Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η Κούβα έξω. Η Ολλανδία στα ημιτελικά

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι ανάμεσα στην Κούβα και την Ολλανδία, οι Oranje κατάφεραν να μείνουν όρθιοι παρά τις συνεχείς αλλαγές του σκορ και να είναι εκείνοι που θα συνοδεύσουν την Ιαπωνία στα τελικά του World Baseball Classic που θα γίνουν στο Σαν Φρανσίσκο.
Αρχικά μπροστά βρέθηκαν με 0-2 οι Ολλανδοί στη δεύτερη επίθεσή τους για να ισοφαριστούν αμέσως μετά. Στο επόμενο inning πάλι οι Ολλανδοί προηγήθηκαν 2-4, όμως στην επόμενη επίθεση της Κούβας το παιχνίδι ήρθε και πάλι στα ίσα του. Στη συνέχεια, στην όγδοη επίθεση τους οι Λατίνοι πέρασαν μπροστά με 6-4, αλλά και αυτή η διαφορά εξανεμίστηκε με ένα Homerun δύο πόντων από τους Ολλανδούς. Έτσι, φτάσαμε στο τελευταίο inning, όπου οι Ολλανδοί γέμισαν τις βάσεις έχοντας ένα out. Ένα πολύ δυνατό χτύπημα λοιπόν βαθιά στο Center Field ήταν αρκετό, καθώς σημειώθηκε το flyout, αλλά ο δρομέας από την τρίτη βάση σκόραρε πολύ εύκολα, στέλνωντας την πολύ δυνατή Κούβα πίσω στο νησί της, και τους Ολλανδούς στο AT&T Park.

Δείτε εδώ το πολύ ενδιαφέρον recap του παιχνιδιού

Έτσι, μετά και τα σημερινά παιχνίδια, έχουμε ήδη το ζευγάρι που θα πάει στο Final 4 του Σαν Φρανσίσκο, είναι η Ιαπωνία και η Ολλανδία, ενώ στο Μαϊάμι προχωρά η τετράδα των ομάδων που προκρίθηκαν από τον τρίτο και τέταρτο όμιλο. Πρόκειται για την Ιταλία που εξασφάλισε μετα βαϊων και κλάδων την πρόκρισή της, την Αμερική που αγκωμάχισε αλλά τελικά πέρασε στον επόμενο γύρο, την Δομινικανή Δημοκρατία και το Πόρτο Ρίκο, καθώς έξω από τα ημιτελικά έμεινε ένα μεγάλο φαβορί, η Βενεζουέλα, η οποία, παρά τα μεγάλα αστέρια που είχε στο ρόστερ της, δεν κατάφερε να αποδώσει ως σύνολο.

4 σχόλια:

  1. Εκπληκτικό παιχνίδι ... με τρομερες εναλλαγες πραγματικη διαφημιση για το αθλημα!!!!! και φυσικα αλλη μια αποδειξη οτι το Baseball ανθει και εντος Ευρωπαικών συνόρων!!! αντε και στα δικα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βέβαια να πούμε την αλήθεια, οι περισσότεροι από αυτούς τους παίκτες προέρχονται από ολλανδικές κτήσεις, όπως οι Ολλανδικές Αντίλλες και τέτοια και δεν είναι γιγενείς Ολλανδοί. Από την άλλη πάλι, οι Ολλανδοι παόζουν Baseball από το 1909, οπότε έχουν παράδοση. Ενώ οι Ιταλοι από το 1945, τώρα κατάφεραν κάτι στο WBC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα..φίλοι...παίζουμε πουερτο ρικο;;;σημερα με Ιταλία;;πιστεύω οτι θα την τσακισει..τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η Ιταλία φέτος δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Και το Puerto Rico με την Αμερική δεν τα πήγε και τόσο καλά. Βέβαια η Ιταλία δίνει (στο sportingbet 2.60, ενώ το Puerto Rico 1.476. Μοιάζει λοιπόν λογικό, αλλα αν κάποιος πηγαίνει για τα πολλά λεφτά, μάλλον η Ιταλία είναι η επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή