Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 2012


Ένα μεγάλο μπράβο στους Ιταλούς, οι οποίοι απέδειξαν την ανωτερότητά τους απέναντι στους Ολλανδούς. Τους κέρδισαν δύο ημέρες σερί μέσα στη χώρα τους, τόσο στο τελευταίο παιχνίδι της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, όσο και στον Τελικό. Το σκορ 3-8.
Οι Ολλανδοί αρχικά προηγήθηκαν όμως οι Ιταλοί γρήγορα απάντησαν και με ένα ξέσπασμα 5 runs στο 4ο inning άνοιξαν τη διαφορά στους 6 πόντους. Από εκεί και πέρα δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, δέχθηκαν μόνο έναν πόντο στο 9ο inning, αλλά με ηρεμία τελείωσαν τον τελικό, βάζοντας τη σφραγίδα τους στο Κύπελλο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Baseball.
 
Έτσι, οι Ιταλοί όχι μόνο προστάτευσαν τον τίτλο της Πρωταθλήτρια Ευρώπης που είχαν από το 2010, αλλά κατάφεραν για πρώτη φορά από το 1991 να κερδίσουν δύο πρωταθλήματα συνεχόμενα.
Πρέπει εδώ να πω, ότι τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μονοπωλούνται από την Ιταλία και την Ολλανδία από το 1956 που διοργανώνονται, με δύο μοναδικές εξαιρέσεις. Την Ισπανία το 1955 και το Βέλγιο το 1967.

Δείτε εδώ την πλήρη εικόνα της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

3 σχόλια:

  1. Καλό ταμείο με 2 ποδοσφαιρικά και Texas Rangers! Φχαριστούμε, άρχοντα! Παρεπιπτόντως έσκισες στη μετάδοση το ΠΣΚ! Να σε ακούσουμε να περιγράφεις και MLB προσεχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωστα για να ειμαι ειλικρινής καταφερα να ακουσω μιση ωρα την μαγνητοσκοπημενη μεταδοση του Esp vs Hol και αλλη μιση ωρα το live Ita vs Hol. που μετεδωσες το Σαββατο.... και παρ ολα αυτα μπορεσα να βγαλω συμπερασμα... οτι ησουν ιδανικος για την θεση του σχολιαστη αφου ανεφερες λεπτομερειες και κανονισμους που ενας ασχετος με το παιχνιδι δεν γνωριζει και ετσι το εκανες κατανοητο=θελκτικο να το παρακολουθησει κανποιος.... (ατακα φιλης που ηταν μαζι μου συμπτωματικα μολις γυρισα για να δω το παιχνιδι ...: μα πως παιζεται αυτο το παιχνιδι ποτε δεν εχω καταλαβει..... απ: ... δυσκολο να σου εξηγησω... παρ ολα αυτα ειδαμε μιση ωρα μεχρι να αρχισει να δυσανασχετει χαχαχαχα δεν νομιζω οτι εφταιγε η περιγραφη σου )
    Πχ. ακομα και εγω που παρακολουθω περιπου δυο χρονια παιχνιδια.... δεν ηξερα για το infield fly κατι που εμαθα απο εσενα.... το Σαββατο
    Ενω πχ. χωρις να θελω να τον κακολογησω σε καμια περιπτωση ο συναδελφος σου που σχολιασε τον τελικο δεν ανεφερε σε μια επιθεση των ιταλων και ενω το count ηταν 3-0 οτι 99% οι batters δεν επιχειρουν να χτυπησουν δινωντας ενα strike στον εκαστοτε pitcher.... (δεν το γνωριζε-δεν το προσεξε δεν ξερω) κατι που παλι εσυ μου το εχεις μαθει εδω..... (αφου σιγουρα ως παικτης εκτος απο θεατης εχεις αποκτησει μεγαλυτερες γνωσεις για το αθλημα)
    Well done λοιπον και στο Eurosport που σε εβαλε να σχολιασεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Η αλήθεια είναι (και περιαυτολογώντας λίγο) ότι από τότε που ερωτεύτηκα το Baseball πραγματικά τάχθηκα σε αυτό και μάλιστα προτιμώ να κρατώ τον έρωτά μου αυτό αμόλυντο από άλλες προσμίξεις. Δηλαδή, ενώ απολαμβάνω πολλά παράξενα αθλήματα για τα ελληνικά δεδομένα (Snooker, Curling, Golf, Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο, ιππασία, τέννις) έχω επιλέξει να μην εμβαθύνω σε κανένα τόσο όσο στο Baseball. Έτσι μπορώ να πώ ότι πραγματικά σε αυτό το άθλημα έχω εξειδικευτεί απολύτως γνωρίζοντας πολλά. Είναι σίγουρο οτι μου διαφεύγουν ακόμη περισσότερα (όπως το skorekeeping το οποίο θέλει πολύ διάβασμα) αλλά στα πρακτικά προσπαθώ να κλείνω όσο το δυνατόν περισσότερες τρύπες μπορώ.
    Θα σου πω λοιπόν μία ακόμα ιστορία. Πριν απο μερικά χρόνια λοιπόν πρωτοδιάβασα ότι το Eurosport θα έκανε την πρώτη μετάδοση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Ισπανία. Έψαξα λοιπόν και βρήκα τα τηλέφωνα του γραφείου στην Ελλάδα. Πήρα, ζήτησα κάποιον διευθυντή και μολις τον πέτυχα του είπα τα εξής: "Χαίρεται, είμαι ο μόνος έλληνας τηλεοπτικός δημοσιογράφος (συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικογράφων) που παίζω και ξέρω απολύτως, πως παίζετε το Baseball. Σας προτείνω λοιπόν να κάνω τις μεταδόσεις σας".
    Ο άνθρωπος ξαφνιάστηκε, μου είπε όμως ότι είχε ήδη καλύψει τις θέσεις εκ των ενόντων συνεργατών του Eurosport και ότι τέλος πάντων θα πρέπει να μου κάνουν κάποια δοκιμαστικά διότι δεν μπορούν να με ρίξουν έτσι στον αέρα. Συμφώνησα, αλλά επειδή δεν θα δεχόμουν "no for an answer" του είπα ότι προσφέρομαι να πάω στο κανάλι την ημέρα της μετάδοσης ως σύμβουλος - σχολιαστής. Βλέποντας την επιμονή μου συμφώνησε. Όταν έφτασα στο κανάλι βρήκα έξω από το booth ένα παιδακι (θα ηταν 20 με 22 ετών) να διαβάζει ένα πακέτο εκτυπώσεις από το internet με τίτλους όπως: "Το Baseball με απλά λόγια", "Κατανοήστε το Baseball", "Το Baseball για αρχάριους" και άλλα τέτοια. Τον ρώτησα αν γνωρίζει το παιχνίδι. Μου απάντησε ότι σκίζει στο Playstation!!! Αφού του έλυσα κάποιες πολύ βασικές απορίες μπήκε στο booth να μεταδόσει. Στο πρώτο inning εκείνου του παιχνιδιού, έγιναν τα πάντα. Rundown, κλέψιμο σπιτιού, infield fly και εγώ δεν θυμάμαι τί άλλο. Ο κακομοίρης τα έπαιξε. Έκλεινε το μικρόφωνο και έβγαινε να του εξηγήσω τί έγινε. Ώσπου να του πω, γινόταν κάτι άλλο. Στο τέλος εγκατέλειψα και τον άφησα στην τύχη του. Είπα όμως στον αρχισυντάκτη που ήταν εκεί, ότι (χωρίς να θέλω να προσβάλω τον συνάδελφο) δεν είναι δυνατόν ένα εξειδικευμένο κανάλι στην πρώτη του μετάδοση Baseball να λέει "πίπες" καθώς αυτοί που παρακολουθούν θα είναι διψασμένοι για το άθλημα και σίγουρα θα ξέρουν, οπότε με αυτόν τον τρόπο το κανάλι γίνεται ρεζίλι.
    Κάπου εκεί ο αρχισυντάκτης έφυγε λίγο πιο κει, μίλησε στο τηλέφωνο με τον διευθυντή και γυρίζοντας με ρώτησε αν μπορώ να μεταδόσω τα επομενα παιχνίδια εκείνης της χρονιάς. Τους τα μετέδοσα, πάλι με εξαίρεση τον τελικό, καθώς ήταν πάλι Κυριακή και είχαμε εκλογές, οπότε πάλι δούλευα.
    Το πρώτο παιχνίδι που περιέγραψα ήταν θυμάμαι το Ισπανία - Ιταλία. Το παιχνίδι παιζόταν στη Βαρκελώνη και ήταν ισόπαλο μέχρι το 14ο inning. Μαζί με τις αλλαγές των pitchers τελείωσα να περιγράφω στη μία τη νύχτα, έχωντας αρχίσει στις οκτώ. Όταν βγήκα από το booth είχα κερδίσει και τη θέση μου ως σχολιαστής στο Eurosport. Έκτοτε, όποτε έχουν μεταδόσεις μου στέλνουν το πρόγραμμα, τους λέω ποιές ημέρες μπορώ και απλά συμπληρώνουν με άλλους τα κενά που αφήνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή