Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Red Sox vs Yankees. Η μόνιμη σύγκρουση

Σας είχα πει ότι θα ξεκινήσω να γράφω κάποιες αναλύσεις για τις ομάδες, καθώς βρισκόμαστε μπροστά στην έναρξη των φιλικών παιχνιδιών του spring training, το οποίο χωρίζεται σε δύο άτυπες λίγκες, την Grapefruit League και την Cactus League. Η πρώτη είναι στην ουσία το σύνολο των ομάδων που έχουν προπονητικό κέντρο στην Φλόριντα και η δεύτερη απαρτίζεται από τις ομάδες που έχουν επιλέξει την Αριζόνα. Εννοείται ότι η επιλογή προπονητικού κέντρου δεν ακολουθεί τον διαχωρισμό American - National League κι έτσι πολλές ομάδες στην προετοιμασία τους παίζουν με αντιπάλους που δεν θα συναντήσουν απαραίτητα μέσα στη χρονιά. Βέβαια φέτος, τα πράγματα αλλάζουν σημαντικά στην MLB καθώς οι Houston Astros έφυγαν από τη National League και πέρασαν στην American, οπότε τώρα και οι δύο Λίγκες έχουν από 15 ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και μπρος σε κάθε αγωνιστική θα υπάρχει και ένα παιχνίδι Interleague ανάμεσα στις δύο ομάδες που θα περισσεύουν από το κάθε πρωτάθλημα. Το πως αυτό θα επηρεάσει συνολικά τη διοργάνωση είναι κάτι που θα το δούμε μετά τις 31 Μαρτίου, για την ώρα πάντως θα προχωρήσω στην ανάλυση για κάποιες ομάδες που εμφανίζουν ενδιαφέρον και θα ξεκινήσω -φυσικά- από τους αιωνίους του Baseball. Καταρχάς διότι είναι οι δύο πιο γνωστές ομάδες του πρωταθλήματος και δεύτερον διότι τους Red Sox τους τριγυρίζω πολύ εδώ και μέρες, οπότε είμαι ήδη ζεστός με αυτούς.


Boston Red Sox

Οι Sox φέτος δεν έχουν επιλογή. Πρέπει να εμφανιστούν καλύτεροι από πέρυσι, (69 νίκες 93 ήττες - τελευταίοι στην AL East) όπου από μόνοι τους είχαν καταδικαστεί στην καταστροφή επιλέγοντας ως προπονητή τον Bobby Valentine. Βέβαια στο εξωτερικό γενικότερα, αλλά και στο Baseball ειδικότερα, οι προπόνητες δεν αλλάζονται σαν τα πουκάμισα, κι έτσι η διοίκηση της ομάδας -βλέποντας ότι η χρονιά είχε χαθεί- άφησε τον άνθρωπο να κάνει την προσπάθειά του και μόλις τελείωσε η σεζόν τον έστειλαν. Για φέτος επέλεξαν τον John Farrell ο οποίος είναι παλιός τους γνώριμος, καθώς είχε συνεργαστεί με τον Terry Francona ως Pitching Coatch των Sox από το 2007 έως το 2010. Ως προπονητής είχε συνεργαστεί με τους Blue Jays το 2011 και 2012. Και μπορεί μεν να μην έχει μεγάλη εμπειρία, οτιδήποτε όμως εκτός του Valentine είναι βελτίωση. Ίσως έτσι να νοιώθει και ο Dustin Pedroia, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι η περυσινή χρονιά ήταν η χειρότερη της ζωής του. Και πως να μην είναι καθώς ο άνθρωπος είχε συνηθίσει με το ταλέντο του να ανεβάζει τις ομάδες που έπαιζε, από τη Little League και το Πανεπιστήμιο, μέχρι τα ΑΑΑ και την MLB. Μόνο πέρυσι έννοιωσε ευνουχισμένος. Και δεν ήταν ο μόνος.

Ποιοι ήρθαν: Ο βασικός τροφοδότης των Sox φέτος είναι οι Rangers, καθώς οι Sox πήραν από εκεί τρεις παίκτες: τον Cather Mike Napoli που ομως αναμένεται να παίξει στην πρώτη βάση, τον φοβερό starter Ryan Dempster και τον reliever Koji Uehar. Επίσης πήραν τους:  OF Shane Victorino (Los Angeles Dodgers), OF Jonny Gomes (Oakland), SS Stephen Drew (Oakland),  C David Ross (Atlanta), RHP Joel Hanrahan (Pittsburgh).

Ποιοι έφυγαν: OF Cody Ross (Arizona), 1B James Loney (Tampa Bay), RHP Scott Atchison (New York Mets), RHP Daisuke Matsuzaka (Cleveland), RHP Vicente Padilla (Japan).

Τέλος περιμένουν να γυρίσει στην ενεργή δράση και ο starter John Lackey, ο οποίος έχασε πέρυσι όλη τη χρονια λόγω εγχείρισης Tommy John.

UPDATE: 

Φαίνεται πάντως, ότι οι Boston θα έχουν να αντιμετωπίσουν και έναν ακόμη εχθρό, τον Dice-K Matsuzaka, ο οποίος, αφού πήρε περί τα 51 εκατομμύρια δολάρια από τους Boston και -εκτός από την πρώτη χρονιά- έπαιξε σκατά, τώρα ζητάει και τα ρέστα και δηλώνει ότι ο λόγος που επέλεξε να πάει στους Indians, είναι διότι αυτή η ομάδα παίζει στη American League και έτσι θα έχει την ευκαιρία να pitchάρει απέναντι στην παλιά του ομάδα. Άκου πράγματα;



Yankees

Οι Yankees είναι -και όχι άδικα- η πιο γνωστή ομάδα στο Baseball. Καταρχάς έχουν το υψηλότερο payroll σε όλα τα αθλήματα της Αμερικής, καθώς έχουν μία απίστευτη βιομηχανία με καπελάκια και μπλουζάκια που πουλάει σε εκατομμύρια πελάτες. Στους κατοίκους της Νέας Υόρκης, στους τουρίστες που την επισκέπτονται κατά εκατομμύρια, αλλά πολύ απλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Φανταστείτε ότι εγώ που είμαι οπαδός των Giants έχω δύο καπέλα του San Francisco και πέντε των Yankees.
Πέρυσι λοιπόν κατέλαβαν για άλλη μία φορά την πρώτη θέση στην AL East με 95 νίκες και 67 ήττες, κατέρρευσαν όμως πολύ γρήγορα στο American League Championship Series όταν οι Tigers τους τσάκισαν με 4-0, καθώς ο A-Rod -όπως απεδείχθη- είχε τραυματισμένο τετρακέφαλο. Επιπλέον στην υπερπροσπάθεια ο Derek Jeter έσπασε τον αστράγαλό του, και γενικώς δεν φάνηκε να δουλεύει τίποτα υπέρ τους απέναντι στο Detroit.
Εδώ λοιπόν γεννόνται τα ερωτηματικά. Ποια θα είναι η εικόνα του ιστορικού Short Stop της ομάδας την πρώτη ημέρα του Πρωταθλήματος; Θα είναι στο επιθυμητό επίπεδο; Άγνωστο. Όσο για το sring training δεν το συζητώ. Ο άνθρωπος μόλις προχθές άρχισε να υποδέχεται grounders κάνοντας για πρώτη φορά πλάγια βήματα!!!
Επίσης, χωρίς τον A-Rod πως θα λειτουργήσει η ομάδα; Οι Yankees πάντα επελεγαν μεγάλα ονόματα κι ας ήταν λιγάκι γερασμένα, οπότε δεν αποτελεί εντύπωση που στράφηκαν στον Kevin Yukilis για να τους καλύψει το κενό στην τρίτη βάση. Πως όμως θα ανταπεξέλθει ο Kevin; Συγκριτικά με πέρυσι οι δύο παίκτες είναι πολύ κοντά. Ο A-Rod πέτυχε 18 Homerun και 57 RBI, ενώ ο Kevin 19 Homerun και 60 RBI. Όμως ο Rodriguez πέρυσι ήταν τραυματίας και τα προηγούμενα δέκα χρόνια που ήταν υγιής είχε πάντα τριψήφια νούμερα σε RBI και τουλάχιστον 30 Homerun, νούμερα που ο Kevin ούτε στον ύπνο του.

Και τα ερωτήματα συνεχίζονται: Θα επανέλθει ο Mariano Rivera. Καλό νέο. Είναι όμως; Δεν διαφωνώ ότι ο άνθρωπος είναι παιχτούρα. Είναι όμως και 43 ετών! Και μετά από έναν τραυματισμό στο γόνατο και μία χρονιά στην οποία είσαι καθηλωμένος στον καναπέ, πως στο διάολο επανέρχεσαι; Δεν το ξέρω. Και πολύ το φοβάμαι.
Επιπλέον η ομάδα έχασε πολλούς άλλους δίνοντας λαβή στους δημοσιογράφους να γράφουν άρθρα με τίτλου όπως "Γιατί όλοι την κάνουν από τη Νέα Υόρκη". Τέτοιοι ήταν ο Nick Swisher (με τη ...άρα γυναίκα του) ο Cather Russell Martin, ο Ibanez, αλλά και ο Soriano.
Στα θετικά κρατάω μόνο την ανανέωση του συμβολαίου και τον Hiroki Kuroda, ο οποίος πέρυσι ήταν πολύ καλός, ενώ η ανανέωση του άλλου Ιάπωνα, του Ichiro Suzuki δεν με εντυπωσιάζει κι ας λογίζεται παικταράς.

Ποιοι ήρθαν: DH Travis Hafner (Cleveland), 3B Kevin Youkilis (Chicago White Sox), OF/1B Matt Diaz (Atlanta), OF Juan Rivera (Los Angeles Dodgers), C Bobby Wilson (LA Angels).

Ποιοί έφυγαν: RHP Rafael Soriano (Washington), OF Nick Swisher (Cleveland), C Russell Martin (Pittsburgh), OF Raul Ibanez (Seattle), INF Eric Chavez (Arizona), OF Andruw Jones (Japan), RHP Freddy Garcia (San Diego).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου