Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Με το μυαλό στο Post Season

Πολύ ωραία ημέρα η χθεσινή. Με ανέλπιστη συμμετοχή πολλών αναγνωστών, οι οποίοι εκμεταλευτήκαν το γεγονός ότι ήταν αργία στην Αμερική (Labour Day) και έβλεπαν από νωρίς παιχνίδια, ενώ συνήθως τις Δευτέρες το πρόγραμμα είναι άδειο και τα λιγοστά παιχνίδια αρχίζουν αργά (όπως σήμερα).
Πολύ ωραία ημέρα καθώς και οι Giants (μου) γύρισαν το παιχνίδι που έχαναν (κι ας μην το είχα στοιχηματίσει).
Ωραία ημέρα και στοιχηματικώς, καθώς έπιασα τρία στα τέσσερα (έχασα τους Pirates) ή για να είμαι απόλυτα ακριβής, τρία στα πέντε, αν υπολογίσουμε και την σούπερ έκπληξη που κυνήγησα (τους Cubs στην Washington) οι οποίοι παρολίγο να κερδίσουν. Κράτησαν τα ρόπαλα των πρωτεουσιάνων στα 2 runs, αλλά εκείνοι σκόραραν μόλις ένα run απέναντι στην καλή άμυνα. Άλλωστε στην εννιάδα των Cubs δεν υπάρχει ούτε ένας που να χτυπάει με 300. Όλοι έχουν διάρι μπροστά, ακόμη και ο πολύς κύριος Soriano.
Και μπορεί με αυτά να μην πήγα ταμείο, όμως θεωρώ ότι μέσα από τις προτάσεις μου, αλλά και τη συζήτηση που γίνεται στα σχόλια, το site έχει αναπτύξει μία δυναμική συμβουλευτικής αξιοπιστίας και αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα κατά την άποψή μου.

Στα σημερινά τώρα:


607 New York Yankees @ Tampa Bay Rays
Αυτό το παιχνίδι μπορείτε να το επιλέξετε μόνο του, όμως θεωρώ ότι είναι δύσκολο να δει κανείς το νικητή. Γι' αυτό άλλωστε και ο ΟΠΑΠ το βάζει σόλο.
Και οι δύο ομάδες τα έχουν βάλει με την ίδια ομάδα: Οι Yankees προσπαθούν να πάρουν απόσταση από την Βαλτιμόρη που τους έχει κατσικωθεί ένα παιχνίδι πίσω, και οι Tampa κυνηγούν πάλι τη Βαλτιμόρη που είναι μπροστά τους στο Wild Card με 1,5 παιχνίδι.
Στο βουναλάκι ανεβαίνει Garcia εναντίον Cobb. Και οι δύο έχουν ERA  πάνω από 4 και γενικώς τα παιχνίδια τους λήγουν πολύ συχνά με over. 6-9, 10-4, 8-4, 10-8 είναι μερικά χαρακτηριστηκά σκορ. Υπάρχουν βέβαια και πιο ποδοσφαιρικά αποτελέσματα, όμως πιστεύω ότι σήμερα πάμε για πολλά run.
Over με όριο 8,5 και απόδοση 1,80.

604 Colorado Rockies @ Atlanta Braves
Οι Rockies, απλά δεν μπορούν να κερδίσουν την Atlanta. Δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο στόχος τους πλέον. Αντιθέτως, η Braves έχουν στόχο. Παίζουν για να κρατήσουν την θέση στο Wild Card και δεν μπορεί να ξαναζήσουν το περυσινό, όπου σαν σήμερα πήγαιναν στα play offs, αλλά τελικά έμειναν ένα παιχνίδι πίσω από τους μισητούς, οι οποίοι κέρδισαν και το World Series. Όλα αυτά είναι στο κεφάλι των Braves, οι οποίοι δεν θέλουν να τελειώσουν τη σεζόν τον Σεπτέμβριο κατά την αποχαιρετηστήρια χρονιά του Chipper Jones στην MLB. Δεν μιλάω για World Series που είναι δύσκολο (το τελευταίο το πήραν το 1995) αλλά τουλάχιστον θέλουν να μπουν στα play offs.
Κάπως έτσι, πιστεύω ότι ο Hanson (12-7, 4,45 ERA) θα δώσει μία εύκολη νίκη απέναντι στον Pomeranz  που έχει να κερδίσει από τις 6 Ιουλίου.
Άσσος για την Atlanta με απόδοση 1,45.

606 Philadelphia Phillies @ Cincinnati Reds
Χθες οι Phillies έκαναν έκπληξη (τραγικό να λέγεται αυτό γι' αυτή την ομάδα) και κέρδισαν τους Reds με τον πολύ κύριο Cuerto στον mount. Σήμερα δεν πιστεύω ότι θα επαναλάβουν αυτή την επιτυχία. Οι pitchers πάντως, είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις (Latos και Kendrick) δεν νομίζω όμως ότι βρίσκεται σε αυτούς το κλειδί γι' αυτό το παιχνίδι, αλλά στην υπόλοιπη ομάδα.
Άσσος για τους Reds με απόδοση 1,50.

609 Minnesota Twins @ Chicago White Sox
Και εδώ αν βάλουμε κάτω τα νούμερα των pitchers τα πράγματα μπορεί να μας οδηγήσουν σε ένα συμπέρασμα που λέει ότι οι Twins μπορεί ακόμη και να κερδίσουν. Εγώ όμως δεν πιστεύω ότι μπορούν, ασχέτως αν ο Diamond έχει 10 νίκες και 6 ήττες. Τις τρεις από αυτές τις έχει βάλει στα τελευταία 10 παιχνίδια και μάλιστα στις τελευταίες του 4 ενάρξεις, οι Twins έχασαν σερί (του χρεώθηκε μόνο μία ήττα, η τελευταία).  Από την άλλη ο Quintana έχει μία χρονιά όπου βάζει μία νίκη, κάνει μία ήττα. Όλο το χρόνο. Τώρα όμως πιστεύω ότι υπάρχει πίεση σε όλη την ομάδα, η οποία πήρε χθες μία μικρή ανάσα από τους Tigers και θα προσπαθήσει να την κρατήσει.
Άσσος για τους White Sox με απόδοση 1,50.


11 σχόλια:

  1. καλημερα και απο εμενα.....
    χτες ηταν μια περιεργη μερα αφου δεν πηρα ειδηση οτι στις ΗΠΑ ηταν αργια αρα τα παιχνιδια ξεκιναγαν νωρις νωρις... ετσι εμεινα με 4-5 βραδυνα παιχνιδια για στοιχηματισμο.... παρολα αυτα δεν τα πηγα και ασχημα αφου πονταρα στην -οπως αποδειχτηκε ευκολη- νικη των L.A.Angels, στην με ιδρωτα νικη (με walk off run στο 10o inning) νικη των Giants και δυστυχως στην εκπληξη των Twins απεναντι στους sox ... που τελικα δεν μου βγηκε αν και δεν υπηρξε μεγαλη διαφορα στο παιχνιδι. Ετσι το Chicago εχει και παλι προβαδισμα ενα παιχνιδι αφου οι tigers εχασαν απροσδοκητα απο τους Indians και κυνηγανε και παλι.....
    Στα σημερινα τωρα βλεπω μια τετραδα ...
    Μιλαω φυσικα για την νικη των Braves αφου υπαρχει μεγαλη διαφορα δυναμικοτητας των ομαδων αλλα και διαφορα αναμεσα στους Pitchers....

    Aκολουθως βλεπω νικη και για τις δυο ομαδες του Λος Αντζελες....
    Θεωρω πιο ευκολη αυτη των Dodgers αφου ο Kershaw αποτελει παντα βαση για νικη....
    Και πολυ πιο δυσκολη την νικη των Angels που ομως δειχνουν να ανεβαινουν και να προσπαθουν να κυνηγησουν το oakland και την wild card ... Ο Greinke ειναι απο τους αγαπημενους μου pitchers και θεωρω οτι μπορει -με βοηθεια απο την επιθεση- να παρει το παιχνιδι.
    Τελος πιο ευκολο σημειο απο τους Angels θεωρω την νικη του Texas μεσα στο Κανσας αφου τοσο επιθετικα οσο και οι pitchers των δυο ομαδων εχουν τεραστια διαφορα ....ο δε Harison τελευταια αποτελει εγγυηση...
    Κωστα μετα το χτεσινο δεν ακουμπαω την σειρα Phillies vs Reds και φυσικα ελπιζω σε ηττα των white sox για να τους πιασουμε και παλι στην κορυφη της division.....
    Aυτα προς το παρον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TIGERS KAI BRAVES ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΝ .. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΩΝ BREWERS ΚΑΙ ΤΟ ΟΒΕΡ ΣΤΟ ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΙΣΚΟ. ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΟΥΛΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ WHITE SOX ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα επειδή είδα ότι δεν απάντησες στις ερωτήσεις μου για το ντοκιμαντέρ...
    Πρώτη: Δηλαδή το ντοκιμαντέρ είναι 2Χ10=20 ώρες ντοκιμαντέρ;
    Δεύτερη: Τι διαδραματίζετε αυτός ο κύριος; Τι σχέση έχει με το όλο θέμα;
    Τρίτη: Αξίζει να το κατεβάσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε bone επειδή αν δεν κάνω λάθος ο Κώστας ειναι στη συναυλία των red hot chilli peppers και θα αργήσει να σου απαντήσει θα σου πω εγω τι κατάλαβα και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ......
      ναι ειναι 10 δίωρα μέρη δηλαδή το σύνολο 20 ώρες ντοκιμαντέρ
      κάθε μέρος ασχολείται με μια χρονική περίοδο ( συνήθως δεκαετίες) και εξιστορεί τα βασικά σημαντικά γεγονότα
      απο ότι είπε ο Κώστας αξίζει να το δει κανείς
      πάντως εγω που ξεκίνησα να το κατεβάζω ειναι περίπου 7 Gb και θέλει αρκετό χρόνο.....

      Διαγραφή
    2. torrent πιστεύω...και κάτι άλλο...τους υπότιτλους τους βρήκες;

      Διαγραφή
  4. Φιλε Bone, μόλις γύρισα από τους Μπούκοβο (ή Red Hot Chilli Pepers αγγλιστί) και ναι όπως σου τα γράφει ο GreekPitcher είναι τα πράγματα. Πρόκειται για το πιο αξιόποστο ιστορικά και το πιο ολοκληρωμένο ντοκιμαντερ. Εγώ υπότιτλοθς δεν κατέβασα οπότε δεν ξέρω αν υπάρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θεωρω απο πολυ δυσκολο εως αδυνατον να υπαρχουν υποτιτλοι...... θα το κοιταξω και αν βρω θα ενημερωσω...

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς δεν μπορώ να φανταστώ τον όποιοδήποτε (εκτός ίσως από εμένα) να αφιερώνει δύο εβδομάδες από τη ζωή του (τουλάχιστον) για να μεταφράσει 20 ώρες ντοκιμαντέρ. No way.

      Διαγραφή
  5. ΤΟ ΣΙΑΤΛ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ SLUMP ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΙΤΣΕΡ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ HUMBER NA KANEI PERFECT GAME. ΧΘΕΣ ΕΙΧΕ ΣΕ 0.1IP 7H 8R 8ER 2 BB 0 SO 1HR 41-22 PC-ST ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ 10 BATTERS.OI TIGERS ΚΑΙ ΟΙ BRAVES ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑ ΠΑΙΑΣΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ BRAVES ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΑΛΑΚΙ ΤΟΝ MEDLEN...ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρήκες και συ άνθρωπο. Ακόμα και εκείνος ο άχρηστος ο Sanchez, όταν ήταν στους Giants (τώρα έχει κατρακυλήσει στο Colorado) όταν έκανε no-hitter, συνέχισε τουλάχιστον να είναι starter και παραμένει. Κακός starter μεν, αλλά starter. Ο Humber είναι τόσο άχρηστος που μέσα στην ίδια χρονιά που έκανε perfect game, κατέληξε στο bullpen της ίδιας ομάδας. Tragic.

      Διαγραφή
    2. Tην ήττα των Sox την είδα ... την ήττα των Tigers δεν φανταζομουν...... ακομα κυνηγάμε ... αλλα εχεις μαλλον δικιο Atlanta Braves!! θα κανουμε παλι sweep μεσα στο Chicago αυτη τη φορα..... χαχααχ
      χτες παλι εγιναν πολλα και διαφορα....
      Εχασε η Ατλαντα, το Τεξας, οι Dodgers, το san Francisco...
      Εχασαν οι Yankees και τους εφτασαn οι Orioles!!!! σκοτωμος στην American League!!!!!
      Telika μονο o Greinke ηταν εγγυηση χτες

      Διαγραφή