Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ελληνικό: One down, three to go

Salam στην διεκδίκηση του Ελληνικού είπε η σοβαρότερη ίσως εταιρία που είχε ενδιαφερθεί, η Qatar Investment Authority. Όπως διαβάζω στο SKAI.GR η εταιρία απέσειρε την προσφορά της, καθώς δεν υπέγραψε τη συμφωνία εμπιστευτικότητας, όπως προέβλεπε η διαγωνιστική διαδικασία. Οι Καταριανοί επεδίωκαν διακρατική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και κατ'επέκταση στήριξη για ζητήματα φορολογίας και ανάπτυξης. Δηλαδή (όπως καταλαβαίνω εγώ με το μικρό μου μυαλουδάκι) να μην πληρώνουν φόρους για τα επόμενα Χ χρόνια, για να μην πω ν χρόνια. Ποτέ δηλαδή!!! Ζητούσαν επίσης μεταφορά κυβερνητικών φορέων στο Ελληνικό (ώστε να κυκλοφορεί εκεί κόσμους, να πληρώνει ιδιωτικό πάρκινγκ για να πάει σε μία υπηρεσία κλπ) καθώς και επιδότηση για την ανέγερση των νέων κατοικιών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου. Πρόθεσή τους επίσης ήταν να τους δοθεί πλήρης κυριότητα του ακινήτου και όχι το 30% όπως προβλέπει ο διαγωνισμός.
Έτσι, μετά την εξέλιξη αυτή, στη διεκδίκηση για το Ελληνικό, παραμένουν τρεις υποψήφιοι επενδυτές. Πρόκειται για την Ισραηλινή εταιρεία Elbit, τη Βρετανική London and Regional Properties και την ελληνική LAMDA Development.

Δεν ξέρω αν θα βγω αληθινός γι' αυτή την ιστορία, πιστεύω όμως πολύ βαθιά μέσα μου ότι είναι πολύ δύσκολο να πουληθεί αυτή η έκταση έτσι όπως είναι. Αν τώρα υπογειοποιηθεί η παραλιακή και φτάσει το οικόπεδο να ακουμπάει θάλασσα, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Επιπλέον πιστεύω ότι λόγο του πολύ μεγάλου κόστους που θα έχει η κατεδάφιση και απομάκρυνση όλων αυτών των κατασκευών που έχει το παλιό αεροδρόμιο, αλλά και η βάση, η σειρά του γηπέδου μας θα φτάσει πολύ αργά (ίσως και ποτέ) κάτι που εύχομαι άλλωστε με όλη μου την καρδιά, καθώς παρακαλάω να δω τους δύο γιούς μου να διαπρέπουν σε αυτό το mount.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου