Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Επίσημη πρώτη σήμερα με πλήρες πρόγραμμα φιλικών

ΗΡΘΕ ΤΟ BASEBALL, Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΦΕΥΓΕΙ!!! 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μας χωρίζουν μόλις λίγα λεπτά από το πρώτο pitch της χρονιάς, έστω σε επίπεδο φιλικού αγώνα. Σήμερα λοιπόν ξεκινούν και επίσημα τα παιχνίδια προετοιμασίας των ομάδων της MLB. Χθες έγιναν δύο παιχνίδια ανάμεσα στους Red Sox και δύο πανεπιστημιακές ομάδες, τα οποία δεν είχαν ούτε τηλεοπτική κάλυψη και δεν ολοκλήρωσαν καν 9 inning, έχουν όμως καθιερωθεί ως παράδοση για να αρχίζει την περίοδο προετοιμασίας η ομαδα της Βοστώνης.
Σήμερα πάντως τα πράγματα αποκτούν σημασία. Από δω και μπρος θα μπορούμε πλέον να δούμε σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι ομάδες, ποια η φυσική κατάσταση των παικτών, σε ποιούς αξίζει να δωθεί ευκαιρία να παίξουν στα επίσημα παιχνίδια και ποιοι έχουν μείνει πίσω.
Η ημέρα θα ξεκινήσει με το πρώτο Pitch να το στέλνει ο πολύ καλός Marcum των Mets και στη συνέχεια ο απίστευτος περύσι Stephen Strasburg των Washington Nationals, σε ένα παιχνίδι που ξεκινά στις 19:10 ώρα Ελλάδος.
Σε άλλα παιχνίδια σήμερα θα δούμε: Τον "Perfect" Cain των Giants, τον Hamels των Phillies, τον Lackey των Red Sox και δεν αποκλείεται να ανέβει στο βουναλάκι και ο Yu Darvish των Rangers.

Ποια είναι λοιπόν τα πράγματα που περιμένουμε να δούμε φέτος.

Καταρχάς μία ωραία θετική σκέψη είναι ότι ο Albert Pujols βρίσκεται μόλις 25 Homeruns μακριά από το millestone των 500 στην καριέρα του, και επομένως θα είναι ωραίο να τον δούμε να χτυπάει γερά και δυνατά στα γήπεδα της Cactus League, κάνοντας υπολογισμούς για το πότε θα γίνει αυτός ο απίστευτος ροπαλιστής μέλος του κλειστού κλαμπ των 500.

Δεύτερον, σίγουρα πολλά μάτια θα βρίσκονται καρφωμένα στο γήπεδο των Yankees στην Tampa, περιμένοντας να δούμε πως θα πάνε ο αστράγαλος του Jeter και το γόνατο του Mariano Rivera.

Επίσης ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν θα καταφέρει να κερδίσει μία θέση στο roster των Indians ο Daisuke Matsuzaka, ο οποίος μόλις μερικές ημέρες πριν άνοιξε σκληρό μέτωπο αντιπαράθεσης με τους Red Sox. Για την ώρα πάντως έχει συμβόλαιο Minor League και θα πρέπει να δουλέψει πολύ αν θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην MLB.

Ομάδες που έχουν επίσης ενδιαφέρον είναι οι Toronto Blue Jays οι οποίοι θα δυναμώσουν πολύ το line up τους έχουντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους δύο τόσο ισχυρά ονόματα στις δύο πρώτες θέσεις (τον Rejes και τον Cabrera), οι Dodgers, που θα έχουν μεν τον Kershaw εναντίον των White Sox, αλλά ο Kemp για την ώρα απέχει λόγω της εγχείρησης στον ώμο του, οι Nationals οι οποίοι θα έχουν μαζί τους από την αρχή τον Gio Gonzalez του οποίου το αίμα και τα ούρα επέστρεψαν αρνητικά σε ότι αφορά το ντοπάρισμα, ενώ την προσοχή μας θα έχουμε στραμένη και σε κάθε τί άλλο που μπορεί να μας δείξει ότι η χρονιά θα είναι και φέτος εκπληκτική.


Εντυπωσιακή είδηση από το World Baseball Classic


Επίσημη συγγνώμη φαίνεται ότι έχει αναγκαστεί να αποστείλει η Ταϊβάν στη Νοτια Κορέα, καθώς τέσσερις scouters της εθνικής ομάδας της Ταϊβαν, έχωντας ντυθεί εκπαιδευόμενοι διαιτητές κατάφεραν να περάσουν στο γήπεδο όπου έδινε φιλικό αγώνα η Εθνική Ομάδα της Νότιας Κορέας μέσα στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το World Baseball Classic που ξεκινά στις 2 Μαρτίου.
Οι ψευτο-διαιτητές έγιναν αρκετά νωρίς αντιληπτοί, καθώς διάφοροι παράγοντες της ομάδας της Κορέας έλεγαν ότι κατά την άποψή τους βρίσκονται πολλά άτομα στα αποδυτήρια των διαιτητών και τελικά στο τέταρτο inning του αγώνα τους απέβαλαν από τον χώρο.
Πάντως ο προπονητής της Κορέας Ryu Joong-il δήλωσε ότι δεν τον πείραξε και τόσο η κατασκοπία της Ταϊβάν. Ίσως μάλιστα και να τον ικανοποίησε, καθώς το γεγονός γέμισε με αυτοπεποίθηση τους παίκτες του που τώρα είναι σίγουροι ότι οι Ταϊβανοί τους φοβούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου