Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Nτοκιμαντέρ για το πιο δύσκολο pitch

Ένας πολύ καλός φίλος, ο Θοδωρής μου υπέδειξε ότι τον επόμενο μήνα, (στις 18 Σεπτεμβρίου) θα κάνει πρεμιέρα (σε λίγες αίθουσες της Αμερικής) το ντοκιμαντέρ "Knuckleball" το οποίο, όπως λέει και ο τίτλος τους είναι αφιερωμένο στο πιο δύσκολο, πιο περίεργο, πιο απρόβλεπτο pitch που υπάρχει. Το Knuckleball.
Στην Ελλάδα προφανώς και δεν θα δούμε την ταινία, όπως επίσης δεν θα την δούμε ούτε σε DVD, εκτός αν το παραγγείλουμε από το site της ταινίας www.knuckleballmovie.com ή αν κάποια στιγμή εμφανιστεί σε κάποιο torrent και το κατεβάσουμε.
Για την ώρα πάντως, μπορείτε να πάρετε μία γεύση του ντοκιμαντέρ είτε πηγαίνοντας στα video που έχει το site, είτε βλέποντας το trailer στην σελίδα της ταινίας στο Internet movie data base, κάνοντας κλικ εδώ.

Η ιστορία του ντοκιμαντέρ στήνεται γύρω από τον Tim Wakefield και τον R.A. Dickey, τους δύο πιο γνωστούς knuckleballers της εποχής μας. Ο Wakefield μετά από μία καριέρα 17 ετών στους Boston έχει κρεμάσει το γάντι του, ενώ ο Dickey παραμένει παίκτης των Mets και άρα ο τελευταίος ενεργός παίκτης αυτού του είδους στην MLB. Άλλωστε συνολικά (και όπως λένε τα video που είδα) συνολικά οι knuckleballers δεν έχουν ξεπεράσει ποτέ τους τέσσερις με ταυτόχρονη παρουσία στο πρωτάθλημα  της Αμερικής ενώ συνολικά πλησιάζουν τους 40.
Σας έχω ξαναγράψει  για το Knuckleball, το οποίο έχει μία πολύ σημαντική διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα pitch. Με τον τρόπο που πιάνεται η μπάλα με τις τελευταίες φάλαγκες των δύο δαχτύλων (εξού και το όνομα του pitch) όταν φεύγει από το χέρι του pitcher δεν έχει καθόλου spin. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει φάλτσα (κάτι που έχουν συνηθίσει να βλέπουν οι ροπαλιστές) δεν έχει όμως ούτε υψηλή ταχύτητα. Το αποτέλεσμα είναι ότι η μπάλα λειτουργεί χωρίς καμία συνέπεια και μπορεί να στρίψει δεξιά ή αρίστερά και αυτό στα τελευταία τέσσερα ή τρία μέτρα της διαδρομής των 18 μέτρων από το mount στο home plate. Μάλιστα ούτε ο pitcher δεν ξέρει πού άκριβώς θα καταλήξει η μπάλα, γι' αυτό και υπάρχουν και ειδικοί catchers οι οποίοι τολμούν να κάτσουν απέναντι από έναν καλό knuckleballer.
Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να βρω το ντοκιμαντέρ, αλλά το ελπίζω καθώς πιστεύω ότι θα είναι απίθανο. Θα σας έχω ενήμερους.

6 σχόλια:

  1. Με $19 + μεταφορικά μπορείτε να το παραγγέιλετε κι απ´το αμερικανικό Amazon.Ως οπαδός των Yankees έχω δει να 'κυνηγάμε' τον Wakefield αρκετές φορές , αλλα θυμάμαι ότι μας έχει κλείσει το σπίτι μια-δυο φορές στα πλέι-οφ... :)
    Αν μου μείνουν λεφτά απο διακοπές / στοίχημα, μάλλον θα το πάρω κι εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έθεσες πολύ σωστα: αν περισσεύουν λεφτα... Μάλλον είναι το μότο της εποχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάστορα, καλημέρα! Προγνωστικά για σήμερα, Πέμπτη, έχουμε; Δώστα όσο γρηγορότερα μπορείς πριν γειώσουνε τις αποδόσεις οι μπετατζήδες!

    Σημείωση: Μην παίζετε τριάδες μπέιζμπολ στον ΟΠΑΠ. Αντ'αυτού, καλύτερα να παίξετε ΚΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου θα προσπαθήσω (λόγω πολύ δουλειάς) να ανεβάσω προγνώσεις χωρίς πολύ ανάλυση αρχικά και μέσα στην ημέρα θα συμπληρώσω και το μπλα μπλα

      Διαγραφή