Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Σύγκρουση Τιτάνων

Dominican Republic - USA. Με δύο λόγια "Σύγκρουση Τιτάνων".
Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι η χώρα που τροφοδοτεί με τους περισσότερους παίκτες την Αμερική και το αποτόλεσμα φαίνεται στην εννιάδα της. Rejes, Tejada, Cano, Encarnation είναι οι πρώτοι τέσσερις, ονόματα αρκετά για να κάνουν οποιονδήποτε pitcher να λυγίσει. Βέβαια θα μου πείτε, ότι σήμερα δεν ανεβαίνει στο βουναλάκι ο οποιοσδήποτε pitcher, αλλά ο R.A. Dickey, ο άνθρωπος που πέρυσι κέρδισε το Cy Young award πετώντας το πιο αργό pitch στην MLB. Το Knuckleball.
Σας έχω ξαναγράψει για το knuckleball, καθώς είναι το πιο τεχνικό, το πιο δύσκολο pitch για να το μάθεις, και ένα από τα πιο δύσκολα για να το αντιμετωπίσεις, καθώς η μπάλα πραγματικά χορεύει μπροστά στα μάτια του batter λες και διαφωνεί με τους κανόνες της φύσης. Υπάρχει όμως κάτι που πολύ προβληματικό με το Knuckleball: Πρέπει να είναι στη μέρα του, διότι αν δεν είναι οι καλοί ροπαλιστές (και οι Δομινικανοί είναι καλοί) το "βλέπουν" και του στακίζουν ό,τι έχει και δεν έχει. Που το πάω λοιπόν; Θεωρώ ότι η Δομινικάνα θα καταφέρει να κερδίσει σήμερα την Αμερική, η οποία δεν έχει δείξει και την καλύτερη εικόνα στα προηγούμενα παιχνίδια.
Δυστυχώς αποδόσεις δεν βρήκα (το sportingbet που είχε αποδόσεις για το Ιταλία @ Πόρτο Ρικο, δεν δίνει καθόλου παιχνίδια για το World Baseball Classic σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση, έστω και για το θεωρητικό thrill του πράγματος, δηλώνω Δομινικάνα.

Απολογισμός : Οι Δομινικανοί έκαναν αυτό ακριβώς που μπορούν. Ο Aybar, και ο Reyes με δύο χτυπήματα στο 9ο έσπασαν την ισοπαλία που είχε δημιουργηθεί από το 2ο inning και ο Rodney κατέβασε τα ρολά, δίνοντάς μας ένα ωραίο διπλό για την Δομινικάνα.

2 σχόλια: