Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τα τρελά του Baseball. Ιστορία υπεραιωνόβια

***Προβλέψεις στο τέλος της ανάρτησης***

Και εκεί που νομίζει κανείς ότι δεν υπάρχουν άλλα τρελά πράγματα να γίνουν στο Baseball, καθώς η ιστορία των 125 ετών τα έχει καλύψει όλα, να που μία φάση σαν αυτή στο παιχνίδι Nationals @ Cardinals εμπλουτίζει την βιβλιοθήκη των παράξενων και αστείων.
Δείτε τη φάση κάνοντας κλικ εδώ, την οποία εξηγούν περίκαλα οι τέσσερις σχολιαστές που ακούγονται. Όλοι λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι τόσο παράξενο και εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά και δηλώνω ότι δεν μπορώ να σας προσφέρω καμία περεταίρω ανάλυση για τη συγκεκριμένη φάση, καθώς τίποτε από αυτό που συμβαίνει δεν αναγράφεται ξεκάθαρα  στους κανονισμούς,  οι διαιτητές όμως έχουν την δυνατότητα να κάνουν ό,τι κρίνουν απαραίτητο ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ορθότητα των αποφάσεών τους. Εδώ λοιπόν, επειδή προφανώς ο Morse των Nationals έχει βγει out από τον διαιτητή της πρώτης βάσης, του ζητούν (εφόσον το χτύπημα ήταν Homerun και η μπάλα δεν ήταν in play) να ξαναπάει στο σπίτι και να κάνει ένα swing με ανύπαρκτο ρόπαλο και ανύπαρκτη μπάλα!!!! Απίθανα πράγματα δηλαδή!

Μπορώ λοιπόν αντί ανάλυσης αυτής της φάσης να σας γράψω την πιο παράξενη ίσως ιστορία του Baseball, που δικαιολογεί την εμμονή των διαιτητών με κάποιες λεπτομέρειες, όπως το να ακουμπήσει ένας παίκτης όλες τις βάσεις, ακόμη και αν έχει πετύχει Homerun. Θα έχετε παρατηρήσεις (κι αν όχι κάντε το, ή απλά πιστέψτε με) ότι ακόμα και στην περίπτωση ενός walk off homerun, με τον παίκτη να κάνει το γύρο του θριάμβου, τους συμπαίκτες του να συγκεντρώνονται στο Home plate και να τον περιμένουν για να πανηγυρίσουν, ο διαιτητής κοιτάζει αν ο δρομέας θα πατήσει το σπίτι, διότι αν δεν το κάνει και φύγει προς τα αποδυτήρια οι κανόνες λένε ότι ο διαιτητής μπορεί να τον βγάλει out.
Διαβάστε λοιπόν τί έγινε το 1908 σε μία από τις πιο τρελές ιστορίες του Baseball που αποδεικνύει ότι όταν η μπάλα είναι "ζωντανή" (δηλαδή το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη) τίποτα -μα τίποτα- δεν μπορεί να αλλάξει αυτή της την ιδιότητα, παρά μόνο ο διαιτητής.

Η ιστορία που θα σας πω ονομάζεται "Merkle Incedent". 
Εκείνη τη χρονιά λοιπόν οι Giants (της Νέας Υόρκης τότε) και οι Chicago Cubs, κυνηγούσαν το πρωτάθλημα της National League και η σεζόν έληγε σε λίγες αγωνιστικές. Στις 23 Σεπτεμβρίου 1908 οι Cubs έπαιζαν στο Polo Grounds των Giants. Το παιχνίδι ήταν ισόπαλο στο 9ο inning και στην επίθεση βρίσκονταν οι γηπεδούχοι Giants. Είχαν σημειωθεί δύο out και η τρίτη και πρώτη βάσεις ήταν γεμάτες. Στην πρώτη βρισκόταν ο 19χρονος Fred Merkle. Ο ροπαλιστής των Giants κάνει ένα χτύπημα μίας βάσης, και έτσι, από την τρίτη βάση έρχεται να σκοράρει ο δρομέας και να δώσει τη νίκη στους Giants. Όμως, ο Merkle από την πρώτη βάση, ενώ άρχισε να τρέχει προς την δεύτερη βάση (καθώς προς την πρώτη ερχόταν ο ροπαλιστής) τελικά δεν πάτησε ποτέ την δεύτερη βάση και κατευθύνθηκε προς τα αποδητήρια, μαζί με το πλήθος που τότε μόλις τελείωνε το παιχνίδι κατέκλιζε τον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας με την γηπεδούχο ομάδα. Οι Cubs όμως, είδαν ότι ο δρομέας δεν πάτησε τη βάση. Για να κάνουν όμως appeal προς τον διαιτητή, θα έπρεπε να έχουν την μπάλα, να τη στείλουν στη δεύτερη βάση και να ζητήσουν τότε από τον δαιτητή να βγάλει απόφαση, διαφορετικά ο διαιτητής δεν βγάζει τον δρομέα out από μόνος του.
Ο προπονητής της τρίτης βάσης των Giants Joe McGinnity, βλέποντας (παρά τον κόσμο που είχε γεμίσει το γήπεδο) την συζήτηση των Cubs με τον διαιτητή, πήρε την μπάλα και την πέταξε στις κερκίδες. Βλέποντας την κίνηση αυτή οι παίκτες των Cubs πήδηξαν στις κερκίδες, βρήκαν τον θεατή που κράταγε την μπάλα και του την ζήτησαν πίσω. Εκείνος αρνήθηκε να τους τη δώσει, σύντομα όμως ενέδωσε, καθώς έπεσαν και οι σχετικές... ψιλές.
Οι παίκτες των Cubs λοιπόν πήγαν την μπάλα στη δεύτερη βάση, και ο διαιτητής Hank O'Day σημείωσε τον Merkle out, διατηρώντας το παιχνίδι ισόπαλο, καθώς έτσι ο πόντος δεν μετρούσε. Εννοείται ότι μετά έγινε πανδαιμόνιο, η αστυνομία απομάκρυνε τους διαιτητές οι οποίοι μπήκαν σε ένα σιδηρόφραχτο κουβούκλιο για να συσκευθούν, απ' έξω οι οπαδοί των Giants ούρλιαζαν, ενώ η ομάδα των Cubs έφυγε με αστυνομική συνοδία.
Την άλλη μέρα πάντως η National League ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι ήταν ισόπαλο και διεξήχθη από την αρχή, το κέρδισαν οι Cubs, στη συνέχεια κέρδισαν το πρωτάθλημα της National League και αργότερα το World Series της χρονιάς. Το τελευταίο World Series που έχουν κερδίσει οι Cubs στην ιστορία τους.

Αυτά για την ιστορία.
Στα της MLB τώρα, να σας πω ότι έχω χάσει πάρα πολύ χρόνο γράφοντας αυτά που μόλις διαβάσατε, έχω πολύ δουλειά και πρέπει να καταφέρω να πάω και στο γήπεδο για το παιχνίδι της Ευρυάλης με το Μίλωνα. Γι' αυτό σας γράφω τα παρακάτω:

Phillies @ Marlins διπλό για τους Phillies λόγω Hammels εναντίον του άχρηστου Eovaldi.
Rays @ White Sox διπλό για τους Rays, λόγω Price
Reds @ Pirates διπλό επίσις λόγω Cuerto.

Και μην πει κανένας καμία εξυπνάδα για τον Lincecum... τον έσφαξα.

12 σχόλια:

  1. Βρε αχάριστοι, κοτζάμ ιστοριάρα σας έγραψα, ούτε ένα σχόλιο δεν κάνατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω προσωπικά δεν έγραψα γιατι είχα ΦΥΣΙΚΑ ΣΚΟΠΟ να γράψω για το αγαπημένο σου φρικιο και μετα απο την απειλή σου.... σιωπησα χαχαχα αστείευομαι φυσικα..... απλα Κυριακή ηλιόλουστη και καλοκαιρινή οποτε το εκμεταλλεύτηκα για βόλτες και χαλάρωση ...
    στα σοβαρά τώρα πράγματι αυτο το σκηνικό που ανεβασες ειναι απίστευτο..... και δείχνει την τύπο λατρεία και την απίστευτη προσκολληση στους κανόνες που εχουν στο baseball
    φυσικα γνωριζα και την απίστευτη ιστορία των giants και των cubs χάρη στο καταπληκτικό (για οσο εχω δει ως τώρα) ντοκιμαντέρ του Ken Burns BASEBALL που μου προτείνες και φυσικα προτείνω και εγω ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει την ιστορία του αθλήματος αυτού ... φτανει να έχει υπομονή να το κατεβάσει και χρόνο να το παρακολουθήσει ....
    στα στοιχηματικα επάιξα μια τριάδα με phillies reds k tigers ....απέφυγε την Tampa παρότι υπέρ εκτιμώ τον price αλλα φοβάμαι ότι επειδή οι sox ειναι με την πλάτη στο. τοίχο και η Ταμπα ουσιαστικά αποκλείστηκε να δούμε αμφιροπο παιχνίδι απο την άλλη θεωρω ότι οι tigers θα τα δώσουν όλα τώρα στον τερματισμό για να μην πάθουν καμία ζημιά ......

    we ll see ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oi phillies πανε καλα έριξαν 3 runs στο πρώτο inning....
    κωστα ο lincecum θα κερδίσει;;;;;; χαχαχαχ ειλικρινά δεν ξέρω αν και επειδή δεν είπες κουβέντα το βλέπω πιθανό .... αλλα μάλλον αν το έπαιζα θα πήγαινα στο over

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καρδιά πήγα να πάθω μ'αυτούς τους σινσινάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω να δεις τι πήγα να πάνω που είχα παίξει και τους tigers αντί της Tampa bay που πρότεινε ο Κώστας ..... πέρασε όμως το παρόλι οποτε όλα καλα.....
    διπλή χαρα αφου ουσιαστικά οι tigers πήραν την division πρέπει να κερδίσουν ένα παιχνίδι στα τρία που μένουν!!!
    let's go times

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στο πρώτο home run των tigers πετάχτηκα στο ταβάνι.
    Rays φυσικά και εμπιστεύτηκα, έχουν μπει στην καρδιά μου με τόσα ταμεία που μου χάρισαν
    Μόνο Αριζόνα περιμένω να κάτσει και είμαι κυριλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας κοψοχώλιασαν οι Reds, αλλά έτσι είναι: it aint over till its over

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά οι Giants κέρδισαν, αλλά όχι το φρικιό, το οποίο έφυγε από το παιχνίδι χάνοντας στο 6ο 5-2. Να είναι καλά τα ρόπαλα που ξαναέφεραν το χαμένο παιχνίδι στο Bay.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εύχομαι να πιάσει φωτιά η αριζόνα και να καεί όλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή