Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Στην Cactus League όλο το Los Angeles

Σήμερα θα σας κάνω ανάλυση από δύο ομάδες του Cactus League. Δεν θα είναι οι Giants, οι οποίοι προετοιμάζοντα και αυτοί στην Αριζόνα, αλλά θα επιλέξω να ξεκινήσω με δύο άλλες ομάδες που έχουν κάνει γενικώς θόρυβο από πέρυσι, κι έτσι περιμένει κανείς να έχουν και φέτος δυναμική παρουσία. Σε πρώτη φάση θα έλεγα μάλιστα, ότι για τους Angels έχω μία εντύπωση ότι θα πρέπει γενικώς να τους παρακολουθήσουμε αρκετά στενά, καθώς προβλέπω (έστω και πρόωρα καθώς δεν τους έχω δει στα φιλικά) ότι θα έχουν δυναμική παρουσία και τον Οκτώβριο.

Ξεκινώ λοιπόν με τις δύο ομάδες του Los Angeles.


Los Angeles Angels of Anaheim

Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι περίμενε κανείς περισσότερα από τους Αγγέλους. Οι οπαδοί τους μάλιστα θα πρέπει να απογοητεύτηκαν με τις 89 νίκες και τις 73 ήττες που τους κράτησαν τρίτους στη Δυτική περιφέρεια της American League. Είχαν ρίξει πολλά λεφτά  παίρνοντας τον Albert Pujols και τον C.J. Wilson, είχαν σε πολύ καλή χρονιά τον Rookie of the Year Mike Trout κι όμως τελικά δεν τα κατάφεραν. Τί έφταιξε; Οι Pitchers οι οποίοι αποδείχθηκαν λίγοι συγκριτικά με τις απαιτήσεις. Ίσως γι' αυτό η Διοίκηση φέτος αποφάσισε να πάρει άλλο ένα μεγάλο όνομα, τον απίθανο κύριο Josh Hamilton από τους Rangers και όλοι οι υπόλοιποι είναι pitchers. Έτσι, στο Lineup θα έχουμε τα εξής απίθανα ονόματα, Pujols, Hamilton και Trout, ενώ στο mount θα υπάρξουν πολλά νέα ονόματα. Βέβαια θα ήταν σίγουρα καλύτερα τα πράγματα αν δεν είχαν δώσει τον Greinke στους Dodgers, αλλά δεν μπορεί όλα τα πράγματα να σου πηγαίνουν πάντα όπως τα θέλεις.

Ποιοι ήρθαν: OF Josh Hamilton (Texas), RHP Joe Blanton (Los Angeles Dodgers), RHP Tommy Hanson (Atlanta), RHP Ryan Madson (Cincinnati), LHP Jason Vargas (Seattle), LHP Sean Burnett (Washington).

Ποιοι έφυγαν: RHP Zack Greinke (Los Angeles Dodgers), RHP Dan Haren (Washington), OF Torii Hunter (Detroit), RHP Ervin Santana (Kansas City), RHP Jordan Walden (Atlanta), RHP LaTroy Hawkins (New York Mets), INF Maicer Izturis (Toronto).

Δείτε και αυτό, καθώς είναι σχετιικό ρεπορτάζ με τους Αγγέλους
http://mlb.mlb.com/news/article.jsp?ymd=20130214&content_id=41658326&vkey=news_mlb&c_id=mlb


Los Angeles Dodgers

Και οι Dodgers ήταν η ομάδα που είχε δημιουργήσει πολύ μεγάλες προσδοκίες πέρυσι, καθώς ξεπέρασαν το ιδιοκτησιακό τους πρόβλημα. Έφυγε ο Frank Mc Court που ήθελε μέσα από την ομάδα να πληρώσει για το πανάκριβο διαζύγιό του με την μουρλή γυναίκα του, έπεσε χρήμα από μία ομάδα επιχειρηματιών (συμπεριλαμβανομένου και του Magic Johnson) και όλοι περίμεναν ότι η ομάδα θα είχε εύκολα παρουσία στα playoffs. Αρχικά τα πράγματα πήγαιναν κατ' ευχή, στο τέλος όμως οι Giants ήταν η ομάδα που έφτασε στην κορυφή, αφήνοντας τους Dodgers δεύτερους με 86 νίκες και 76 ήττες. Και φέτος όμως οι ιδιοκτήτες δεν φείδονται χρημάτων και συμφωνόντας να δώσουν 147 εκατομμύρια στα επόμενα έξι χρόνια έφεραν στην ομάδα τον καλύτερο free agent starter της χρονιάς: τον Zack Greinke. Μαζί έφεραν και άλλους δύο pitchers και ελπίζουν ότι με το δυνατό lineup που αναπτύσεται γύρω από τον Matt Kemp θα μπορέσουν να πάρουν το πρωτάθλημα του division τους. Είναι πολύ πιθανό. Άλλωστε κάθε χρόνο φτάνουν πολύ κοντά στην πηγή.

Ποιος ήρθαν: RHP Zack Greinke (LA Angels), LHP JP Howell (Tampa Bay), LHP Hyun-Jin Ryu (Νότια Κορέα).

Ποιοι έφυγαν: OF Bobby Abreu, RHP Joe Blanton (LA Angels), OF Juan Rivera (New York Yankees), OF Shane Victorino (Boston), RHP Jamey Wright (Tampa Bay), C Matt Treanor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου