Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Dolce far Niente



Σήμερα ημέρα ξεκούρασης. Μετά από τρεις ήττες πρέπει να τις χονέψουμε κιόλας... Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε κάλά για την ομάδα μας, η οποία εξακολουθεί να μην έχει γευτεί τη νίκη. Στο βίντεο που σας παραθέτω μπορείτε να δείτε φάσεις από το παιχνίδι με την Ολλανδία. Μπροστά μας έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια. Τα δύο πολύ δύσκολά (με Αμερική και Ιαπωνία) και τα άλλα δυο ευκολότερα (με Κινεζική Ταϊπέι και Πόρτο Ρίκο). Ας μείνουμε όμως στο παρόν. Αυτή τη στιγμή όλες οι ομάδες έχουν ρεπό εκτός από την Αμερική και την Ιαπωνία που παίζουν ένα παιχνίδι που αναβλήθηκε λόγω βροχής. Έτσι, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα all inclusive resort όπου δεν κάνουμε τίποτα, πέρα απ' το να πλατσουρίζουμε στην πισίνα μπροστά στην απέραντη παραλία του Ειρηνικού.
Και θα ρωτήσετε γιατί δεν μπαίνουμε στον Ωκεανό και μένουμε στην πισίνα; Λοιπόν εδώ δεν είναι Αιγαίο. Προχθές (παρά την κόκκινη σημαία που είναι ανεβασμένη) αποφάσισα να μπω στο νερό. Ήταν τόσο ζεστό που δεν το πίστευα, καθώς νόμιζα ότι ο Ωκεανός είναι πάντα παγωμένος. Το νερό ήταν θωλό και πράσινο και εκεί που σκάει το κύμα γεμάτο φύκια και ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα. Τέλος πάντων μπήκα. Μερικά λεπτά αργότερα περνά ένα ταχύπλοο και οι τύποι που είναι απάνω μου κουνάνε μία κόκκινη σημαία και φωνάζουν δείχνοντας με τα χέρια τους να βγω έξω. Δεν ανησύχησα πολύ και σιγά σιγά βγήκα. Λίγο αργότερα έμαθα ότι αυτή την εποχή σε αυτά τα νερά κυκλοφορεί ένα είδος μικρού ψαριού σε κοπάδια, το οποίο είναι κυνηγός και έτσι ξαφνικά στην πέφτουν όλα μαζί και σε δαγκώνουν παντού. Ναι μεν δεν είναι επικίνδυνα, αλλά δεν αποκλείεται κανείς να τρομάξει πάρα πολύ και τελικά να πνιγεί, γι' αυτό και απαγορεύεται το κολύμπι.
Πισίνα λοιπόν, πλατσούρισμα και πίνακολάδα.
Αύριο λοιπόν παίζουμε με την Αμερική. Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ δύσκολα. Χρειαζόμαστε νίκη για να διατηρήσουμε τις ελπίδες πρόκρισης. Για την ώρα πάντως απολαμβάνουμε αυτό που λένε οι Ιταλοί: Dolce far niente δηλαδή "είναι γλυκό να μην κάνεις τίποτα". Έχοντας αφήσει λοιπόν πίσω μου τα προβλήματα της Ελλάδας απολαμβάνω το να μην κάνω τίποτα, σε μία χώρα που το Baseball βρίσκεται παντού.

Προβλέψεις
Όσο για τις προβλέψεις που τις έχω αφήσει πολύ πίσω, λόγω της αδυναμίας να γράψω και να διαβάσω πληροφορίες (αυτή τη στιγμή σας γράφω από το laptop ενός φίλου) πιστεύω ότι τα πράγματα σήμερα και αύριο θα έχουν ως εξής:
Σήμερα οι Phillies  με τον Oswalt στο βουναλάκι θα ξεμπερδεύουν με τους μισητούς, μισητούς, μισητούς Cardinals και θα κερδίσουν το NLDS.
Αντιθέτως οι Milwaukee (παρόλο που δεν θα το ήθελα) θα χάσουν από την Arizona και έτσι θα πάμε και στο πέμπτο παιχνίδι. Οι pitcher είναι ο Wolf (για τους Cerveceros, όπως τους λένε εδώ) και ο Saunders, γι' αυτό θα έβαζα εναλλακτικά και under στο 8,5 που νομίζω ότι είναι πολύ υψηλό όριο για ένα τέτοιο παιχνίδι.
Όσο για το παιχνίδι με τους New York Bomber και τους Τίγρεις, πιστεύω ότι ο Nova θα το καθαρίσει και έτσι οι Yankees θα προχωρήσουν στο ALCS.

Αυτά. Ες αύριο τα σπουδαία με την Αμερική



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου