Mark Buehrle (Miami), SS Jose Reyes (Miami), RHP Josh Johnson (Miami), INF/OF Emilio Bonifacio (Miami), OF Melky Cabrera (San Francisco), RHP R.A. Dickey (New York Mets), INF Maicer Izturis (LA Angels), C Henry Blanco (Arizona).
Ποιοι έφυγαν: SS Yunel Escobar (Tampa Bay), 2B Kelly Johnson (Tampa Bay), RHP Henderson Alvarez (Miami), RHP Jason Frasor (Texas), INF Adeiny Hechavarria (Miami), C Travis d'Arnaud (New York Mets).


Washington Nationals

Πέρυσι οι Nationals ήταν το talk of the town. Οι πάντες μιλούσαν γι' αυτούς και για το πως κατάφεραν να πετάξουν ξαφνικά στην κορυφή του Division τους, το οποίο και κατέκτησαν εύκολα με 98 νίκες και μόλις 64 ήττες. Στη συνέχεια η ομάδα έχασε στα Division Series της National League, και ίσως σε αυτό να συνέβαλε η απόφαση να μην χρησιμοποιείθει το πολύ μεγάλο αστέρι στο pitch, ο Stephen Strasburg. Φέτος όμως αναμένεται να μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος. Την ίδια στιγμή η ομάδα θα έχει τελικά στη διάθεσή της και τον πολύ καλό Gio Gonzalez καθώς τα δείγματα του παίκτη βρέθηκαν αρνητικά σε απαγορευμένες ουσίες. Έφεραν επίσης τον Soriano για να αυξήσουν το βάθος του Bullpen, το καλό ρόπαλο του Denard Span, που αναμένεται να συνδυαστεί θετικά με τον επίσης πολύ καλό πέρυσι Adam LaRoche. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν περιμένω να δω ξανά τους Nats τόσο εντυπωσιακούς όσο πέρυσι.

Ποιοι ήρθαν: RHP Dan Haren (LA Angels), RHP Rafael Soriano (New York Yankees), OF Denard Span (Minnesota), C Chris Snyder (Houston).
Ποιοι έφυγαν: INF/OF Michael Morse (Oakland), RHP Edwin Jackson (Chicago Cubs), LHP Sean Burnett (LA Angels), LHP Tom Gorzelanny (Milwaukee), INF Mark DeRosa (Toronto), LHP Mike Gonzalez (Milwaukee), LHP John Lannan (Philadelphia).

2 σχόλια: