Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μπύρα και ξερό ψωμί


Καλή η συζήτηση για την Εθνική Baseball και χαίρομαι να βλέπω στα στατιστικά ότι έχετε τιμήσει το κείμενο με τις επισκέψεις σας, αλλά θα πρέπει να τιμήσουμε λίγο και το πρώτο συνθετικό του τίτλου αυτού του blog. Και επειδή δεν μένουν και πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος, καλό θα ήταν να επιστρέψω λίγο στις προγνώσεις.
Έχουμε λοιπόν του ΜΙΣΗΤΟΥΣ, ΜΙΣΗΤΟΥΣ, ΜΙΣΗΤΟΥΣ Cardinals να παίζουν στο γήπεδο των Milwaukee Brewers οι οποίοι έχουν το home advantage και το προνόμοιο της πιο καυτής έδρας, καθώς έχουν το καλύτερο σκορ σε νίκες-ήττες 57-24 σε όλη την MLB. Αρκεί όμως αυτό στο Baseball; Μέχρι τώρα σας έλεγα ότι στο Baseball η έδρα δεν είναι το παν. Παίζει βέβαια ρόλο, αλλά δεν είναι καθοριστικός. Θα περάσουμε λοιπόν στους pitchers.
Για το Milwaukee ο Shaun Marcum και για τους μισητούς ο Edwin Jackson.

Πάμε για τον πρώτο:
Όλη τη σεζόν είχε
ERA: 3,54
Νίκες - Ήττες: 13-7
Strikeout: 158
WHIP: 1,16

Πάμε για τον δεύτερο:
Όλη τη σεζόν είχε
ERA: 3,79
Νίκες - Ήττες: 12-9
Strikeout: 148
WHIP: 1,44

Και οι δύο δηλαδή είναι πολύ κοντά. Μόνο που τις τελευταίες εβδομάδες ο Marcum ήταν επιεικώς ασταθής και στο post season έχει χρεωθεί μία ήττα με ERA 11,25 παρακαλώ! 11,25!!! Αντιθέτως ο Jackson έχει 4,15. Αν το βάλεις λοιπόν αυτό κάτω μάλλον θα κατέληγε κανείς ότι θα κερδίσουν οι Μισητοί.
Άσε που έχουν ξεπεράσει και κατά πολύ το σκόρ των Ζυθοποιών. 31 - 20 στα μεταξύ τους παιχνίδια, με το Bullpen των Cardinals να έχει μόλις 1.66 ERA σε 21 και 2/3 innings στα τελευταία πέντε παιχνίδια.
Από την άλλη, ο ΟΠΑΠ (και γενικώς οι bookies), δίνουν στους Cardinals 2 ενώ στους Brewers 1,70.
Λοιπόν θα σταματήσω εδώ, καθώς με τη στατιστική και τα νούμερα μπορούμε να πάμε για ώρες και τελικά μόλις φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα να έρθει η πραγματικότητα και να μας δώσει μία κατραπακιά κατακέφαλα.

Λοιπόν θα ποντάρω ό,τι νοιώθω και τελειώνει η ιστορία.
Βάζω Milwaukee (τί περίεργο) αλλά πολύ το φοβάμαι κιόλας και βάζω και over στο 8,5 και εδώ δηλώνω σίγουρος.
Ό,τι συμπεράσματα βγάλατε, βγάλατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου